Ceahlăul a remizat în primul amical din Antalya, 2-2 cu o echipă din liga a patra germană. Pustai testează un fundaș ucrainean

Narcis POHOAȚĂ 01 Feb. 2024, 16:44 Liga 2
Ceahlăul a remizat în primul amical din Antalya, 2-2 cu o echipă din liga a patra germană. Pustai testează un fundaș ucrainean

Aflată de marți în cantonament în Turcia, ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a disputat joi, 1 februarie, primul meci amical, în compania formației germane FC Homburg Saar.

Partida s-a încheiat la egalitate, scor 2-2 (2-2), golurile fiind marcate de Alexandru Core (6), Sergio Cortelezzi (45), respectiv Phil Harres (8) și Ivan Knezevic (33).

Ceahlăul a remizat în primul amical disputat în Antalya, contra FC Homburg Saar

Echipa pregătită de Cristian Pustai a deschis seria amicalelor din Turcia în compania unui adversar dintr-o ligă germană de amatori, FC Homburg Saar situându-se pe locul 3 din 18 în al patrulea eșalon german, regiunea Sud-Est.

Ceahlăul a deschis scorul în minutul 6 prin nou-venitul Alexandru Core, fundașul central reluând cu capul în plasă o minge centrată din flancul stâng de Pedro Albino.

Echipa germană a egalat două minute mai târziu prin Phil Harres, cu un șut din 7 metri lateral dreapta, la colțul lung, iar în minutul 33 a preluat conducerea prin reușita lui Ivan Knezevic. Plecat de la limita offside-ului, atacantul croat a înscris simplu, pe lângă portarul Boison Wynney.

În ultimul minut al primei reprize, Ceahlăul a restabilit egalitatea prin Sergio Cortelezzi, aflat la al doilea gol consecutiv în amicale pentru nemțeni, după cel înscris cu FC Bacău (scor 4-0). Bine găsit pe culoar de Llullaku, atacantul uruguayan a rămas singur cu portarul advers, l-a driblat scurt pe acesta și a marcat în poarta goală.

În repriza a doua nu s-a mai înscris, astfel că Ceahlăul și Homburg au terminat nedecis, 2-2.

Cristian Pustai a folosit următorii jucători: Wynney – Pedro Albino, Core, M. Constantin, Bacalu – Al. Anton, Joao Jaquite – Neicuțescu (Mat. Moraru 30′), Larrauri, Llullaku – Cortelezzi.
În partea secundă au evoluat: Krell – Petkov, Taraduda, Jalbă, Tud. Oltean – M. Savu, Copoț-Barb – Onișa, P. Petre, Mat. Moraru – Buziuc.

În minutul 30, Neicuțescu a ieșit accidentat.

Denys Taraduda, utilizat în repriza secundă, este un fundaș central ucrainean de 23 de ani, aflat în probe. Este liber de contract în acest moment, după ce ultima dată a jucat pentru DFK Dainava, în prima ligă din Lituania. A mai activat pentru JK Trans Narva (Estonia), VPK-Ahro Shevchenkivka (Ucraina), SKA Khabarovsk (Rusia), Vorskla Poltava și FC Dnipro Dnipropetrovsk (ambele din Ucraina), la aceasta din urmă fiind promovat de la juniori.

Al doilea meci, cu echipa secundă a celor de la Rapid Viena

Vineri, 2 februarie, Ceahlăul va disputa al doilea amical în Antalya, în compania echipei Rapid Viena II, meciul urmând să se dispute pe durata a două reprize de câte 60 de minute.

Până la revenirea în țară, nemțenii vor mai disputa alte trei partide. Pe 4 februarie, Ceahlăul va întâlni echipa Tobol Kostanay, din Uzbekistan, câștigătoarea Cupei în sezonul trecut și campioana din 2021, pe 6 februarie va juca cu formația braziliană Gremio Esportivo Mauense, iar pe 9 februarie – cu CSM Reșița, colegă din Liga 2.

În țară, în primul amical din 2024, Ceahlăul a trecut cu scorul de 4-0 de FC Bacău (Liga 3).

Amicalul Ceahlăului a fost transmis în direct de către nemții de la Homburg:

https://www.youtube.com/watch?v=Lwz4HMtzIqc

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-din-2025-trebuie-sa-aiba-director-sportiv-calificat-de-frf-nu-se-risca-neacordarea-licentei-dar-amenda-este-una-usturatoare-19298459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/regula-56-impusa-de-frf-pentru-cluburile-de-fotbal-din-romania-19298434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-constantin-semneaza-cu-ceahlaul-iar-cristian-pustai-explica-decizia-de-a-l-reactiva-pe-fundasul-de-39-de-ani-lotul-pe-care-nemtenii-il-deplaseaza-in-turcia-19298376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-s-a-impus-la-scor-in-amicalul-cu-fc-bacau-19298140

Narcis POHOAȚĂ 01 Feb. 2024, 16:44 Liga 2
Pe aceeași temă