CSM Slatina și Steaua s-au întâlnit într-un amical, iar oltenii au refuzat transmiterea partidei. ”Militarii” au adus un atacant, ”care a ratat două șanse de gol” la debut

Răzvan STÎNGĂ 07 Feb. 2024, 17:09 Liga 2

Un amical puternic între două formații din Liga 2 a avut loc miercuri, 7 februarie. S-au întâlnit CSM Slatina și Steaua, pe stadionul ”1 Mai” din Slatina.

Deși ”militarii” au avut intenția de a transmite întâlnirea pe YouTube, așa cum au procedat cu toate testele disputate până acum, confruntarea de la Slatina nu a fost pusă la dispoziția fanilor.

Motivul, CSM Slatina nu a dorit ca partida să fie transmisă.

CSM Slatina și Steaua au remizat într-un meci amical, scor 1-1

CSM Slatina și Steaua au remizat, scor 1-1, pe stadionul ”1 Mai” din Slatina, unde formația lui Daniel Oprescu dispută jocurile de pe teren propriu. Ambele au marcat câte un gol pe repriză, iar CSM Slatina a condus până pe final. Elevii lui Daniel Oprița au restabilit egalitatea când mai erau trei minute din timpul regulamentar.

Slătinenii au marcat pentru 1-0 în minutul 17, prin mijlocașul Raul Popa (foto, în duel cu Dean Beța), tânăr în vârstă de 18 ani care a marcat un gol și în Liga 2 până acum, în opt meciuri în care a fost utilizat.

”Prima parte a fost echilibrată. Gazdele au deschis scorul în minutul 17, iar Steaua avut o mare ocazie de a egala, prin Mancuso, în minutul 44. Totodată, în minutul 42, arbitrul central a refuzat o lovitură de la 11 metri roș-albaștrilor, la un fault la Adrian Ilie”, a transmis Steaua despre acest meci, în care nu l-a utilizat nici de această dată pe golgheterul Bogdan Chipirliu. Din informațiile Liga2.ro, atacantul se dă accidentat pentru că clubul nu-l lasă liber de contract să plece la Gloria Buzău, de unde are o ofertă bănească ca de primă ligă. Chipirliu mai are contract cu Steaua și o clauză de reziliere de 500 de mii de euro.

Daniel Vîrtej a egalat pentru Steaua, la care a debutat un nou spaniol

Imediat după pauză, Daniel Oprescu a trimis pe teren altă echipă, alți jucători, în timp de Daniel Oprița a început partea secundă cu numai o modificare în primul 11, operând mai multe schimbări pe durata ultimelor 45 de minute.

Cu toate acestea, Steaua a reușit să scoată o remiză abia pe finalul amicalului, în minutul 87, când Daniel Vîrtej (foto, strângând pumnii victorios) a marcat. Fundașul de 26 de ani achiziționat în vară este om de bază în echipa lui Oprița, cu 14 meciuri jucate în primele 15 etape și cu un gol marcat.

Conform informațiilor oferite de ”militari”, Steaua a dominat partea secundă a meciului de la Slatina și a ratat câteva șanse bune de a marca și a învinge, prin Nacho Heras, Ceceri și Florea.

  • CSM Slatina în prima repriză: Micu – I. Mitran, A. Stan, C. Toma, Donca, D. Toma, Leaţă, Doman, R. Popa, Val. Alexandru.
    CSM Slatina în repriza a doua: Velcu – C-tin. Radu, Gherghe, Sălcianu, Riza, Sil. Matei, I. Năstăsie, D. Dragu, Ciocâlteu, D. Marin, Kayondo.
  • Steaua: Frănculescu (H. Iancu 67’) – Dav. Maftei (G. Dumitru 88’), Beța (C. Avram 75’), Vîrtej, Ceceri, Ad. Ilie (Brumă 88’) – Dav. Matei (Raicu 65’), Mancuso (Bărbulescu 63’), Drăghici (Chunchukov 46’) – Pau Miguelez (Ioniță 80’), Nacho Heras (Rz. Florea 75’).

Nacho Heras a debutat la Steaua. ”Actele sunt în curs de finalizare”

De consemnat o nouă achiziție făcută de Steaua, cea a lui Ignacio Heras Garcia, poreclit Nacho Heras, spaniol în vârstă de 26 de ani, care până la finalul lunii ianuarie a jucat la o formație de mare tradiție din Peninsula Iberică, Recreativo Huelva, dar care acum activează în liga a treia.

Nacho Heras, atacant de meserie, a jucat în 17 meciuri în acest sezon, dar nu a reușit să marcheze. De-a lungul carierei, el a mai fost legitimat la Real Balompedica Linense, Burgos Promesas, Getafe B sau Leganes B, toate din Spania.

În primul meci pentru Steaua, Nacho Heras ”a evoluat 75 de minute și a ratat două șanse de gol în partea secundă”.

Despre venirea sa la echipa antrenată de Daniel Oprița, Liga2.ro a scris de o săptămână. Steaua a anunțat prezența sa la antrenamente abia astăzi dimineață, obligată și de folosirea sa în acest amical.

”Atacantul spaniolul Ignacio Heras Garcia (Nacho) debutează azi în tricoul Stelei. Jucătorul în vârstă de 27 de ani va intra din primul minut în amicalul de azi, pe care Steaua București îl joacă în deplasare cu CSM Slatina, de la ora 14:00. Actele lui Ignacio Heras Garcia (Nacho) sunt în curs de finalizare, urmând ca apoi vârful spaniol să fie prezentat și oficial”, a informat Steaua.

Daniel Oprescu încă testează în amicale

CSM Slatina s-a aflat la al treilea amical. În primul duel al iernii, slătinenii au trecut de Concordia Chiajna, scor 2-1, după care au trecut și de CSM Alexandria, scor 2-1. De acum, echipa lui Oprescu mai are amicale programate cu Flacăra Horezu (9 februarie, ora 11:00, la Slatina), Aro Muscelul Câmpulung Muscel (14 februarie), ACSO Filiaşi (16 februarie) și Chindia Târgovişte (17 februarie).

Sâmbătă, 10 februarie, ar fi trebuit să fie un meci și contra Campionii FC Argeş, însă formaţia piteşteană a anunţat că nu poate disputa jocul programat în urmă cu ceva timp, conform celor anunțate de CSM Slatina.

Referitor la întâlnirea cu Steaua, Daniel Oprescu a afirmat că deocamdată nu a stabilit cine va juca în Liga 2, în primul 11. Din acest motiv și trimite toți jucătorii pe teren în amicale, încercând să le ofere un număr asemănător de minute tuturor, pe cât posibil.

Deocamdată, jucătorii încearcă să-şi câştige locul în primul unsprezece şi în lot, pentru că concurenţa este acerbă şi nimeni la ora aceasta nu are locul asigurat. În fiecare meci primim gol din cauza greşelilor personale destul de mari”, a precizat antrenorul echipei CSM Slatina, Daniel Oprescu, conform News Flux.

Steaua, primul meci fără victorie în amicale

În primul test al iernii, ”militarii” au trecut cu 5-0 de Agricola Borcea. Apoi, au învins Progresul Spartac, scor 4-0, și FC Bolintin Malu Spart, scor 9-0.

Zilele trecute, Steaua a intrat în al doilea cantonament al iernii, programat de Daniel Oprița tot în baza din Ghencea, unde a avut loc și primul stagiu de pregătire.

Din acest moment, Steaua va mai disputa două meciuri amicale până la reluarea Ligii 2. Va mai întâlni CSM Alexandria (10 februarie, de la ora 12:00, în Ghencea) și CFC Argeș (17 februarie).

Foto: Steaua București

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-victorie-in-amicalul-cu-gilortul-targu-carbunesti-19299037

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-cedat-in-amicalul-cu-nationala-u19-experimentala-a-romaniei-19299036

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-ce-au-plecat-alexandru-dandea-si-alexandru-rauta-de-la-cs-mioveni-19299012

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-ajuns-in-turcia-si-isi-stie-patru-dintre-adversari-19299029

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-invins-selectionata-u23-a-kirgizstan-19299019

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jordan-gele-s-ar-putea-intoarce-in-romania-la-dinamo-19299017

Răzvan STÎNGĂ 07 Feb. 2024, 17:09 Liga 2
Pe aceeași temă