Alexandru Răuță a reziliat contractul cu CS Mioveni în timp record! Mijlocașul, prezentat deja de o noua echipă

Andrei PASCU 02 Feb. 2024, 16:54 Liga 2
Alexandru Răuță a reziliat contractul cu CS Mioveni în timp record! Mijlocașul, prezentat deja de o noua echipă

Alexandru Răuță (31 de ani) a părăsit România pentru o nouă aventură în fotbal, el fiind liber de contract de puțin timp, pentru că în urmă cu numai câteva zile era prezentat de CS Mioveni.

Anterior, la finalul lunii noiembrie, și-a încheiat conturile cu Campionii FC Argeș. Eugen Neagoe, antrenorul piteștenilor, a decis, la nu mult timp după numirea sa, că nu mai are nevoie de mijlocaș.

Alexandru Răuță, în Israel după experiența de la Campionii FC Argeș și două săptămâni la CS Mioveni

În urmă cu două săptămâni, Răuță era prezentat ca noua achiziție a CS Mioveni, dar din diverse motive contractul a fost reziliat prematur și așa s-a înțeles cu o altă formație. În vârstă de 31 de ani, născut la Pitești, mijlocașul a găsit un nou angajament, semnând cu o formație din liga a doua din Israel, Bnei Shefaram.

Joi, 1 februarie, a fost prezentat mijlocașul român de către Bnei Shefaram, club care scoate în evidență faptul că Alexandru Răuță a fost căpitan la Dinamo, pentru care a jucat în perioada iulie 2019 – iulie 2022. De altfel, el a fost parte din lotul ”câinilor” în momentul retrogradării în Liga 2. A fost pe teren în turul barajului de menținere/ retrogradare din SuperLiga României, cu Universitatea Cluj.

”Welcome, Alexandru Răuță!
Mijlocașul în vârstă de 31 de ani vine la echipa noastră din România, acolo unde a bifat peste 200 de apariții în prima ligă și unde a fost căpitanul lui Dinamo București!”, a precizat clubul israelian în privința venirii lui Alexandru Răuță.

Alexandru Răuță, a doua experiență în afara României, după două săptămâni la CS Mioveni 

Alexandru Răuță, unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul CFC Argeș la începutul sezonului de Liga 2, nu a mai intrat în calculele lui Eugen Neagoe, iar mijlocașul și clubul au reziliat amiabil contractului semnat chiar înainte de startul stagiunii actuale. Poate că la mijloc a fost și salariul lui Răuță, care, dat fiind istoricul acestuia în fotbalul românesc și al experienței acumulate, e posibil să fi fost unul dintre cei mai bine plătiți oameni din lot, iar echipa are mari șanse să joace în play-out.

La jumătatea lunii ianuarie, Răuță a fost prezentat de CS Mioveni, dar ulterior a reziliat contractul. Situația grupării lui Constantin Schumacher nu e deloc bună din punct de vedere economic, iar contextul poate s-a înrăutățit în cele câteva zile petrecute de Răuță la Mioveni, astfel că ulterior a fost rupt acordul. Ori, mai probabil, oferta primită din Israel l-a făcut să renunțe la acordul cu Mioveniul.

Alexandru Răuță revenise în România din Arabia Saudită

Înainte să semneze cu CFC Argeș, Răuță a petrecut jumătate de an la Ohod Club, în Arabia Saudită, prima sa experiență în afara României, iar acum o începe pe a doua. În carieră, mijlocașul a jucat pentru CS Mioveni, falimentara FC Argeș, Pandurii, Poli Iași, FC Voluntari, Dinamo și FC Hermannstadt.

În prima ligă a adunat 194 de jocuri și nu a înscris niciun gol. În Liga 2 a adunat peste 100 de apariții, iar pentru Campionii FC Argeș, până să rezilieze contractul, a evoluat în opt meciuri (554 de minute).

Un trofeu are Răuță în CV-ul de fotbalist, Supercupa României cu FC Voluntari, în sezonul 2017/ 2018.

CFC Argeș mai pregătește achiziții

În această pauză de iarnă, de la echipa din Pitești au plecat câțiva jucători, Grigore Turda, cedat la FC Voluntari, Adrian Grigore-Huideș, Bogdan Lazăr, Andrei Panait, acesta din urmă revenit încă o dată la CS Mioveni, Andrei Zătreanu, împrumutat în Liga 3, la CS Dinamo, și Dorian Bertrand.

La capitolul achiziții, CFC Argeș a comunicat următoarele mutări: Isaac Nortey, împrumutat de la CFR Cluj, Florin Borța, pus pe liber de Universitatea Craiova, și Petrișor Petrescu, împrumutat de la FC Hermannstadt. Noutate în lot este și portarul Alexandru Silveanu, ultima dată la CSM Slatina și prezent sub comanda lui Eugen Neagoe încă de la reunire.

Piteștenii au făcut o achiziție și pentru sezonul următor, din vară, anunțând că au bătut palma cu Cosmin Gladun, fundaș intrat în ultimele șase luni de contract cu CSC Dumbrăvița.

Eugen Neagoe a transmis că la echipă vor mai veni doi-trei jucători până la reluarea Ligii 2:

Sunt mulți jucători tineri la echipă, de la academia noastră. Îi promovez cu mare drag. Pe deasupra, nu avem nici toți jucătorii la dispoziție, unul este obosit, Esteban va veni duminică, pentru că i-am dat câteva zile libere după jocurile pe care le-a avut în Cupa Africii.

Sper să mai aducem doi – trei jucători buni, ca să ridicăm nivelul echipei. Sunt sigur că respectivii jucători vor ridica, cu siguranță, nivelul echipei”.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/catalin-horcea-si-serban-secosan-au-semnat-cu-csc-dumbravita-19298742

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-victorie-la-scor-contra-fc-bolintin-malu-spart-9-0-19298689

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-l-a-comemorat-pe-michael-klein-si-a-plecat-in-turcia-19298688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/sperante-pentru-timisoara-a-demarat-renovarea-arenei-stiinta-iar-in-curand-incepe-santierul-la-viitorul-stadion-lego-situatia-noului-dan-paltinisanu-19298667

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-invins-flacara-moreni-intr-un-amical-19298664

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-castigat-la-scor-amicalul-cu-progresul-spartac-19298660

Andrei PASCU 02 Feb. 2024, 16:54 Liga 2
Pe aceeași temă