FC Voluntari și-a anunțat cinci noi achiziții, de la Unirea Dej, CSC Șelimbăr, CS Mioveni și ”U” Cluj! Patru sunt fundași și unul e mijlocaș

Marius ANGHEL 15 Jun. 2024, 02:10 Liga 2
FC Voluntari și-a anunțat cinci noi achiziții, de la Unirea Dej, CSC Șelimbăr, CS Mioveni și ”U” Cluj! Patru sunt fundași și unul e mijlocaș

FC Voluntari, una dintre cele două echipe retrogradate din prima ligă în această vară, și-a anunțat, vineri, 14 iunie 2024, primele achiziții pentru sezonul 2024-2025 de Liga 2.

În afară de portarul Iustin Chirilă (18 ani), prezentat aproape în același timp cu ”U” Cluj, de unde a fost împrumutat, ilfovenii au transmis că au semnat contracte și cu alți cinci jucători, patru foști la echipe din Liga 2 și unul venit din prima ligă.

Trei fundași de bandă semnați de FC Voluntari, doi dintre ei fiind foști elevi ai lui Claudiu Niculescu la CSC Șelimbăr

Cu FC Voluntari au semnat fundașii Alexandru Șuteu, Cătălin Alexe, Andrei Pițian și Florinel Mitrea și mijlocașul Daniel Toma.

Alexandru Șuteu (20 de ani, foto, cu numărul 3, în echipamentul naționalei U20), fundaș de bandă, atât dreaptă, dar mai ales stângă, a jucat în ultimul sezon la Unirea Dej, cu care a retrogradat din Liga 2. A prins 24 din cele 25 de meciuri din campionat (1732 minute), în 18 dintre jocuri începând ca titular. În cariera sa a mai evoluat la seniori pentru Unirea Constanța și Gloria Buzău, tot în Liga 2.

Tot fundaș de bandă, în special cea dreaptă, este și Cătălin Alexe (28 de ani). A fost în sezonul recent încheiat la CSC Șelimbăr, unde Claudiu Niculescu, antrenorul care în această vară a trecut la FC Voluntari, l-a utilizat în 15 meciuri dintre cele 29 din Liga 2. A început doar de cinci ori ca titular și a strâns în total 713 minute pe teren pentru sibieni. În cariera sa a mai evoluat pentru CS Mioveni, Girom Albota, SCM Pitești, CS Tunari, Concordia Chiajna și Minaur Baia Mare.

Și tot de la CSC Șelimbăr a fost luat și Florinel Mitrea (31 de ani la 6 iulie), tot fundaș lateral, în special în bandă stângă. Fundașul și-a încheiat contractul cu sibienii și nu a mai dorit să continue cu aceștia, deși a fost ofertat în acest sens, preferând, în schimb, să colaboreze din nou cu Claudiu Niculescu. În sezonul recent încheiat de Liga 2 a evoluat în 25 din cele 29 de meciuri (2121 minute), iar în cariera sa a mai jucat pentru Turris Oltul Turnu Măgurele, Chindia Târgoviște și Universitatea Cluj.

Andrei Pițian nu a mai jucat în Liga 2, Daniel Toma are o promovare în prima ligă

Pentru defensivă a fost adus și Andrei Pițian, însă pentru o poziție centrală. Fundașul în vârstă de 28 de ani a evoluat în ultimele două sezoane la ”U” Cluj, în prima ligă, în cel recent încheiat fiind utilizat în doar 13 meciuri (641 minute). În cariera sa nu a mai jucat în Liga 2, astfel că se va afla la o premieră la începutul lunii august, până acum evoluând în prima ligă pentru Pandurii Târgu Jiu, Astra, FC Botoșani, Chindia Târgoviște, în două rânduri, cât și Campionii FC Argeș, dar are și o jumătate de sezon petrecută în prima ligă din Cipru, la Apollon.

În schimb, la mijlocul terenului a fost adus Daniel Toma (24 de ani), fost în ultimele patru sezoane la CS Mioveni, cu care a reușit o promovare în prima ligă, o retrogradare și în această vară a ratat șansa unei noi promovări, din cauza pierderii barajului cu FC Botoșani. Toma a aparținut de FCSB mai mult timp și pentru care a prins un singur meci în Cupa României și a mai jucat în Liga 2 pentru SSC Farul Constanța. În sezonul recent încheiat a fost utilizat de Constantin Schumacher în 27 din cele 29 de meciuri din campionat (1977 minute), în care a înscris și un gol.

”Primele achiziții ale verii .
FC Voluntari anunță că a ajuns la o înțelegere contractuală, în vederea noului sezon al Ligii secunde ,cu jucătorii Alexandru Șuteu , Daniel Toma, Andrei Pițian, Florinel Mitrea și Cătălin Alexe.
Alexandru ȘUTEU:este un fundaș lateral, în vârstă de 20 de ani, care a mai jucat în cariera pentru formațiile Unirea Constanța, Gloria Buzău și Unirea Dej.
Alex este o prezență constantă în loturile de juniori ale Echipei Naționale a României, el bifând numeroase partide internaționale la toate grupele de vârstă, începând de la U-17, până la U-20
Cătălin ALEXE : Cătălin este o bandă dreapta, în vârstă de 28 de ani, care a mai evoluat până acum în cariera sa la echipele CS Mioveni, Concordia Chiajna, Minaur Baia Mare și CSC 1599 Șelimbăr
Daniel TOMA – mijlocaș, în vârstă de 24 de ani , care a mai îmbrăcat ,în cariera sa, tricourile formațiile Farul Constanța și CS Mioveni .
Andrei PIȚIAN este un fundaș central, în vârstă de 28 de ani, cu o vastă experiență in Liga 1. Andrei a mai jucat in România pentru Pandurii Târgu-Jiu, Astra Giurgiu, FC Botoşani, Chindia Târgovişte, FC Argeș și Universitatea Cluj , echipe alături de care a strâns peste 120 de meciuri în primul eșalon al fotbalului românesc.
Pe plan internațional, noul nostru jucător a îmbrăcat tricoul ciprioților de la Apollon Limasol.
Florinel MITREA- fundaș lateral , în vârstă de 30 de ani, care a mai evoluat în cariera sa la formațiile Turris Turnu Măgurele, Chindia Târgovişte, Universitatea Cluj și CSC 1599 Șelimbăr .
Clubul nostru le urează ,,Bun Venit!” și le dorește mult succes în tricoul FC Voluntari”, sună comunicatul celor de la FC Voluntari.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 15 Jun. 2024, 02:10 Liga 2
Pe aceeași temă