România U17 pregătește Turul de Elită cu două amicale. Un jucător din Liga 2 și un jucător din Liga 3, convocați de selecționerul Nicolae Roșca

Andrei PASCU 02 Feb. 2024, 18:54 Naționale
România U17 pregătește Turul de Elită cu două amicale. Un jucător din Liga 2 și un jucător din Liga 3, convocați de selecționerul Nicolae Roșca

România U17 va juca în acest an la Turul de Elită pentru accederea la Campionatul European din 2024, dar până atunci va disputa și câteva meciuri amicale, programate și cu lotul anunțat de selecționerul Nicolae Roșca.

În această lună, tricolorii vor întâlni Republica Moldova de două ori, testele urmând să aibă loc în România.

România U17, cu un jucător din Liga 2 și un jucător din Liga 3 în amicalele cu Rep. Moldova

Telegrame au primit și doi jucători din diviziile inferioare din țară, câte unul din Liga 2 și Liga 3. Campionii FC Argeș este singura echipă din eșalonul secund care va trimite jucător la lot, pe Yanis Pîrvu (foto articol). În ciuda vârstei, 16 ani, mijlocașul piteștenilor a prins opt meciuri în acest sezon de Liga 2 și chiar a marcat un gol.

Tânărul de la CFC Argeș a prins pe teren un total de 270 de minute, iar reușita a venit într-o partidă cu CSM Alexandria, din etapa a 7-a a întrecerii regulare, în care piteștenii s-au impus fără probleme, 4-0.

Fotbalistul din Liga 3 convocat este mijlocașul Diego Burlacu, legitimat la FC Bacău, echipă clasată pe locul 6 în Seria 1 și antrenată de experimentatul Constantin Enache.

România U17, în grupă cu Țara Galilor U17, Bulgaria U18 și Suedia U17 la Turul de Elită

România U17 s-a calificat la Turul de Elită din cadrul preliminariilor EURO 2024 în luna noiembrie. Tricolorii conduși de Nicolae Roșca au disputat partidele din turul 1 în România.

Naționala sub 17 ani nu a pierdut vreuna din partidele disputate cu Estonia U17, Franța U17 și Norvegia U17, înregistrând două remize și o victorie. A început întrecerea cu partida contra Norvegiei U17, care s-a terminat la egalitate, scor 0-0. Apoi, a urmat cel mai dificil duel din grupă, cu Franța U17, în care s-a înregistrat tot o remiză, 1-1.

În final, România U17 a trecut la scor de Estonia U17, 3-0, iar astfel s-a calificat la Turul de Elită, unde va întâlni Țara Galilor U17, Bulgaria U18 și Suedia U17, în luna martie.

România va găzdui jocurile, Turul de Elită fiind ultima rundă a preliminarilor înaintea Campionatului European. Locul de disputare va fi Buftea. La turneul final vor merge locurile 1 din cele opt grupe, dar și cele mai bune șapte locuri 2. EURO U17 va fi găzduit de Cipru și va avea loc în perioada 20 mai – 5 iunie.

Reprezentativa Under 17 a României, formată din juniori născuți începând cu 1 ianuarie 2007, se reunește pentru a pregăti participarea, în luna martie, la Turul de Elită.

Până la viitoarea acțiune din martie cu meciurile decisive pentru calificarea la Campionatul European, tricolorii pregătiți de Nicolae Roșca vor disputa luna aceasta două jocuri amicale în fața Moldovei, sâmbătă, 10 februarie, de la ora 12:00, respectiv, luni, 12 februarie, de la ora 11:00, la Centrul Național de Fotbal Buftea.

Ambele partide vor putea fi urmărite în direct pe FRF.tv”, a transmis FRF.

Lotul complet convocat pentru amicalele cu Republica Moldova U17:

Portari: Bogdan Ungureanu (Rapid ), Mihai Răcășanu (CFR Cluj)

Fundași: Ștefan Ioniță (Salernitana | Italia), Florin Gașpăr (Universitatea Craiova), Matei Manolache (FCSB), John Dumitra (Farul Constanța), Andrei Racu (Atalanta | Italia), Eduard Cotor (Vfl Osnabruck | Germania), Rareș Tomoiagă (Union Saint-Gilloise | Belgia), Alin Techereș (Universitatea Cluj), Narcis Ilaș (Lazio | Italia)

Mijlocași: Iustin Doicaru (Farul Constanța), David Popa (FCSB), Dan Nechifor (Farul Constanța), Diego Burlacu (FC Bacău), Matyas Laszlo (FCSB), Mihai Toma (FCSB), Robert Petculescu (Universitatea Craiova), Alexandru Stoian (Farul Constanța), Yanis Pîrvu (Campionii FC Argeș)

Atacanți: Raul Stanciu (UTA Arad), Vlad Oargă (Sampdoria | Italia)

Foto: FRF și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-nu-l-uita-pe-erik-lincar-dupa-plecarea-de-la-concordia-chiajna-19298748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-rauta-a-plecat-dupa-doua-saptamani-de-la-cs-mioveni-19298712

https://liga2.prosport.ro/seria-1/catalin-horcea-si-serban-secosan-au-semnat-cu-csc-dumbravita-19298742

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-victorie-la-scor-contra-fc-bolintin-malu-spart-9-0-19298689

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-l-a-comemorat-pe-michael-klein-si-a-plecat-in-turcia-19298688

Andrei PASCU 02 Feb. 2024, 18:54 Naționale
Pe aceeași temă