Corvinul, prudentă înainte de meciul cu CSM Slatina, primul oficial din 2024. Florin Maxim: ”Sincer, nu am apucat să vedem aşa cum se cuvine ce şi cum joacă”

Marius ANGHEL 22 Feb. 2024, 15:49 Liga 2
Corvinul, prudentă înainte de meciul cu CSM Slatina, primul oficial din 2024. Florin Maxim: ”Sincer, nu am apucat să vedem aşa cum se cuvine ce şi cum joacă”

Corvinul începe meciurile oficiale din 2024 pe teren propriu, iar adversarul pe care îl întâlnește în etapa a 16-a a Ligii 2 poate fi luat peste picioar la prima vedere.

Jucătorii lui Florin Maxim, poziționați pe locul 2 în clasament, se vor lupta pentru toate punctele puse în joc cu clasata pe locul 13, CSM Slatina. Diferența dintre echipe, privind numărul de locuri, este mare, însă trupa olteană, chiar dacă are 11 puncte mai puțin, menține șanse să se califice în play-off, unde ”corvii” sunt ca și pătrunși.

Antrenorul Florin Maxim și fundașul Mihai Velisar au vorbit, din partea clubului hunedorean, despre jocul cu CSM Slatina.

Corvinul întâlnește CSM Slatina în primul meci oficial din 2024. Florin Maxim: ”Va trebuie să fim atenţi. Au schimbat însă multe prin lot”

Corvinul și-a încheiat meciurile oficiale în 2023 mai târziu decât prima adversară din 2024. Fiindcă au ajuns și în faza grupelor Cupei României, echipa lui Florin Maxim a avut joc în această competiție, cu Progresul Pecica, la 7 decembrie, după ultima etapă de anul trecut. În schimb, CSM Slatina și-a încheiat jocurile la data de 2 decembrie.

Hunedorenii, nou-promovați în Liga 2, au avut un parcurs impresionant în primele 15 etape, clasându-se în acest moment pe locul 2, cu 31 de puncte, accederea în play-off fiind ca și înregistrată.

De partea cealaltă, slătinenii au cam dezamăgit. Așteptările de la trupa lui Daniel Oprescu erau mult mai mari, însă în prima parte a campionatului a acumulat doar 20 de puncte, care o situează în acest moment pe locul 13. Totuși, ținând cont că ultimul loc calificabil în play-off, ocupat de Viitorul Pandurii, e la trei puncte mai sus, un parcurs fără greșeală al oltenilor le poate aduce chiar și o calificare în grupa celor mai bune șase formații din acest sezon.

”Sunt o formaţie agresivă, compactă, mai ales pe teren propriu, dar va trebuie să fim atenţi. Au schimbat însă multe prin lot, în această iarnă. Sincer, din păcate, nu am apucat să vedem aşa cum se cuvine ce şi cum joacă, «transpiră» foarte greu informaţii din zonă… Ne avantajează însă faptul că jucăm acasă, suporterii vor fi alături de noi, ştiu că şi ei sunt nerăbdători să ne vadă la lucru şi sper să vină în număr cât mai mare, pentru a ne ajuta în încercarea de a ţine toate punctele la Hunedoara”, a spus antrenorul Florin Maxim, citat de site-ul Corvinului, despre adversarul de sâmbătă.

Corvinul a continua seria bună de rezultate și în amicale. Nici Slatina nu s-a lăsat mai prejos, cu excepția ultimului test

În această iarnă, Corvinul a mers într-un cantonament în Turcia, în timp ce CSM Slatina a preferat să se pregătească pe plan local, renunțând inclusiv la tradiționalul stagiu de la Cheile Grădiștei.

În meciurile amicale, echipa lui Florin Maxim a avut un parcurs și aici impresionant, cu doar un gol primit în șapte jocuri și doar într-un meci nu a marcat și nu a câștigat. În țară a înregistrat următoarele rezultate: 0-0 cu Unirea Dej, 1-0 cu ACS Mediaș, 5-1 cu CSC Dumbrăvița și 2-0 cu FC Bihor Oradea, iar în stagiul din Antalya a obținut rezultatele: 1-0 cu Miedz Legnica (locul 8 din 18 în liga secundă din Polonia), 2-0 cu FC Rustavi (nou-promovată în liga a doua din Georgia) și 5-0 cu FK Andijon (locul 7 în prima ligă din Uzbekistan).

De partea cealaltă, trupa lui Daniel Oprescu a obținut cinci victorii în șapte amicale și o singură dată nu a înscris, în chiar ultimul test: 2-1 cu Concordia Chiajna, 2-1 cu CSM Alexandria, 1-0 cu Flacăra Horezu, 4-0 cu Aro Muscelul Câmpulung Muscel, 1-1 cu Steaua, 3-0 cu ACSO Filiași și 0-1 cu Chindia Târgoviște.

”Am avut parte de o pregătire foarte bună în Antalya, condiţii excelente, iar rezultatele noastre din amicale au fost pe măsură, în faţa unor formaţii care au un stil asemănător cu multe grupări din eşalonul al doilea de la noi. Suntem la un nivel bun, atât fizic, cât şi mental, cred că suntem şi mai legaţi acum, avem trasee şi relaţii de joc bine stabilite, mă bucur că şi defensiv am stat tot mai bine, în ideea în care am primit foarte greu gol şi sperăm ca toate aceste lucruri să se vadă şi în jocul de sâmbătă. Avem în faţă un adversar destul de solid, cu un lot cu jucători experimentaţi şi nu ne aşteptăm deloc la un meci simplu. Cred că va fi un joc intens, iar echipa care intra mai bine în joc va avea câştig de cauză. Suntem şi noi nerăbdători să intrăm la joc, să ne reîntâlnim cu fanii, iar la final să ne bucurăm de un succes care să ne aducă mai aproape de play-off”, a spus fundaşul stânga al Corvinului, Mihai Velisar

Corvinul are 11 puncte în plus față de CSM Slatina

Partida dintre Corvinul și CSM Slatina se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Mickael Klein” din Hunedoara, unde intrarea costă 20 de lei, cu excepția minorilor, care au intrarea liberă, iar cei care nu pot ajunge la meci îl pot urmări în direct pe contul de YouTube al clubului gazdă, ori, live-text, pe Liga2.ro.

Reamintim, Corvinul ocupă locul 2 în clasamentul Ligii 2, cu 31 de puncte, fiind la egalitate cu Unirea Slobozia (locul 3), iar CSM Saltina se află pe poziția a 13-a, cu 20 de puncte, la egalitate cu CSM Reșița (locul 12).

Cele două formații vor fi la primul meci oficial direct.

https://www.youtube.com/watch?v=IJoRDnbs_zk

 

Foto și video: Corvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-16-si-17-din-liga-2-primele-din-2024-19299764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-castigat-cu-5-0-amicalul-cu-fk-andijon-19299502

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-s-a-impus-la-limita-in-fata-slatinei-19299858

Marius ANGHEL 22 Feb. 2024, 15:49 Liga 2
Pe aceeași temă