Ripensia s-a impus fără probleme în amicalul cu Avântul Periam. Roș-galbenii au anunțat noi transferuri, inclusiv de la concitadina Poli

Anda DELIU 03 Feb. 2022, 11:08 Liga 3

Ripensia s-a impus cu 7-1 în al doilea amical al iernii, disputat pe terenul sintetic de la Baza 2 din Timișoara, cu echipa din Liga 3 Avântul Periam (ultimul loc în Seria a 8-a). După meci, roș-galbenii au anunțat și înregimentările oficiale ale lui Claudiu Matiș și Marco Mircea, ultimul de la Poli.

Ripensia a dominat categoric Periamul

Timișorenii nu au avut probleme să controleze meciul. Telescu și-a dat autogol din minutul 12, după un șut bun al lui Golda. Atacantul ripensist a prins o execuție frumoasă, la vinclu în minutul 32.

Până la pauză, au mai înscris pentru Ripensia și Ivancevic, dar și Mihai Ene, din penalty.

Periam a dat golul de onoare în minutul 72, prin Chiștrugă. Ulterior, Ripensia a mai bifat patru reușite, prin Claudiu Matiș, revenit, practic, ”acasă” de la CSM Reșița, și Alexandru Piftor, care a marcat ultimele două goluri.

Ripensia Timișoara: I. Rus – Morariu, Țieranu, Lalic, Gladun – Stoi, T. Călin – Ivancevic, Mih. Ene, Mihart – Golda
Au mai intrat: Șt. Dobre – Sturzu, Val. Macrițchii, Fridrich, Vidrăsan, Piftor, Radu Ciurel, David Ciurel, Rob. Stoica, Matiș, M. Mircea
Antrenor: Florin Fabian

Avântul Periam: Rădulescu – Siminiceanu, Telescu, Mureșan, Bot, Mînecan, Gașpar, Poparadu, Mager,, Popa, Gălățean
Au mai intrat: Burtic, Amariei, Petric, Viașu, Chiștrugă, Kuhn, Tamaș, Prața, D. Denis
Antrenor: Sorin Bălu

Florin Fabian, mulțumit de echipa sa

Antrenorul Ripensiei a tras concluzii după meci și a explicat cum vede utilitatea lui Matiș, dar și ce trebuie să se întâmple ca Fridrich să continue la Ripensia.

”Un joc de pregătire cu o echipă de Liga 3 în care am urmărit foarte mult să implementăm stilul de joc pe care îl doresc. În mare parte am reușit, e un scor bun pentru noi, pentru că le-am transmis băieților că pe mine mă interesează și scorul în meciurile de pregătire și să trateze meciul cu atitudine de meci oficial. Am folosit foarte mulți tineri, unii jucători au jucat 45 de minute, alții, 60. Un meci care îmi aduce anumite plusuri. Mi-au plăcut anumite lucruri. Vreau să văd în Turcia dacă cu adversari mult mai buni ne vom pune în aplicare stilul de joc mai ofensiv și mai direct.

Noi suntem în căutare de atacant, dar vreau un atacant care să fie peste ce avem, iar în intersezon, atacanții de valoare sunt mai puțini sau aproape deloc, cei care nu au echipe sau la care se renunțe. Eu vreau să aducem atacanți buni sau care au o anumit tinerețe, cum este și Matiș. A mai fost pe la noi, și își dorește să revină la un anumit nivel. Fiind și timișorean spre să se ridice la nvielul pe care îl vreau și să fie o soluție pe viitor. Probabil vom mai aduce un atacant, chiar dacă rămâne Matiș.

Cu Fridrich o să vedem. El e sub contract cu Ripensia. Să vedem atitudinea lui. Aici, din păcate, nu mulți, câțiva jucători din lot, au o atitudine mai neprofesionistă. Eu am venit cu o altă mentalitate, în care vreau să se antreneze 200 la sută, să aibă o atitudine super-pofesionsită, fără reproșuri, fără indisciplina de antrenament și joc care mie nu-mi place. Unii jucători trebuie să mă cunoască, probabl mai bine”, a declarat Florin Fabian.

Ripensia a mai jucat un singur amical în această perioadă de pregătire de iarnă, cu CS Comloșu Mare (scor 2-2), ocupanta locului 5 în Liga a 4-a Timiș. În schimb, le-a anulat pe cele cu ”FC U” Craiova și CSM Deva. Astăzi, 3 februarie, ripensiștii au programată plecarea în cantonamentul din Turcia, acolo unde se află deja echipele din Liga 2 FC Hermannstadt, FK Miercurea Ciuc, Petrolul Ploiești, Concordia Chiajna, CS Comunal Șelimbăr, Viitorul Pandurii și ”U” Cluj.

https://www.youtube.com/watch?v=DsFDKreVuu0&t=22s

Sorin Bălu vrea să salveze Periamul de la retrogradare

Periam nu a avut o toamnă grozavă, iar Sorin Bălu are ca misiune salvarea echipei de la retrogradare. Antrenorul a fost mulțumit de partida cu Ripensia, parțial.

”În prima repriză am făcut un joc mai bun, chiar dacă diferența dintre eșaloane și perioada de pregătire se vede. Odată cu schimbările numeroase și intrarea tuturor componenților, scorul a luat proporții. Dar, până la urmă, ne-a interesat să ne facem antrenamentul. Am vrut să vedem la ce nivel suntem. Am încercat să ne ridicăm la nivelul celor de la Ripensia. Din păcate, am reușit parțial în prima repriză, nu am reușit în repriza a doua. Suntem încă în perioada de acumulări fizice, iar adversarele noastre vor fi echipe de Liga 3, nu 2”, a spus Bălu.

Claudiu Matiș a revenit la Ripensia. A semnat și Marco Mircea

Atacantul de 23 de ani Claudiu Matiș a revenit la Ripensia. El a mai trecut în cariera sa pe la Cermei, ACS Poli și CSM Reșița. ”Le mulțumesc celor de la CSM Reșița, ultima mea formație, pentru perioada petrecută în Valea Domanului. Sunt bucuros că am revenit la Ripensia, un club la care am cunoscut foarte multe satisfacții și am trăit o perioadă frumoasă. Este un colectiv excelent, vreau să obținem o clasare cât mai bună la finele acestui sezon”, a spus Matiș.

De asemenea, Ripensia a semnat cu Marco Mircea, fundaș stânga de 17 ani, trecut pe la CFR Timișoara și Poli. ”Este o nouă provocare pentru mine. Sper să confirm așteptările celor care au insistat pentru aducerea mea la Ripensia!”, a spus Mircea.

Ripensia i-a mai achiziționat în această iarnă pe Nebojsa Ivancevic și Ianis Mihart, în timp ce Ștefan Dobre și Tudor Călin au revenit la echipă după împrumuturile în prima parte a sezonului la Academica Clinceni, respectiv UTA.

Foto: Sebastian Tătaru (Mediafax Foto) și Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-remizat-cu-cs-comlosu-mare-o-echipa-din-liga-4-la-primul-amical-al-iernii-florin-fabian-a-absentat-din-motive-medicale-19217170

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-face-precizari-despre-cedarea-lui-tudor-telcean-la-selimbar-jucatorul-intors-de-la-campionii-fc-arges-e-pus-la-zid-de-clubul-de-care-apartine-contractual-19218386

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinko-trebotic-convins-de-proiect-sa-vina-la-fc-buzau-mijlocatul-croat-declaratii-indraznete-dupa-transfer-desi-a-venit-din-liga-a-patra-din-spania-19218290

Anda DELIU 03 Feb. 2022, 11:08 Liga 3
Pe aceeași temă