CSM Reșița a dat patru goluri și cu Jiului Petroșani, dar nu s-a mai impus tot cu 4-0. Flavius Stoican, îngrijorat de starea unui jucător: ”I s-a înnegrit ochiul, nici nu putea să-l mai deschidă”

Marius ANGHEL 02 Feb. 2024, 22:22 Liga 2

CSM Reșița a obținut o victorie și în al treilea amical jucat în 2024.

Partida desfășurată vineri, 2 februarie, pe terenul sintetic al Complexului Sportiv ”Mircea Chivu” din Reșița, a avut tot patru goluri, însă de această dată echipa antrenată de Flavius Stoican nu a mai câștigat cu 4-0, cum o făcea în precedentele două teste, deși a înscris de patru ori, ci cu scorul de 3-1. Adversarul a fost tot unul dintr-o ligă inferioară, acum CSM Jiul Petroșani.

Pentru trupa din Valea Domanului urmează încă o zi cu antrenament pe plan local, iar după o zi liberă se va pleca în cantonament în Turcia.

CSM Reșița s-a impus și în amicalul cu Jiul Petroșani

Dacă sâmbăta trecută a trecut cu scorul de 4-0 de CSM Deva, liderul Seriei a 7-a a Ligii 3, iar în urmă cu două zile, miercuri, a învins cu 4-0 CS Timișul Șag, a doua clasată în Liga a 4-a Timiș, CSM Reșița a disputat vineri după-masă un nou amical, al treilea în această perioadă de pregătire de iarnă. A întâlnit CSM Jiul Petroșani, clasată pe locul 6 în Seria a 7-a a Ligii 3, pe care a întrecut-o cu scorul de 3-1, după ce la pauză a fost 2-1.

Mihai Dolghi, Luca Napoleone și Gabriel Gomboș au înscris pentru echipa îmbrăcată în roșu și negru, în timp ce petroșănenii, echipați în alb-verde, au beneficiat de un autogol, după un șut din afara careului și o deviere nefericită a lui Erico da Silva în propria poartă.

Gomboș e la a doua reușită a sa în amicale, după ce a mai punctat și cu Deva. Tot două goluri date, câte unul în primele două amicale, are și Mediop Ndiaye, dar și brazilianul Erico da Silva, numai că acesta din urmă are un gol dat cu Deva și un autogol cu Jiul.

CSM Reșița: I. Rus – Ghinea, Erico da Silva, Al. Sabău, Chera – Drăghiceanu, Napoleone, Dolghi – Andr. Burlacu, Cip. Rus, Ndiaye.
În repriza a doua au jucat: Ct. Căpățână (Contra) – Cristian, Cătălin, Rimovecz (Dav. Pop), Fota (Rob. Burlacu) – Gomboș, Dudea, D. Fărăgău – Doană, Domil, Lascu

Sergiu Rimovecz a ieșit accidentat. Stoican: ”A primit o lovitură cu cotul și i s-a înnegrit ochiul, nici nu putea să-l mai deschidă”

În repriza secundă, Flavius Stoican a testat, pe lângă tineri din cadrul clubului, precum David Pop, Robert Burlacu și Ianis Doană, și doi tineri de 16 ani, Cristian și Cătălin, veniți de la Magica Balta Caransebeș, liderul Ligii a 4-a Caraș-Severin, asupra cărora se va decide până la plecarea în cantonament.

Antrenorul era îngrijorat, după joc, de faptul că Sergiu Rimovecz a ieșit accidentat în urma unei lovituri primită în ochi.

”A fost un joc pe contre, cu o echipa arțăgoasă. Ceea ce mă pune un pic pe gânduri este faptul că Rimovecz a ieșit accidentat, a primit o lovitură cu cotul și i s-a înnegrit ochiul, nici nu putea să-l mai deschidă. Acum rămâne de văzut dacă merge la spital sau nu, e destul de delicat. În ceea ce privește jocul, a fost un joc bun, un joc cu ocazii, cu goluri. Păcat că am primit gol dintr-un șut urmat de o deviere – dar, una peste alta, un antrenament bun. În cele trei amicale am înscris de 11 ori şi am primit un singur gol. Faptul că ajungem la finalizare, că ne creăm ocazii, că înscriem, este un lucru bun, dar mai avem de muncă, pentru că vrem să avem cât mai mult timp posesia. Trebuie să ne mişcăm mai mult, dar băieţii au circumstanțe – au fost trei meciuri în opt zile, plus antrenamentele fizice, nu le-a fost nici lor ușor. Sper ca Antalya să punem la punct tot ceea ce trebuie, astfel ca la prima partidă să fim sută la sută, așa cum îmi doresc”, a spus Stoican, după joc, citat de Radio Reșița.

CSM Reșița va lua 29 de jucători în cantonamentul din Turcia

Jucătorii Reșiței se vor antrena și sâmbătă, duminică vor primi liber, iar luni va fi plecarea spre București, de unde se decolează marți în cantonamentul din Turcia, acolo unde în acest moment sunt CSC Șelimbăr (locul 1), Gloria Buzău (l5), Ceahlăul Piatra Neamț (l9) și FK Miercurea Ciuc (l10), iar de mâine este și Corvinul Hunedoara (l2).

În stagiul din Antalya, trupa din Valea Domanului va sta în perioada 6 – 17 februarie, iar printre cei cinci adversari din amicale unul va va fi colega de campionat Ceahlăul, în data de 9 februarie. Ceilalți încă nu sunt stabiliți.

Stoican spune că vor fi luați 29 de jucători în cantonament, dintre care șase vor fi juniori în care își pune mari speranțe și cărora vrea să le transmită ”lucruri pe care le-am învățat și eu de-a lungul timpului”.

”Luni seară o să plecăm spre București, marți, la ora 12:00, este zborul spre Antalya. Acolo, în primele trei zile, o să avem două antrenamente pe zi. Până când vom ajunge acolo sper ca echipele avute în vedere pentru amicale să fi semnat contractele. Astăzi (n.r. – vineri), preşedintele Cristi Bobar îmi spunea că se decid exact, concret, jocurile pe care le vom juca acolo. Cu siguranță o să fie cinci meciuri, două, unul după altul, iar ultimele trei, în ultimele trei zile ale cantonamentului – pentru că vreau ca în perioada dintre meciuri să avem zile cu câte două antrenamente. Cantonamentul se va desfăşura între 6 şi 17 februarie, stăm 11 zile acolo.

Voi avea în cantonament 29 de jucători, pentru că vreau să iau cât mai mulți fotbalişti tineri din centrul nostru. Îmi pun speranțe în ei, au potențial și trebuie să facă pasul la prima echipă. Chiar dacă unii dintre ei deja l-au făcut, au și debutat în Liga 2, dar vreau să-și consolideze poziția în lotul echipei. Doresc ca jucătorii de 2007 pe care îi voi lua în cantonamnt să facă tot ce le stă în putință pentru a fi parte din grupul nostru, pentru că au potențial. Eu o să am grijă de ei, o să încerc să le ridic moralul, să-i învăț lucruri pe care le-am învățat și eu de-a lungul timpului – iar atunci când intră pe teren să nu se vadă diferența dintre ei și seniori. Deci vom pleca cu 29 de jucători, dintre care 23 de seniori şi restul juniori”, a mai spus Flavius Stoican.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-invins-cs-timisul-sag-in-al-doilea-amical-din-2024-19298581

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-din-2025-trebuie-sa-aiba-director-sportiv-calificat-de-frf-nu-se-risca-neacordarea-licentei-dar-amenda-este-una-usturatoare-19298459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/regula-56-impusa-de-frf-pentru-cluburile-de-fotbal-din-romania-19298434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-invins-csm-deva-intr-un-amical-19298286

Marius ANGHEL 02 Feb. 2024, 22:22 Liga 2
Pe aceeași temă