Ripensia a plecat în Antalya cu 23 de jucători. Noi plecări din echipă, inclusiv un străin ”dat dispărut”, pe care clubul spera să-l vândă

Anda DELIU 03 Feb. 2022, 14:44 Liga 2
Ripensia a plecat în Antalya cu 23 de jucători. Noi plecări din echipă, inclusiv un străin ”dat dispărut”, pe care clubul spera să-l vândă

Ripensia a plecat astăzi, 3 februarie, spre cantonamentul din Antalya, unde va juca mai multe meciuri de pregătire, deocamdată nu toate parafate. Lotul care va decola spre Turcia din Ungaria, de la Budapeste, include 23 de jucători, în contextul în care roș-galbenii au rămas fără Emmanuel Ernest și Stephan Coulibaly.

Pur și simplu, Coulibaly nu s-a mai prezentat la echipă!

Dacă în cazul atacantului liberian Emmanuel Ernest, clubul a renunțat la el, la fel cum a făcut-o și la alți trei jucători de atac, Nemajna Sokovic, ajuns la Chiajna, Mihai Ion și Cristian Păcurariu, în situația lui Stephane Coulibaly, mijlocașul ivorian pur și simplu nu s-a mai prezentat la echipă.

El întârzia la reunirea de iarnă și în alți ani, când clubul îl învoia, dar se pare că acum nu se va mai întoarce deloc, deoarece nu ar mai dori să continue la Ripensia.

Când l-a adus de la UTA, patronul Dumitru Mihu era convins că-l va vinde pe Coulibaly, ceea nu numai că nu s-a materializat, dar, iată, jucătorul efectiv nu mai vrea să continue la club, cu care, mai devreme sau mai târziu, va trebui să rezilieze contractul.

  • În acest sezon, Yuri Stephane Coulibaly (23 de ani) a evoluat pentru Ripensia în 14 meciuri în Liga 2 (1061 minute), 11 ca titular, și a înscris un gol, în 2-2 cu FC Hermannstadt, în timp ce Emmanuel Ernest (21 de ani), adus la echipă în vară, a prins 11 meciuri în campionat (433 minute), în cinci dintre ele fiind utilizat din primul ”11”, însă niciodată nu a terminat un joc pe teren.

23 de jucători în cantonament

Altfel, trebuie spus că în cantonament nu au plecat nici Andrei Macrițchii, operat în toamnă, dar nici Zoran Mitrov, accidentat în continuare.

Harald Fridrich, pe care antrenorul nu mai dorea să conteze la momentul reunirii echipei din 12 ianuarie, a fost luat în pregătire.

Iată lotul Ripensiei pentru cantonamentul din stațiunea Aksu din Antalya:

portari: Ionuț Rus, Ștefan Dobre, Alessandro Lăpădat (Academia Ripensia);
fundași: Mădălin Sturzu, Răzvan Morariu, Darius Țieranu, Radu Rogac, Nenad Lalic, Harald Fridrich, Cosmin Gladun, Radu Ciurel;
mijlocași: Tudor Călin, Gabriel Stoi, Raul Vidrăsan, Valerii Macrițchii, Alexandru Piftor, Ianis Mihart, Robert Stoica, Nebojsa Ivancevic, David Ciurel, Mihai Ene;
atacanți: Denis Golda, Claudiu Matiș.

Până acum, sunt stabilite sigur amicalele cu FC Kazanka, din Liga 3 Rusia, la 6 februarie, și Merani Tbilisi, din Liga 2 Georgia, la 8 februarie.

În țară, Ripensia a jucat două amicale în această perioadă de pregătire de iarnă, cu CS Comloșu Mare (scor 2-2), ocupanta locului 5 în Liga a 4-a Timiș, și Avântul Periam (scor 7-1), ultimul loc în Seria a 8-a a Ligii 3.

Echipa timișoreană i-a achiziționat în această iarnă pe Nebojsa Ivancevic, Ianis Mihart, Claudiu Matiș și Marco Mircea, în timp ce Ștefan Dobre și Tudor Călin au revenit la echipă după împrumuturile în prima parte a sezonului la Academica Clinceni, respectiv UTA.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ripensia-s-a-impus-fara-probleme-in-amicalul-cu-avantul-periam-ros-galbenii-au-anuntat-noi-transferuri-inclusiv-de-la-concitadina-poli-19218403

 

Anda DELIU 03 Feb. 2022, 14:44 Liga 2
Pe aceeași temă