Dragoș Militaru, concluzii despre cantonamentul încheiat de Unirea Dej. Echipa are și un nou portar

Marius ANGHEL 12 Feb. 2024, 12:11 Liga 2
Dragoș Militaru, concluzii despre cantonamentul încheiat de Unirea Dej. Echipa are și un nou portar

Spre deosebire de iarna trecută, când se alegea să se meargă într-un cantonament în afara țării (Turcia), după mulți-mulți ani, impulsionată și de parcursul echipei în prima parte a sezonului (locul 5 după 16 etape), conducerea clubului Unirea Dej, cu un nou președinte numit între timp, a ales de această dată pentru trupa antrenată de Dragoș Militaru un stagiu centralizat pe plan local, ca de obicei.

În perioada 31 ianuarie – 10 februarie, echipa dejeană s-a antrenat pe plan local și a disputat două jocuri amicale contra unor adversari din Liga 3, CSM Deva și Gloria Bistrița Năsăud. Pe primul l-a terminat la egalitate (0-0), la Cluj-Napoca, în data de 3 ianuarie, iar pe al doilea l-a jucat în ziua încheierii stagiului, la Bistrița, și l-a câștigat (2-1).

Dragoș Militaru, concluzii despre cantonamentul încheiat de Unirea Dej

La finalul acestui stagiu, despre care clubul a transmis că este bucuros să anunțe că echipa l-a încheiat cu bine, ”fără accidentări sau alte probleme”, antrenorul Dragoș Militaru a tras și el câteva concluzii.

”A fost o perioadă de pregătire bună, ne-am antrenat bine, iar vremea ne-a ajutat foarte mult. În prima săptămână am desfășurat antrenamentele la Iclod, iar în a doua am intrat pe iarbă și am avut totodată un meci pe iarbă, cu Gloria Bistrița. Mă bucur că nu am avut probleme cu accidentările și că toți băieții sunt în regulă. Per total, cantonamentul a fost ok, ne-am putut face programul așa cum l-am stabilit. De fapt, sunt mulțumit de cum a decurs nu numai cantonamentul, ci toată perioada de la reunire, din 5 ianuarie, și până acum.

Sâmbătă mai avem un joc programat cu CSC Șelimbăr, un ultim test în care vom încerca să cristalizăm o echipă asemănătoare cu cea care va fi în prima etapă din 2024, la Tunari. Sper ca în aceste două săptămâni rămase toată lumea să fie sănătoasă, să muncească la fel de mult ca până acum și astfel să ne dea nouă, staffului tehnic, bătăi de cap în alegerea primului 11”, a spus Militaru, revenit la 30 octombrie 2023, înainte de ultimele patru jocuri oficiale din an, după ce în vară s-a despărțit de echipă și a condus pentru două luni Chindia, iar apoi a avut o perioadă în care a fost liber de contract.

Trei victorii și două remize pentru Unirea Dej înaintea ultimului amical din această iarnă

În această perioadă de pregătire de iarnă, antepenultima clasată în Liga 2 după 15 etape, cu doar 10 puncte acumulate, este invincibilă în amicale, însă, cu excepția Corvinului, a întâlnit doar oponenți din Liga 3. E drept că toți sunt lideri în seriile în care activează.

Unirea Dej are, până acum, trei victorii, toate cu scorul de 2-1, și două remize, ambele la scorul de 0-0. Au fost înregistrate în următoarea ordine: 0-0 cu Corvinul Hunedoara (locul 2 Liga 2), 2-1 cu SCM Zalău (locul 1 Seria 10 Liga 3), 2-1 cu FC Bihor Oradea (locul 1 Seria 8 Liga 3), 0-0 cu CSM Deva (locul 1 Seria 7 Liga 3) și 2-1 cu Gloria Bistrița Năsăud (locul 1 Seria 9 Liga 3).

Echipa antrenată de Dragoș Militaru mai are programat un amical până la reluarea campionatului, cu CSC Șelimbăr, liderul Ligii 2, la data de 17 februarie.

  • În sezonul regular, Unirea Dej mai are de disputat meciuri cu CS Tunari (deplasare), Chindia Târgoviște (acasă), Metaloglobus București (deplasare) și Concordia Chiajna (acasă).

Sebastian Moroz, ultima noutate din lotul lui Dragoș Militaru

Trebuie remarcat faptul că în acest ultim amical disputat de Unirea Dej și-a făcut apariția în echipă și un alt nume nou.

Titular în poartă a fost Sebastian Moroz, ultima dată la CS Tunari, adversară cu care trupa din Dej se va lupta pentru menținerea în Liga 2. Goalkeeperul în vârstă de 25 de ani, originar din Satu Mare, a mai evoluat în liga secundă pentru Luceafărul Oradea, Astra, Petrolul și Unirea Constanța.

El va concura pentru un post de titular cu Rareș Pop (25 ani), utilizat în 7 meciuri din primele 15 ale sezonului, tânărul Cătălin Urian (16 ani) având șanse minime să fie utilizat.

În prima parte a sezonului au fost în lot ca portari și Claudiu Chindriș (24 ani, 4 meciuri) și Iulian Anca-Trip (28 ani, 4 meciuri).

Foto: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-pentru-unirea-dej-in-amicalul-cu-gloria-bistrita-nasaud-19299330

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-remiza-in-amicalul-cu-csm-deva-19298802

Marius ANGHEL 12 Feb. 2024, 12:11 Liga 2
Pe aceeași temă