Dacian Nastai nu știe la ce să se aștepte în prima etapă de Liga 2. Antrenorul Unirii Dej nu are informații despre adversar: ”Nu avem filmări cu ea, nu știm cum abordează jocul”

Andrei PASCU 31 Jul. 2023, 16:21 Liga 2
Dacian Nastai nu știe la ce să se aștepte în prima etapă de Liga 2. Antrenorul Unirii Dej nu are informații despre adversar: ”Nu avem filmări cu ea, nu știm cum abordează jocul”

Unirea Dej, echipă care a evoluat în play-off-ul Ligii 2 sezonul trecut, s-a aflat în reconstrucție în această vară, schimbând semnificativ lotul, dar și stafful tehnic.

Acum, clujenii vor să prindă un loc cât mai sus în ierarhia diviziei a doua, clasarea pe o poziție care să le permită, în primul rând, să nu aibă emoții în privința retrogradării.

Dacian Nastai, reacție înainte ca Unirea Dej să debuteze în Liga 2

Antrenorul Dacian Nastai nu știe la ce să se aștepte din partea nou-promovatei din Liga 3 CSM Alexandria, care nu a permis accesul la meciurile amicale din această vară, după cum a declarat chiar ”tehnicianul” ardelenilor. Va pregăti partida ca pe una obișnuită, să pună în evidență plusurile echipei sale.

Însă, Nastai nu știe ce minusuri au teleormănenii, care ar fi situațiile pe care jucătorii săi ar putea să le fructifice. Oricum, el are încredere că Unirea Dej poate începe cu dreptul, fiind mulțumit, în mare parte, de cum a decurs perioada de pregătire.

Unirea Dej nu a putut organiza, detaliu remarcat de antrenor zilele trecute, mai multe partide amicale cu formații din Liga 2 sau chiar din SuperLiga României, care ar fi fost benefice în vederea primei runde din Liga 2, cu CSM Alexandria.

Este greu de spus cum va fi jocul din etapa 1. Nu știm cum arată echipa adversă, nu avem filmări cu ea, nu știm cum abordează jocul, fazele fixe, dar asta e valabil pentru toate echipele. Noi am jucat meciuri cu spectatori, nu am avut nimic de ascuns, cine a vrut să filmeze a putut să filmeze, dar acest lucru nu îl putem spune despre echipa adversă.

(N.r. – Mesaj pentru suporteri) Vreau să le mulțumesc suporterilor care au răbdare, care acceptă realitatea și situația în care ne aflăm. Suntem la un început de drum, este un nou început pentru această echipă și vreau să le mulțumesc pentru sprijinul pe care l-au oferit din prima clipă, atât jucătorilor, cât și oamenilor din staff.

(N.r. – Analiza perioadei de pregătire) Am făcut o pregătire bună, ne-am axat pe partea fizică și tehnico-tactică. Am pus accentul pe noii jucători care au venit, pentru că, în vară, au plecat 11 jucători, au venit 11, iar asta contează mult.

Însă, acest lucru s-a realizat de la etapă la etapă, de la săptămână la săptămână, au apărut lucruri bune, au apărut lucruri pe care le facem la antrenament și așteptăm să vină prima etapă.

Victoriile aduc victorii, asta e clar. De cele mai multe ori învățăm din greșeli. Ne bucurăm că am stat bine defensiv, că nu am luat gol, sigur că e normal să fie și greșeli când vin mulți jucători noi. Am analizat ce s-a întâmplat în ultimul meci, sunt sigur că toată lumea își dorește să începem campionatul cu trei puncte”, a spus Dacian Nastai.

Unirea Dej întâlnește CSM Alexandria în etapa 1

Unirea Dej e pe ultima sută a pregătirilor, înainte de startul noului sezon de Liga 2, la fel ca toate celelalte formații din divizie, iar săptămânile trecute a aflat țintarul întrecerii regulare, ordinea și unde va disputa partidele până la împărțirea în play-off și play-out.

În primele cinci etape, clujenii vor întâlni CSM Alexandria (acasă), CSC Şelimbăr (deplasare), Steaua (acasă), CSM Slatina (deplasare) și Gloria Buzău (acasă). Deși, pe hârtie, CSM Alexandria pare un adversar în fața căreia pornește cu prima șansă, Unirea Dej, prin vocea ”principalului”, a afirmat că duelul va fi unul complicat din cauza entuziasmului din jurul adversarilor din prima rundă, pentru că au urcat din Liga 3. Nastai ”se teme” de o mobilizare diferită a formațiilor care au fost în divizia a treia în 2022/2023.

Unirea Dej a disputat șase meciuri amicale în această perioadă de pregătire de vară. În ultimul a trecut de SCM Zalău (Liga 3, scor 1-0), dar a mai disputat jocuri test cu Vulturul Mintiu Gherlii (Liga 4 Cluj, scor 3-1), Minaur Baia Mare (Liga 3, scor 4-0), CSC Dumbrăvița (Liga 2, scor 1-1), ACS Târgu Mureș (Liga 3, scor 2-1) și Viitorul Cluj (Liga 3, scor 2-0).

De partea cealaltă, CSM Alexandria a disputat amicale cu Sport Team București (8-1 / Liga de Tineret), Metaloglobus (0-0), Chindia Târgoviște (0-3), Concordia Chiajna (0-0), ACSM Ceahlăul Piatra Neamț (0-3), din nou cu Metaloglobus (1-2) și Cetatea Turnu Măgurele (1-1).

Foto și video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-va-organiza-pe-stadionul-municipal-din-sibiu-doar-doua-jocuri-din-cele-sapte-pe-care-le-disputa-in-liga-2-in-2023-unde-poate-debuta-acasa-in-noul-sezon-19278549

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-probleme-financiare-19278553

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-inca-un-sezon-in-liga-2-19278550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-amicalul-cu-csm-bacau-19278526

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-remizat-cu-phoenix-buzias-19278520

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-amical-cu-afc-odorheiu-secuiesc-19278479

Andrei PASCU 31 Jul. 2023, 16:21 Liga 2
Pe aceeași temă