Unirea Dej are un nou președinte executiv. Clubul ține să informeze că noul șef are ”întregul sprijin al Comitetului Director”

Marius ANGHEL 30 Oct. 2023, 13:03 Liga 2
Unirea Dej are un nou președinte executiv. Clubul ține să informeze că noul șef are ”întregul sprijin al Comitetului Director”

Rămasă fără președinte și antrenor principal de circa două săptămâni, Unirea Dej urmează cursul normal al numirilor, demonstrând încă o dată că este un club calculat, cum tot mai rar întâlnești în fotbalul românesc.

Astfel, clubul clujean prezent la al treilea sezon consecutiv în Liga 2 și-a anunțat, luni, 30 octombrie, în primul rând noul președinte executiv. În această săptămână ar trebui să fie anunțat și numele noului antrenor principal.

Alegerea noului președinte este, însă, una cu multe semne de întrebare!

Adrian Gavriș ocupă locul lăsat vacant de către Gabriel Magdaș la Unirea Dej

Înlocuitorul lui Gabriel Magdaș, președintele executiv care a demisionat după mai bine de cinci ani în care a condus Unirea Dej, a promovat-o în Liga 2 și a terminat cu ea pe locul 6 în play-off în ediția 2023-2024, este Adrian Gavriș.

Cine este acesta, clubul nu informează, însă ține să precizeze că are ”întreg sprijinul” Consiliului Director, ai cărui membri sunt, la fel, necunoscuți, în afara lui Iosif Martonoș, dar despre care Unirea Dej a ținut să transmită că este format din ”oameni de fotbal din Dej”!

Gavriș ”va avea în continuare atribuții de ordin sportiv și se va asigura că obiectivele echipei vor fi îndeplinite cu succes”, transmite Unirea Dej, fără a comunica însă, punctual, care sunt obiectivele echipei.

”Începând de astăzi, 30 octombrie, Adrian GAVRIȘ este noul președinte executiv al FC Unirea Dej. Acesta va prelua managementul clubului, urmând să gestioneze eficient resursele și să asigure stabilitatea echipei.
Noul nostru conducător beneficiază de întregul sprijin al Comitetului Director – format din oameni de fotbal din Dej -, care va avea în continuare atribuții de ordin sportiv și se va asigura că obiectivele echipei vor fi îndeplinite cu succes.
Îi urăm bun venit și cât mai multe performanțe la conducerea echipei noastre!”, a transmis Unirea Dej.

Adrian Gavriș, ”om de partid”?

Pe motoarele de căutare ale internetului, un anume Adrian Gavriș din județul Cluj avea, prin firma sa, în martie 2017, un contract de furnizare cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca. El era directorul SC SupremOffice SRL, o societate cu sediul în Cluj-Napoca care are ca obiect furnizarea ”de produse și consumabile de papetarie-birotică pentru office și scoală, hobby și creativitate, etc.”

La postarea clubului, pe lângă cele câteva zeci de mesaje de ”succes”, se remarcă unul singur care oferă informații despre Gavriș.

”În afară că este om de partid, ce calități are acest domn să fie președinte de club?!?! Omu’ a fost șofer și a servit partidul, respectiv pe primarul Morar Costan!!! Să înțelegem că în anul 2023 ca să ai o funcție trebuie să fii om de partid, astfel ești muritor de foame…”, a scris Alexandru Jitcă, fost arbitru în cadrul AJF Cluj.

  • UPDATE: Unirea Dej susține că acel Adrian Gavriș, director al SupremOffice, despre care am scris mai sus, nu este aceeași persoană cu noul președinte al Unirii Dej, însă nu oferă mai multe informații despre acesta, cine este și ce a făcut până acum ca să poată îndeplini un astfel de rol în cadrul unui club care se vrea, totuși, profesionist, component al Ligii 2 în sezonul 2023-2024. Am fost informați și cine sunt membrii Comitetului Director al Unirii Dej: Iosif Martonoș, Ovidiu Fărcaș și Lucian Bodea.

Unirea Dej, antepenultima în clasamentul Ligii 2, îl vrea înapoi pe banca tehnică pe Dragoș Militaru

Unirea Dej tocmai a reușit în weekend, sâmbătă, să câștige pe teren de pe teren propriu cu ultima clasată Progresul Spartac, scor 1-0, și să întrerupă o serie de șase meciuri consecutive în Liga 2 în care obținuse un singur punct și marcase doar de două ori.

Echipa, condusă de două etape de antrenorul interimar Eusebio Șuvagău, după demiterea lui Dacian Nastai, numit în vară, ocupă locul 18 din 20 în Liga 2, cu 10 puncte acumulate în 11 meciuri, fiind la egalitate cu CSM Reșița și CS Tunari, aflate pe pozițiile 16 și 17.

Unirea s-ar afla în negocieri cu Dragoș Militaru, pentru readucerea acestuia pe banca tehnică, după plecarea sa în vară, când i-a expirat contractul și nu a mai semnat unul nou, dorind să avanseze în cariera sa, considerând că la Dej nu mai poate progresa, ținând cont de condițiile pe care le avea și urma să le aibă. A avut oferte din prima ligă, însă nu a mai semnat, fiindcă nimeni nu și-a asumat numirea sa, având în vedere că nu are licența PRO, iar apoi a ajuns la Chindia Târgoviște, de unde a fost demis după trei jocuri oficiale, două în campionat și unul în Cupa României, fără să piardă.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-1-0-contra-progresul-spartac-in-etapa-11-din-liga-2-19290543

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-s-a-despartit-de-presedintele-executiv-gabriel-magdas-19288807

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacian-nastai-nu-mai-este-antrenorul-unirii-dej-19288443

Marius ANGHEL 30 Oct. 2023, 13:03 Liga 2
Pe aceeași temă