Corvinul și-a spulberat ultimul adversar din Turcia și încheie amicalele cu victorii pe linie și fără gol primit. Florin Maxim: ”Am urmărit alte lucruri, nu scorul”

Marius ANGHEL 12 Feb. 2024, 18:23 Liga 2
Corvinul și-a spulberat ultimul adversar din Turcia și încheie amicalele cu victorii pe linie și fără gol primit. Florin Maxim: ”Am urmărit alte lucruri, nu scorul”

Corvinul și-a încheiat amicalele programate în cantonamentul din Turcia cu un rezultat care face adversarii din Liga 2 să tremure înainte de întâlnirea cu echipa lui Florin Maxim.

Trupa hunedoreană s-a impus cu scorul de 5-0 în fața echipei FK Andijon, locul 7 în prima ligă din Uzbekistan, contra căreia CSC Șelimbăr, liderul Ligii 2, remizase la scorul de 0-0 în urmă cu opt zile.

Corvinul a câștigat cu 5-0 amicalul cu FK Andijon

În ultimul test din Antalya, Corvinul a câștigat la cea mai mare diferență de scor înregistrată în toate amicalele disputate în această iarnă, inclusiv cele jucate în țară, deloc puține ca număr.

Iar adversarul întâlnit nu a fost unul modest, ci o prim-divizionară din Uzbekistan, contra căreia CSC Șelimbăr remiza zilele trecute.

A fost 2-0 la pauză, după reușitele lui Marius Coman (26) și Antoniu Manolache (30), și 5-0 la final, după ce în partea a doua au mai punctat Antonio Bradu (51 – penalty, 53) și Andrei Hergheligiu (87).

Iată ce a transmis Corvinul despre amicalul cu uzbecii:

”Disputat pe un vânt destul de puternic, amicalul cu uzbecii a fost destul de echilibrat, mai ales în primele 20 de minute, când niciuna dintre echipe nu a găsit drumul spre poartă. Prima oportunitate a aparţinut celor din Andijan, dar Lefter a blocat foarte bine, în scurt, un şut al unui adversar, după o nesincronizare în defensiva noastră. Replica a venit de la Pîrvulescu, la faza imediat următoare, mijlocaşul nostru şutând plasat de la 18 metri, mingea fiind respinsă în lateral de goalkeeper-ul „roşilor” (24). Două minute mai târziu a venit şi deschiderea de scor, Coman finalizând, din şase metri, o acţiune purtată în dreapta de echipa noastră. În minutul 30, corviniştii au făcut 2-0, prin Manolache, care a trimis, imparabil, cu capul, o centrare perfectă dintr-o lovitură liberă din stânga, executată de Velisar. 

După respiro, „corbii albaştri” au început şi mai avântat şi după o bară a lui Lupu, au marcat de două ori în doar două minute! Marcator, de fiecare dată, Bradu. Mai întâi, mijlocaşul nostru a transformat, cu siguranţă, un penalty obţinut de Coman (51), iar mai apoi a înscris, din afara careului, după o recuperare excelentă a aceluiaşi „nouar” şi o „aşezare” a lui Lupu (53). Adversarii noştri au avut o scurtă tresărire de orgoliu în minutele următoare, dar Roman a avut două intervenţii foarte bune şi, până la final, echipa noastră a mai punctat o dată, prin Hergheligiu, după un contraatac „de manual”, în care balonul a trecut pe la Neacşa şi Iacob, finalizarea venind, elegant, din drop (87).”

Florin Maxim, după ultimul amical jucat în Turcia: ”Foarte bun jocul de astăzi şi nu din pricina scorului”

A doua clasată în Liga 2 după 15 etape și-a încheiat amicalele din Turcia bifând trei victorii din trei posibile, marcând de opt ori și neprimind niciunul! Adăugând cele patru meciuri test disputate în România, Corvinul a ajuns la șase victorii şi o remiză și singura echipă care a reușit să-i dea un gol a fost CSC Dumbrăvița.

Alexandru Neacșa, menajat până acum, a prins câteva minute pe final de joc, iar Hrezdac acuză probleme, dar nu ar avea nimic problematic, după spusele lui Maxim.

”Foarte bun jocul de astăzi şi nu din pricina scorului. Am urmărit alte lucruri, pe care am apucat, de altfel, să le şi arătăm băieţilor, despre adversar. Au înţeles ce au de făcut şi nu le-am dat nicio şansă, pentru că ştiam că încearcă să aibă o construcţie de jos. Implicare sută la sută, chiar dacă a fost ultimul amical, am arătat consistenţă, am fost mai direcţi şi mai fluenţi. Mă bucură şi revenirea lui Alex (n.r. – Neacșa), care s-a simţit bine în toate aceste zile, dar, cum am mai spus, am preferat să nu riscăm şi să ne facem singuri probleme pe final. Nici la Denis (n.r. – Hrezdac) nu e nimic alarmant, o mică durere resimţită şi ieri la antrenament şi azi la încălzire, dar nu e problematic. Să ajungem cu bine acasă şi să pregătim, cu atenţie jocul cu CSM Slatina, pentru că sunt convins că nu vom avea un meci uşor!”, a spus Florin Maxim după acest ultim joc din Turcia.

Corvinul: Lefter (D. Roman 61) – Fl. Iacob, Lică (Ad. Nicolae 76), Ant. Manolache (D. Pop 76), Velisar (Y. Răducanu 85) – M. Chindriș (cpt.), Bradu (Neacşa 78) – Lupu (Hergheligiu 61), Nic. Pîrvulescu, Seb. Ion (T. Mitran 61) – M. Coman (Câmpan 76).

Șase victorii și o remiză în amicale pentru Corvinul, care a primit doar un gol

Echipa din Hunedoara revine marți, 13 februarie, din cantonamentul din Turcia, unde a disputat trei amicale, înregistrând următoarele rezultate: 1-0 cu Miedz Legnica (locul 8 din 18 în liga secundă din Polonia), 2-0 cu FC Rustavi (nou-promovată în liga a doua din Georgia) și 5-0 cu FK Andijon (locul 7 în prima ligă din Uzbekistan).

În țară, echipa lui Florin Maxim a înregistrate următoarele rezultate în amicale: 0-0 cu Unirea Dej, 1-0 cu ACS Mediaș, 5-1 cu CSC Dumbrăvița și 2-0 cu FC Bihor Oradea. Toate jocurile au avut loc la Simeria.

După revenirea în țară, Corvinul probabil va mai disputa un amical. În prima etapă de Liga 2 din 2024, hunedorenii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu CSM Slatina, meciul urmând să nu fie televizat.

Foto: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-castigat-amicalul-cu-georgienii-de-la-fc-rustavi-19299300

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-castigat-amicalul-cu-miedz-legnica-19298964

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-cel-mai-bun-antrenor-din-liga-2-bogdan-chipirliu-cel-mai-bun-jucator-19299309

Marius ANGHEL 12 Feb. 2024, 18:23 Liga 2
Pe aceeași temă