Unirea Dej, analiza țintarului Ligii 2. Dacian Nastai voia un alt prim adversar: ”Nu îmi doream o nou-promovată, mai bine una retrogradată din SuperLigă”. Argumentele antrenorului și obiectivul trasat

Andrei PASCU 21 Jul. 2023, 16:57 Liga 2
Unirea Dej, analiza țintarului Ligii 2. Dacian Nastai voia un alt prim adversar: ”Nu îmi doream o nou-promovată, mai bine una retrogradată din SuperLigă”. Argumentele antrenorului și obiectivul trasat

Unirea Dej e pe ultima sută a pregătirilor, înainte de startul noului sezon de Liga 2, la fel ca toate celelalte formații din divizie, iar recent a aflat țintarul întrecerii regulare, ordinea și unde va disputa partidele până la împărțirea în play-off și play-out.

În primele cinci etape, clujenii vor întâlni CSM Alexandria (acasă), CSC Şelimbăr (deplasare), Steaua (acasă), CSM Slatina (deplasare) și Gloria Buzău (acasă).

Dacian Nastai, analiza tragerii la sorți pentru Unirea Dej

Într-o discuție cu Liga2.ro, antrenorul Dacian Nastai a făcut o analiză a primelor cinci dueluri din noul sezon, precizând că mai mult și-ar fi dorit să înceapă campionatul contra unei echipe care tinde la promovare, de exemplu formațiile retrogradate din SuperLiga României.

Deși, pe hârtie, CSM Alexandria pare un adversar în fața căreia pornește cu prima șansă, Unirea Dej, prin vocea ”principalului”, a afirmat că duelul va fi unul complicat din cauza entuziasmului din jurul adversarilor din prima rundă, pentru că au urcat din Liga 3. Nastai ”se teme” de o mobilizare diferită a formațiilor care au fost în divizia a treia în 2022/2023.

Dacian Nastai ar fi vrut ca Unirea Dej să debuteze contra unei recent retrogradate

În schimb, echipele care au căzut din prima ligă sunt în continuare în reorganizare, Campionii FC Argeș, CS Mioveni și Chindia Târgoviște făcând modificări importante la nivelul lotului, cât și la nivelul băncii tehnice.

Aș fi vrut să nu jucăm cu o nou-promovată, pentru că vine mereu cu un suflu nou, cu lucruri pozitive, cu încredere. Nu mi-aș fi dorit o echipă care vine de la Liga 3. Aș fi vrut mai mult o echipă care a retrogradat și e încă în reorganizare. Este foarte dificil să spun ce adversari sunt puternici și ce adversari sunt accesibili.

S-au schimbat antrenori, s-au schimbat jucători, sunt filozofii noi, jucători noi, e nevoie de câteva etape să vedem idei de joc. Mă gândesc la primul joc, vom lua pas cu pas, vedem cum va fi.

(N.r. – În primele cinci etape întâlniți Steaua și Gloria Buzău) E bine, pentru că noi, când jucăm cu echipe care vor promovarea, ne mobilizăm. Atunci când joci cu echipe organizate, te obligă să evoluezi cumva altfel”, a spus Dacian Nastai pentru Liga2.ro.

Unirea Dej țintește locurile 1-14

Referitor la nivelul la care se află acum Unirea Dej, Nastai nu poate da un procent clar, mai ales că nu știe nici unde se situează adversarele. Vrea să pună la punct cât mai multe detalii până la partida cu CSM Alexandria.

Obiectivul sezonului care va debuta la 5 august este clasarea pe unul din primele 14 poziții, ca și în precedentele două sezoane, iar un punct de vedere mai clar îl poate da după primele etape, în funcție de cum arată și adversarii.

Eu sper să reușesc să aduc pe toată lumea cu picioarele pe pământ, să acceptăm realitatea. Unirea Dej a încheiat un ciclu după trei ani jumătate-patru. S-a terminat frumos, Militaru a făcut lucruri deosebite, dar acum nu luăm chiar lucrurile de la zero.

Avem experiență, știm ce s-a făcut, cum s-a făcut, ne trebuie doar timp. Trebuie să facem ceva foarte repede, avem misiune grea. Cei care au rămas și cei care au venit acum, trebuie să ne reorganizăm.

Obiectivul este, la fel ca cel de anul trecut și cel de acum doi ani, locurile 1-14. Eu și jucătorii ne dorim să câștigăm fiecare meci, indiferent cu cine și unde jucăm. Vom vedea după primele cinci etape câte puncte vom avea și care va fi exact obiectivul realizabil.

Dacă aș da un pronostic, ar fi departe, pentru că nu știu exact punctul în care sunt adversarele. Nu știu forma sportivă, e greu de spus. Sunt multe echipe cu obiective de promovare, de menținere, unele care vor doar în play-off, dar e greu să spun acum unde vom fi.

Atunci când am preluat echipa, am început să organizez totul, jocurile de pregătire. Marea majoritate a echipelor de Liga 2 aveau organizate alte meciuri, iar pentru echipele din Liga 1 nici nu s-a mai pus problema. Mi-aș fi dorit să jucăm un meci puternic, cu o echipă de Liga 1 sau o echipă din play-off-ul Ligii 2. De aceea nu pot da exact un punct în care ne aflăm.

Vedem care va fi impactul în momentul în care vom întâlni echipe din Liga 2”, a mai spus Dacian Nastai în dialogul cu Liga2.ro.

Două meciuri amicale mai are programate Unirea Dej

Unirea Dej a disputat patru meciuri amicale în această perioadă de pregătire de vară. În ultimul a trecut de Viitorul Cluj, scor 2-0, dar a mai disputat jocuri test cu Vulturul Mintiu Gherlii (Liga 4 Cluj / scor 3-1), Minaur Baia Mare (Liga 3, scor 4-0) și CSC Dumbrăvița (Liga 2, scor 1-1).

Clujenii mai au programate amicale cu două echipe din Liga 3, ACS Târgu Mureș (22 iulie) și SCM Zalău (29 iulie).

Foto: Unirea Dej

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-viitorul-pandurii-intentioneaza-sa-se-mute-in-alt-oras-momentan-si-a-mutat-acolo-urmatorul-amical-19277758

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-victorie-in-ultimul-amical-din-bulgaria-19277759

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-de-cantonament-pentru-fc-brasov-19277746

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-programa-meciuri-liga-2-19277741

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

 

 

Andrei PASCU 21 Jul. 2023, 16:57 Liga 2
Pe aceeași temă