Chindia s-a impus la limită în fața Slatinei, în ultimul lor amical dinaintea reluării Ligii 2. Dâmbovițenii sunt invincibili, oltenii au cedat acum pentru prima dată

Bogdan ISTRATE 18 Feb. 2024, 00:08 Liga 2
Chindia s-a impus la limită în fața Slatinei, în ultimul lor amical dinaintea reluării Ligii 2. Dâmbovițenii sunt invincibili, oltenii au cedat acum pentru prima dată

Chindia Târgoviște a câștigat testul cu CSM Slatina, scor 1-0 pe ”Eugen Popescu” din Târgoviște, în ultimul lor amical înainte de reluarea Ligii 2.

Pentru dâmbovițeni, acesta a fost primul joc sub conducerea noului președinte, Gabriel Boriga luându-i locul lui Lorin Petrescu în ziua dinaintea amicalului.

Chindia s-a impus în amicalul cu CSM Slatina, ultimul înainte de reluarea Ligii 2

Unicul gol al amicalului dintre echipele despărțire în clasamentul Ligii 2 de un punct, în favoarea Chindiei (locul 11 față de 13, cu 21 de puncte față de 20), a fost marcat de mijlocașul elvețian Matteo Fedele. Acesta a înscris cu o execuție impecabilă dintr-o lovitură liberă de la circa 30 de metri, în minutul 64.

Târgoviștenii au avut, pe teren propriu, și alte șanse bune de a marca, iar Slatina a ratat, pe final, o ocazie de singur cu portarul.

Matiș a acuzat o stare de amețeală după un contact mai dur, a ieșit de pe teren, dar surse medicale spun că este în afara oricărui pericol.

Pentru ambele combatante, jocul de la Târgoviște a fost ultima repetiție dinaintea reluării meciurilor oficiale.

Chindia: Ius. Popescu – Romeo, Fl. Plămadă, C. Dinu (cpt.), Ad. Ioniță, Boțogan, Fedele, Matiș, Max. Cojocaru, Rob. Moldoveanu, Santa.
Au mai jucat după pauză: Contra – I. Albu, Zivkovic, Rz. Iorga, Bogaciuc, Memolla, Oct. Ursu, Ius. Cristea.

CSM Slatina: Micu – I. Mitran, A. Stan, Mondragon, C. Toma, I. Năstăsie, D. Toma, Leaţă, Doman, R. Popa, Val. Alexandru
Au mai jucat: Cr. Dinu, Ciocâlteu, Kayondo, Sil. Matei, Donca, Riza, D. Dragu, Sălcianu.

”Antrenorul Daniel Oprescu a trimis pe teren jucătorii care în ziua precedentă, cu ACSO Filiaşi, nu au evoluat sau au făcut-o foarte puţin, pentru ca din minutul 75 să schimbe aproape toată echipa”, a comunicat CSM Slatina despre jucătorii utilizați în amicalul cu Chindia.

Chindia, invincibilă în amicalele din această iarnă, însă din șase jocuri doar două au fost cu adversari din Liga 2

Chindia a fost la al șaselea amical disputat în această iarnă, dintre care patru au fost contra unor adversari din Liga 3. Au fost înregistrate patru victorii și două egaluri: 1-1 cu SCM Râmnicu Vâlcea, 2-1 cu Flacăra Horezu, 4-0 cu Flacăra Moreni, 2-2 cu Concordia Chiajna, 5-0 cu SR Brașov și 1-0 cu CSM Slatina.

Echipa târgovișteană debutează în partea a doua a Ligii 2 sâmbătă, de la ora 11:30, pe teren propriu, contra echipei Metaloglobus București (locul 16, 18 puncte). Meciul contrează pentru etapa a 16-a din cele 19 din sezonul regular.

Chindia ocupă locul 11, cu 21 de puncte, și are nevoie de victorie pentru a-și menține șansele la accederea în play-off.

CSM Slatina a pierdut acum primul amical

De partea cealaltă, CSM Slatina s-a aflat la al șaptelea amical jucat în această iarnă, dintre care cinci au fost câștigat și într-unul s-a terminat la egalitate. Echipa lui Daniel Oprescu a întâlnit patru oponenți din Liga 2.

În amicalele din această iarnă, CSM Slatina a înregistrat următoarele rezultate: 2-1 cu Concordia Chiajna, 2-1 cu CSM Alexandria, 1-0 cu Flacăra Horezu, 4-0 cu Aro Muscelul Câmpulung Muscel, 1-1 cu Steaua, 3-0 cu ACSO Filiași și 0-1 cu Chindia Târgoviște.

Echipa olteană se află pe locul 13 în Liga 2 după 15 etape și are 20 de puncte. În prima etapă din 2024 va juca sâmbătă, de la ora 11:00, la Hunedoara, cu Corvinul (locul 2, 31 puncte).

Foto: CSM Slatina

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-boriga-prima-conferinta-ca-presedinte-al-chindiei-19299841

https://liga2.prosport.ro/liga-3/alexandru-silveanu-in-liga-3-dupa-despartirea-de-csm-slatina-19299844

https://liga2.prosport.ro/seria-1/succes-contra-unei-alte-echipe-din-liga-3-pentru-csm-slatina-19299801

Bogdan ISTRATE 18 Feb. 2024, 00:08 Liga 2
Pe aceeași temă