Ceahlăul a câștigat duelul românesc din Antalya cu CSM Reșița. Trupa lui Pustai a revenit spectaculos în fața celei a lui Stoican, în ultimul său test din Turcia

Narcis POHOAȚĂ, Marius ANGHEL 09 Feb. 2024, 18:14 Liga 2
Ceahlăul a câștigat duelul românesc din Antalya cu CSM Reșița. Trupa lui Pustai a revenit spectaculos în fața celei a lui Stoican, în ultimul său test din Turcia

Echipelor ACSM Ceahlăul Piatra Neamț și CSM Reșița, nou-promovate în Liga 2, clasate pe locurile 9, respectiv 12 după 15 etape, despărțite de două puncte, li s-a făcut dor de un meci direct, după ce în sezonul regular s-au întâlnit o singură dată, la Piatra Neamț, în etapa a 2-a, când moldovenii s-au impus cu scorul de 4-0.

Partida, una test, a avut loc vineri, 9 februarie 2024, tocmai în Antalya, în Turcia, unde se află în cantonament și unde n-au găsit alți adversari pentru un amical. Ceahlăul s-a impus și de această dată, dar cu scorul de 3-2, după ce Reșița a condus la pauză.

Pentru trupa antrenată de Cristian Pustai acesta a fost ultimul amical desfășurat în cantonamentul din Turcia, în timp ce pentru echipa lui Flavius Stoican, ajunsă de curând în acest stagiu extern, a fost prima partidă test.

Ceahlăul a revenit în repriza a doua și a câștigat la limită amicalul din Turcia cu CSM Reșița

Aflată de marți în Antalya și la primul amical în acest cantonament, CSM Reșița a marcat prima în jocul cu Ceahlăul. A făcut-o prin mijlocașul Marian Drăghiceanu, în minutul 33, care a finalizat un contraatac al echipei sale. Acesta a rămas și rezultatul primei reprize.

Ceahlăul, din 30 ianuarie în Turcia, și-a revenit în partea secundă și a înscris de trei ori în primul sfert de oră, asigurându-și un final de joc liniștit.

Mihai Neicuțescu a restabilit egalitatea, în minutul 51, din pasa lui Marius Constantin, acesta din urmă, unul dintre nou-veniții la Ceahlăul în această iarnă, servindu-l și pe Azdren Llullaku (53), două minute mai târziu, pentru golul de 2-1. În minutul 58, Mihael Onișa a majorat avantajul nemțenilor cu un șut de la circa 20 de metri ușor lateral dreapta.

Cristian Pustai a schimbat mai bine de jumătate din primul 11 în minutul 75, iar Reșița a redus din diferență cu cinci minute înainte de final, prin atacantul Ciprian Rus (85). S-a terminat 3-2, iar elevii lui Pustai se întorc acasă neînvinși din stagiul efectuat în Turcia.

Ceahlăul: Krell (Barna 63) – Pedro Albino (Petkov 75), M. Constantin (Core 75), Taraduda (Copoț-Barb 75), Tud. Oltean (Bacalu 75) – Onișa (Forizs 63) – P. Petre (M. Savu 46), Mir. Moraru (Al. Anton 75), Llullaku (Larrauri 75), Neicuțescu (Joao Jaquite 75) – Cortelezzi (Buziuc 46).

CSM Reșița, prima repriză: Ct. Căpățână – Bărboianu, Erico da Silva, Elton da Silva, Fota – Dudea, Napoleone – Drăghiceanu, D. Fărăgău, Andr. Burlacu – Lascu.
CSM Reșița, a doua repriză: I. Rus (Mereu) – Szijj, Cega, Al. Sabău, Chera – Gomboș, Dolghi, Fr. Cristea, Negru – Ndiaye, Cip. Rus.

Bilanț pozitiv pentru Ceahlăul în Antalya

Ceahlăul a disputat cinci meciuri amicale în Turcia și a înregistrat un bilanț pozitiv: trei victorii și două remize.

Iată rezultatele înregistrate de nemțeni în Antalya: 2-2 cu FC Homburg (liga a patra Germania), 2-0 cu Rapid Viena II (liga a treia Austria), 1-1 cu Tobol Kostanay (prima ligă Kazahstan și deținătoarea Cupei), 1-0 cu Gremio Esportivo Mauaense (Brazilia, Divizia a 4-a Sao Paulo) și 3-2 cu CSM Reșița.

Echipa moldavă a marcat 9 goluri în cele cinci amicale, cei mai buni marcatori fiind Cortelezzi, Llullaku și Petre, fiecare cu câte 2 goluri. Celelalte reușite au fost semnate de Core, Neicuțescu și Onișa.

Înainte de plecarea în Turcia, Ceahlăul a mai disputat un meci test cu echipa din Liga 3 FC Bacău, trupa lui Cristian Pustai învingând cu 4-0.

Nemțenii vor reveni sâmbătă în țară și săptămâna viitoare vor mai disputa un amical cu CSM Focșani, data partidei urmând să fie fixată în funcție de programarea întâlnirii cu Concordia Chiajna, din etapa a 16-a a Ligii 2.

CSM Reșița a fost la primul test în Turcia și mai are cel puțin trei

De partea cealaltă, CSM Reșița a ajuns marți seară în Antalya, unde va sta până în data de 17 februarie și va disputa patru sau cinci amicale.

Jocul cu Ceahlăul a fost primul pe care i l-au stabilit organizatorii cantonamentului. Echipa lui Flavius Stoican va mai evolua cu KS Wieczysta Krakow (liderul grupei 4 din liga a patra a Austriei – 10 februarie), SGV Freiberg (locul 4 din 18 după 21 de etape în seria sud-vest a ligii a patra din Germania – 15 februarie) și Kisvarda Master Good FC II (locul 2 în seria nord-este a ligii a treia din Ungaria – 16 februarie). Se mai dorește încă un adversar pentru 16 februarie.

În prima parte a pregătirii de iarnă, efectuată pe plan local, CSM Reșița a disputat trei meciuri amicale, înregistrând următoarele rezultate: 4-0 cu CSM Deva (locul 1 Seria 7 Liga 3), 4-0 cu CS Timișul Șag (locul 2 Liga 4 Timiș) și 3-1 cu CSM Jiul Petroșani (locul 6 Seria 7 Liga 3).

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/denys-taraduda-va-semna-cu-ceahlaul-19299170

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-reclamata-la-frf-de-un-angajat-aflat-in-concediu-medical-19299117

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-ajuns-in-turcia-si-isi-stie-patru-dintre-adversari-19299029

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-obtinut-a-doua-victorie-in-amicalele-din-turcia-19298949

Narcis POHOAȚĂ, Marius ANGHEL 09 Feb. 2024, 18:14 Liga 2
Pe aceeași temă