Șase jucători din Liga 2, convocați la naționala U20 a României pentru meciul cu Germania. Portarul Corvinului a ratat prezența

Marius ANGHEL 13 Nov. 2023, 15:06 Liga 2

Șase jucători legitimați la cluburi din Liga 2 și doi care activează la echipe din Liga 3 se numără printre cei 23 convocați de selecționerul Costin Curelea la naționala U20 a României pentru meciul cu reprezentantiva similară a Germaniei, din cadrul Elite League U20.

Pregătirea jocului de vineri cu nemții a început de luni, 13 noiembrie, la Cisnădie, iar la primul antrenament au fost prezenți, momentan, așa cum a informat Federația Română de Fotbal, doar opt fotbaliști.

Șase jucători din Liga 2, convocați la naționala U20 a României pentru meciul cu Germania

Pentru meciul cu Germania U20 din Elite League U20, programat vineri, 17 noiembrie, de la ora 18:00, pe stadionul Municipal din Sibiu, au fost convocați 23 de jucători, printre aceștia aflându-se și unii legitimați la cluburi din Liga 2, respectiv Liga 3.

Din Liga 2 au fost chemați portarul David Dincă (CSM Slatina, 9 meciuri), fundașii Botond Gergely (FK Miercurea Ciuc, 4 meciuri), Sergiu Rimovecz (CSM Reșița, 13 meciuri), Alexandru Șuteu (Unirea Dej, 13 meciuri) și Sergiu Pîrvulescu (Gloria Buzău, 12 meciuri și 1 gol) și atacantul Valentin Dumitrache (Gloria Buzău, 11 meciuri și 3 goluri), iar din Liga 3 vin fundașul Ștefan Duțu (CS Afumați) și atacantul Atanas Trică (Universitatea Craiova 2).

Inițial, Curelea îl convocase pe portarul Ștefan Lefter, de la Corvinul Hunedoara, însă acesta are probleme medicale, astfel că îl locul său a fost chemat David Dincă (foto text 1) de la CSM Slatina. Lefter, utilizat în mod constant la Corvinul în acest sezon, nu a fost în lot la ultimul joc al trupei lui Florin Maxim, 2-0 în deplasare cu CSM Alexandria.

  • Dincă, Gergely, Rimovecz, Șuteu și Dumitrache au fost convocați și la precedenta acțiune a naționalei U20, în care s-a câștigat cu Anglia (2-0) și s-a pierdut cu Norvegia (2-0). Noutatea este Pîrvulescu în locul lui Tudor Oltean de la Ceahlăul.

Va fi luat din nou de val Valentin Dumitrache?

De curând, antrenorul Gloriei Buzău, Andrei Prepeliță, spunea despre jucătorul său Valentin Dumitrache (foto text 2)a fost luat de val în urma a două goluri marcate în Liga 2 și a unei convocări primite la naționala U20, la precedenta acțiune.

”Un pic l-a luat valul, a plecat și la echipa națională. I-am spus de atunci, de când s-a întors, că a venit total schimbat. A făcut niște meciuri slabe, și la Chiajna, și cu Piteștiul. Am avut discuții cu el și mă bucur că a înțeles, că doar așa poate să crească. E un băiat foarte bun, un jucător bun, un stângaci, mai rari în ultimul timp, cu fizic, viteză și execuție. E un câștig pentru noi”, spunea Prepeliță la finalul partidei de la Slobozia, în care Dumitrache a marcat unicului gol al Gloriei, 1-0 contra liderului Unirea.

Acum, buzoienii, probabil, stau cu sufletul la gură să vadă cum se va întoarce jucătorul lor de la selecționata condusă de Curelea.

Jucătorul de 20 de ani are 11 meciuri jucate pentru Gloria Buzău în Liga 2, șase începute ca titular, și a înscris 3 goluri. A înscris 3 goluri și în cele 3 meciuri jucate pentru echipă în Cupa României. Sezonul l-a început la Farul Constanța, clubul de care aparține contractual, pentru care a evoluat în 2 jocuri în SuperLigă.

Doar opt ”tricolori” U20 la primul antrenament înainte de meciul cu Germania U20

Câțiva dintre jucătorii convocați la această acțiune a reprezentativei U20 a României s-au reunit astăzi, 13 noiembrie, când au și susținut primul antrenament. Au fost opt jucători la ședința efectuată pe stadionul Măgura din Cisnădie, casa din acest sezon a liderului actual din Liga 2, CSC Șelimbăr.

David Dincă, Ștefan Duțu, Sergiu Rimovecz, Alexandru Șuteu, Sergiu Pîrvulescu, Andrei Pandele, Denis Rența și Valentin Dumitrache au fost acești opt jucători. Marți va fi primul antrenament în formulă completă pentru reprezentativa U20!

Partida cu Germania U20, singur meci al României U20 în luna noiembrie în cadrul Elite League U20, se desfășoare pe stadionul Municipal din Sibiu, vineri, de la ora 18:00.

Va fi al cincilea meci pentru naționala condusă de Costin Curelea din actuala ediție a Elite League U20, competiție în care reprezentativa Under 20 a României participă pentru al treilea sezon consecutiv. Două victorii (2-0 cu Cehia și 2-0 cu Anglia) și două înfrângeri (1-2 cu Portugalia și 0-5 cu Norvegia) este bilanțul după primele două partide.

Lotul convocat de selecționerul Costin Curelea pentru meciul cu Germania U20:

  • portari: Robert Popa (FCU Craiova FC), Alexandru Borbei (US Lecce / Italia), David Dincă (CSM Slatina),
  • fundași: Tony Strata (Ajaccio FC / Franța)Dan Sîrbu (Farul Constanța), Botond Gergely (FK Miercurea Ciuc)Ștefan Duțu (CS Afumați)Sergiu Rimovecz (CSM Reșița)Gabriel Dănuleasă (Farul Constanța)Alexandru Șuteu (Unirea Dej), Sergiu Pîrvulescu (Gloria Buzău),
  • mijlocași: Gabriel David (FC Botoșani), Szabolcs Szilagyi (Vasas Budapesta / Ungaria), Andrei Pandele (FCSB), Denis Rența (Sepsi OSK), Doru Andrei (FC Voluntari), Ștefan Bodișteanu (SC Oțelul Galați)Eduard Radaslavescu (FCSB), Răzvan Tănasă (SC Oțelul Galați),
  • atacanți: Atanas Trică (Universitatea Craiova)Valentin Dumitrache (Gloria Buzău), Darian Hrom (Piacenza / Italia), Rareș Burnete (US Lecce / Italia).

Foto: FRF

https://liga2.prosport.ro/seria-1/boison-wynney-e-convocat-la-nationala-liberiei-19292780

https://liga2.prosport.ro/seria-1/isaac-solet-a-fost-convocat-la-nationala-republicii-centrafricane-19292277

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-disputa-meciuri-amicale-in-spania-19292323

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/steaua-da-cei-mai-multi-jucatori-in-lotul-romaniei-u18-19292320

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u17-incepe-preliminariile-pentru-euro-2024-19292305

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-trimite-patru-jucatori-la-nationale-doi-la-echipe-de-seniori-19292267

Marius ANGHEL 13 Nov. 2023, 15:06 Liga 2
Pe aceeași temă