Succes pentru Unirea Dej înainte de startul campionatului. Clujenii au trecut de SCM Zalău, dar la pauză au fost ținuți în ”șah”

Andrei PASCU 29 Jul. 2023, 14:30 Liga 2

A avut și Unirea Dej ultimul amical înainte de începerea campionatului de Liga 2. A întâlnit, pe teren propriu, formația de Liga 3 SCM Zalău.

Partida desfășurată sâmbătă, la care au asistat câțiva zeci de spectatori, s-a terminat cu victoria cu scorul de 1-0 pentru divizionara secundă.

La pauză, Unirea Dej și SCM Zalău s-au aflat la egalitate, scor 0-0.

Unirea Dej, 1-0 cu SCM Zalău

Unirea Dej, deși nu a marcat în primele 45 de minute, a avut cel puțin două șanse importante, conform informațiilor oferite. Denis Golda a trimis în bară, cu capul, în minutul 38, în urma unei lovituri libere pe care a executat-o Alexandru Piftor (foto jos), iar ulterior acesta din urmă a încercat o execuție pretențioasă.

Piftor a trimis din semifoarfecă, din apropierea punctului de la 11 metri, dar execuția nu a găsit ținta. S-a terminat 0-0 la pauză, iar în partea a doua a adus victoria pentru Unirea Dej- Adrian Pop. El a punctat în minutul 71, în urma unei centrări din lateral.

Încheiem ultimul amical din această vară cu o victorie, scor 1-0 (0-0) vs SCM Zalău. Partida de verificare s-a disputat azi, de la ora 11:00, pe Stadionul Municipal Dej.

Deși prima repriză s-a încheiat cu scor alb, echipa noastră a avut două șanse foarte bune de a marca. În minutul 38, Piftor a executat o lovitură liberă și Golda, cu capul, a trimis sub bară, dar portarul Zalăului a fost la post. Câteva secunde mai târziu, Piftor – aflat în poziție excelentă – a încercat o semifoarfecă, din 10 metri, însă a ratat ținta.

Singurul gol al jocului de pe Municipal a fost reușit în minutul 71, când Adrian Pop a fructificat o centrare de pe partea dreaptă”, a transmis Unirea Dej.

  • Unirea Dej a început în formula: Cl. Chindriș – Al. Șuteu, Negrea, Burdeț, Cătinean (cpt.), Piftor, Chira, Pruteanu, Zamfirescu, Golda, Blaj.
    Au mai evoluat: Ad. Pop, Ciocan, Stancovici, D. Pop, Roș, Ciuciulete, Scocîlcă, S. Pop, Stancovici, Zanc.

Unirea Dej începe Liga 2 contra CSM Alexandria

Unirea Dej e pe ultima sută a pregătirilor, înainte de startul noului sezon de Liga 2, la fel ca toate celelalte formații din divizie, iar recent a aflat țintarul întrecerii regulare, ordinea și unde va disputa partidele până la împărțirea în play-off și play-out.

În primele cinci etape, clujenii vor întâlni CSM Alexandria (acasă), CSC Şelimbăr (deplasare), Steaua (acasă), CSM Slatina (deplasare) și Gloria Buzău (acasă).

Unirea Dej a mai disputat cinci meciuri amicale în această perioadă de pregătire de vară. În precedentul a trecut de Viitorul Cluj, scor 2-0, dar a mai disputat jocuri test cu Vulturul Mintiu Gherlii (Liga 4 Cluj, scor 3-1), Minaur Baia Mare (Liga 3, scor 4-0), CSC Dumbrăvița (Liga 2, scor 1-1) și ACS Târgu Mureș (Liga 3, scor 2-1).

Obiectivul este, la fel ca cel de anul trecut și cel de acum doi ani, locurile 1-14. Eu și jucătorii ne dorim să câștigăm fiecare meci, indiferent cu cine și unde jucăm. Vom vedea după primele cinci etape câte puncte vom avea și care va fi exact obiectivul realizabil.

Dacă aș da un pronostic, ar fi departe, pentru că nu știu exact punctul în care sunt adversarele. Nu știu forma sportivă, e greu de spus. Sunt multe echipe cu obiective de promovare, de menținere, unele care vor doar în play-off, dar e greu să spun acum unde vom fi.

Atunci când am preluat echipa, am început să organizez totul, jocurile de pregătire. Marea majoritate a echipelor de Liga 2 aveau organizate alte meciuri, iar pentru echipele din Liga 1 nici nu s-a mai pus problema. Mi-aș fi dorit să jucăm un meci puternic, cu o echipă de Liga 1 sau o echipă din play-off-ul Ligii 2. De aceea nu pot da exact un punct în care ne aflăm.

Vedem care va fi impactul în momentul în care vom întâlni echipe din Liga 2”, a spus Dacian Nastai despre debutul în Liga 2.

Unirea Dej debutează în noul sezon de Liga 2 sâmbătă, 5 august, de la ora 11:00, acasă, cu nou-promovata CSM Alexandria.

Foto: Riti Jozsef / Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-victorie-in-amicalul-cu-csm-ramnicu-sarat-19278372

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-pluseaza-in-ofensiva-cu-doi-jucatori-cu-meciuri-in-prima-liga-unul-prezentat-vine-de-la-fc-botosani-celalalt-a-fost-ultima-data-la-unirea-constanta-19278351

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-atac-asupra-administratiei-de-licentiere-a-frf-19278335

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-tas-liga-2-si-frf-19278277

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-castigat-amicalul-cu-fc-bihor-19278327

Andrei PASCU 29 Jul. 2023, 14:30 Liga 2
Pe aceeași temă