Unirea Dej își pierde farmecul! Lupta pentru ”ciolan” a început la echipa care atrăgea simpatia microbiștilor. Dacian Nastai dezvăluie noua față a clubului: ”Lucrurile au degenerat. Interese din multe părți”

Andrei PASCU 03 Nov. 2023, 15:34 Liga 2
Unirea Dej își pierde farmecul! Lupta pentru ”ciolan” a început la echipa care atrăgea simpatia microbiștilor. Dacian Nastai dezvăluie noua față a clubului: ”Lucrurile au degenerat. Interese din multe părți”

Dacian Nastai a dat cărțile pe față și a vorbit despre experiența de la Unirea Dej, de unde a plecat nu în cele mai bune condiții, fie dacă ne referim și doar la relația cu suporterii. Antrenorul a decis să ofere detalii despre ce a produs ruptura de echipa din Cluj și a dat informații surprinzătoare!

Se pare că și la Unirea Dej a început lupta pentru putere, acolo fiind mai multe tabere, potrivit spuselor lui Nastai. După doar un sezon în care a excelat în Liga 2, când a atins play-off-ul, clubul din județul Cluj riscă să ajungă în situația altor formații, fiecare să își aducă oamenii în club.

Dacian Nastai anunță că tot mai mulți oameni influenți vor să aibă ”post” la Unirea Dej: ”Ei cred că la un club de Liga 2 se învârt mulți bani”

Unirea Dej avea un farmec aparte, dar Dacian Nastai a oferit informații care dau peste cap modul în care era perceput clubul, apreciat de microbiști. Începe lupta pentru ”ciolan” și la Unirea Dej, iar fiecare vrea să își numească oamenii în anumite poziții din club. Nastai a ajuns să fie demis de la echipă după ce în nouă etape a strâns doar 7 puncte.

A fost presiune pe durata mandatului său la Dej, iar asta s-a văzut și din exterior. Fanii au început să îl conteste de parcă a venit la o echipă mai ceva ca marile forțe ale Europei și cu mari pretenții, dar în esență Unirea este un club mic și cu o ”explozie” a performanței sezonul trecut, poate imposibil de egalat în anii următori.

Oricum, ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut a atras atenția multora, iar conducători și antrenori au dat târcoale, se pare, în timpul în care Dacian Nastai a fost acolo. Să nu uităm că fanii au cerut revenirea lui Dragoș Militaru, lucru care s-a și adeverit. Eroul lor s-a întors, dar în vară, când a plecat, așa cum Liga2.ro a mai scris și în momentul întoarcerii acestuia, lăsa impresia că Unirea Dej este un club prea mic pentru nivelul la care considera el că a ajuns.

Dragoș Militaru, în momentul revenirii la Unirea Dej, alături de primarul Dejului, Morar Costan.

Dacian Nastai, dezvăluiri din interiorul echipei Unirea Dej: ”Lucrurile au fost tot mai greu de gestionat, cu interese din multe părți”

În plus, să nu uităm că, după Dacian Nastai, de la echipă a plecat și președintele executiv Gabriel Magdaș, un om cheie în tot ce a realizat până acum clubul, de la salvarea de la retrogradare din Liga 3 în Liga 4, până la play-off-ul Ligii 2 atins sezonul trecut. Magdaș demisionase înainte ca Nastai să fie demis, iar preavizul său a expirat după ce antrenorul adus în vară a plecat. În locul său a fost numit Adrian Gavriș.

A fost o experiență deosebită, o experiență diferită de ce am avut până acum parte. Învățăm din orice reușită și nereușită. Ce am învățat aici, voi aplica la următorul club.

(N.r. – De ce s-a produs despărțirea?) S-au acumulat mai multe lucruri, am început greu pentru că am preluat echipa după un antrenor care a lucrat trei ani și jumătate, au plecat 12 jucători și asta a însemnat să o luăm de la zero. Era nevoie de timp ca echipa să arate bine, lucrurile au arătat bine, pot să spun că în etapa a 5-a am avut 2-1 până spre final cu Gloria Buzău. (…)

Apoi, lucrurile au fost tot mai greu de gestionat, cu interese din foarte multe părți, fiecare și-ar fi dorit să pună mâna pe conducere, pe putere, pe acel minim financiar. Sigur, cel care suferă și e ușor de îndepărtat este cel care conduce stafful.

(N.r. – Despre ce interese e vorba?) Probabil că oamenii cred că la un club de Liga 2 se învârt foarte mulți bani. Oamenii, văzând rezultatele de anul trecut, s-au gândit că e momentul să intre într-un staff tehnic sau administrativ, de orice fel.

De aici, fiecare cu jucătorii lui, cu gruparea lui, iar lucrurile au degenerat. Sper ca totul să se îndrepte, ca fiecare să își găsească locul. Îmi doresc, chiar dacă nu mai sunt acolo, ca echipa să scape de la retrogradare.

(N.r. – Vă pare rău că ați plecat de la Unirea Dej?) Îmi pare rău că am plecat, e o echipă de Liga 2, o echipă cu un lot bun, o echipă unde se pot face lucruri. Cât am crezut și am sperat că lucrurile se pot îndrepta, mi-am făcut treaba așa cum trebuia.

A venit momentul în care am pus stop, că trebuie să se întâmple ceva pentru ca echipa să revină pe făgașul normal”, a spus Dacian Nastai la Informația TV.

Dacian Nastai a rezistat doar nouă etape la Unirea Dej

După prestațiile modeste din prima parte a sezonului regular de Liga 2, în care Unirea Dej a acumulat 7 puncte în nouă etape și se afla pe locul 18 din 20, clubul din județul Cluj a decis înlocuirea antrenorului principal Dacian Nastai. Între timp, după cum precizam, a fost numit și înlocuitorul acestuia, Dragoș Militaru.

  • Cu Dacian Nastai antrenor, Unirea Dej a înregistrat în campionat două victorii, 1-0 cu CSM Alexandria și 2-1 la CSM Slatina, un egal, 0-0 cu Unirea Slobozia, și șase înfrângeri, 0-2 la CSC Șelimbăr, 2-6 cu Steaua, 2-4 cu Gloria Buzău, 0-2 la CFC Argeș, 0-1 la Ceahlăul și 0-1 cu CSC Dumbrăvița.

Dacian Nastai se poate întoarce repede în antrenorat, la nici o lună după ce contractul cu Unirea Dej a fost rupt, după un început de Liga 2 destul de slab. Antrenorul de 50 de ani este dorit de echipa CSM Olimpia Satu Mare, din orașul natal.

Emisiunea integrală cu Dacian Nastai:

https://www.youtube.com/watch?v=1wlNuIrc7vY

 

Video: Informația TV

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/oradea-gazda-ultimului-meci-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19291478

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-meci-cu-csc-selimbar-in-etapa-12-de-liga-2-19291460

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-steaua-se-joaca-sambata-de-la-ora-1100-19291452

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/valentin-dumitrache-a-marcat-in-gloria-buzau-farul-19291443

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/joi-au-loc-3-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19291216

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/gloria-buzau-1-0-cu-farul-in-grupele-din-cupa-romaniei-19291427

Andrei PASCU 03 Nov. 2023, 15:34 Liga 2
Pe aceeași temă