Ripensia a remizat cu CS Comloșu Mare, o echipă din Liga 4, la primul amical al iernii. Florin Fabian a absentat din motive medicale

Anda DELIU 23 Jan. 2022, 10:21 Liga 2
Ripensia a remizat cu CS Comloșu Mare, o echipă din Liga 4, la primul amical al iernii. Florin Fabian a absentat din motive medicale

Ripensia Timișoara a disputat, sâmbătă dimineață, primul amical al perioadei de iarnă, pe care l-a terminat la egalitate, la scorul de 2-2, cu CS Comloșu Mare, ocupanta locului 5 în Liga a 4-a Timiș. Antrenorul Florin Fabian a lipsit de la acest joc, desfășurat pe suprafață sintetică, pentru că este foarte răcit și a efectuat inclusiv un test de coronavirus, care a ieșit negativ.

Ripensia mai testează jucători

Partida a avut loc la terenul sintetic destul de degradat din Complexul ”Adrian Stoicov”, de lângă stadionul ”Dan Păltinișanu”. În acest cadru, poată zăpadă moale căzută în zori a mai atenuat din presiunea pe gleznele jucătorilor, în contextul în care meciul s-a mutat de la Comloș, deoarece terenul din sat era înghețat.

La Ripensia au mai venit în test Mario Diaconescu, fundaș central de 18 ani de la Horezu, dar și Marco Mircea, jucător de 18 ani de la Poli Timișoara care evoluează ca fundaș central. Al doilea nu a fost folosit, din cauza unei accidentări.

În schimb, a jucat Harald Fridrich, care nu ar mai fi în vederile antrenorului Florin Fabian. Timișorenii au fost conduși de secunzii Iulian Muntean și Călin Mada.

Remiză fără ritm de joc senzațional

S-a jucat cu pantaloni lungi la ambele formații, nu în șorturi, iar ritmul nu a fost deloc grozav. De la Ripensia au lipsit Rus și Mitrov, ușor accidentați.

După o bară a lui Piftor în minutul 16, și Comloș a avut un șut în forță în transversală, al lui Costea. Chiar în ultimul minut al primei reprize, Dacian Bîrză a deschis scorul, după o pasă a lui Deian Pecarov. Egalarea a venit în minutul 49, când Robert Stoica a înscris după ce a rămas singur cu portarul. Peste zece minute, Tudor Călin a marcat cu un șut de la distanță, dar echipa de eșalon inferior, pregătită de Marius Stanache, fost antrenor la Avântul Periam (Liga 3), a marcat prin Zoran Radu, după o neatenție a defensivei ripensiste și o ieșire greșită a lui Ștefan Dobre.

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – Sturzu (Morariu 45), Țieranu, Lalic, Gladun – Stoi, Val. Macrițchii – Piftor, Mih. Ene, Mihart – Golda
În repriza a doua au jucat: Brașoveanu – Morariu, Diaconescu, Rogac, Fridrich – T. Călin, Vidrăsan – Careba, Rob. Stoica, Ivancevic – Golda (Ernest 70)

CS Comloșu Mare: Brădău – Stanciu, Firan, Oneț, Diac, Hodiș, Coman, Z. Radu, Costea, Bîrză, Pecarov
Pe bancă: Culda, Ștefănescu, Toma, Laslău, Bota, Crișan

Ripensia va juca următorul amical peste o săptămână, la 29 ianuarie, în deplasare, la CSM Deva. Echipa timișoreană mai are stabilite jocuri de pregătire cu Avântul Periam (2 februarie), FC Kazanka (Rusia – 6 februarie, în cantonamentul din Antalya) și Crișul Chișineu Criș (19 februarie).

Anda DELIU 23 Jan. 2022, 10:21 Liga 2
Pe aceeași temă