Jucător de la U Craiova, împrumutat de Ceahlăul! Nemțenii și-au stabilit data la care joacă ultimul amical înaintea relării Ligii 2

Marius ANGHEL 12 Feb. 2024, 15:35 Liga 2
Jucător de la U Craiova, împrumutat de Ceahlăul! Nemțenii și-au stabilit data la care joacă ultimul amical înaintea relării Ligii 2

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a fost activă pe piața transferurilor și în ziua în care se încheie campania din această iarnă, luni, 12 februarie 2024. Trupa nemțeană a împrumutat un fundaș stânga de la Universitatea Craiova.

Este vorba despre Denis Benga, un fundaș în vârstă de 18 ani originar din Drobeta Turnu Severin și care la prima echipă a clubului oltean a prins cinci meciuri în cele două competiții de seniori, SuperLiga și Cupa României.

  • Benga a făcut parte din lotul convocat de Adrian Dulcea la acțiunea de selecție pentru naționala U19 a României, desfășurată în perioada 4-7 februarie la Buftea.

Denis Benga, împrumutat de Ceahlăul de la U Craiova

Trecerea la echipa din Liga 2 a lui Denis Mirel Benga a fost anunțată oficial de Ceahlăul, sub formă de împrumut de la U Craiova. Este a cincea achiziție din această iarnă a trupei antrenate de Cristian Pustai.

Benga a jucat pentru prima echipă a Universității Craiova în două meciuri de SuperLigă (70 minute), ambele din sezonul trecut, 2022/23, în care a prins lotul de șapte ori, iar în Cupa României are un meci (24 minute) în sezonul 2021/22 și două (113 minute) în sezonul 2022/23. În actuala ediție a primei ligi are trei jocuri în care a prins lotul de 20, însă nu a fost utilizat.

”Denis Benga, împrumut de la CS Universitatea Craiova
CSM Ceahlăul Piatra Neamț anunță aducerea sub formă de împrumut a fundașului stânga Denis Benga. Jucătorul este născut la data de 24 iulie 2005 și este originar din Drobeta Turnu Severin. Va îmbrăca tricoul echipei noastre până la finalul sezonului actual.
Denis Benga a jucat deja în două meciuri pentru echipa de seniori a Universității Craiova în sezonul regular al campionatului 2022-2023 și de trei ori în Cupa României.
De menționat ar mai fi că Denis Benga este un obișnuit al convocărilor la loturile României de juniori, iar ultima acțiune la care a luat parte s-a consumat săptămâna trecută și a fost una de selecție pentru naționala U19. Această selecționată tricoloră este condusă de antrenorul Adrian Dulcea și va avea în luna martie Turul de Elită, ultima fază a preliminariilor Campionatului European la respectiva grupă de vârstă. În cadrul acțiunii de la Buftea, Benga a și jucat 60 de minute în meciul amical contra divizionarei secunde Progresul Spartac București (scor 4-2 pentru România U19)”, sună anunțul clubului din Piatra Neamț.

Echipa din Piatra Neamț are cinci achiziții în această iarnă

Ceahlăul și-a reluat astăzi antrenamentele după ce a revenit din cantonamentul din Turcia, iar în această iarnă a mai perfectat patru achiziții pentru partea a doua a sezonului de Liga 2.

Cu trupa nemțeană au mai semnat Alexandru Buziuc (atacant, despărțit de Steaua), Alexandru Core (fundaș central, împrumut de la Politehnica Iași), Marius Constantin (fundaș central ultima dată la CFC Argeș) și Denys Taraduda (fundaș central ucrainean, ex DFK Dainava / Lituania).

Amicalul cu CSM Focșani se joacă vineri, fiindcă Ceahlăul deschide prima etapă a Ligii 2 din 2024

Altfel, echipa antrenată de Cristian Pustai și-a aflat programul pentru prima etapă din 2024, a 16-a a sezonului regular, și, cu această ocazie, și-a stabilit și data ultimului amical înainte de reluarea Ligii 2.

Cum meciul din campionat cu Concordia Chiajna a fost stabilit pentru data de 22 februarie, într-o zi de joi, de la ora 19:30, la Chiajna, partida amicală cu CSM Focșani a fost pusă pentru vineri, 16 februarie, de la ora 15:00, acasă la echipa din Liga 3.

”Odată cu stabilirea acestor detalii știm ce avem de făcut pentru pregătirea jocului de la Chiajna, dar și a celui de pe propriul teren cu Dumbrăvița”, a declarat Cristian Pustai.

”Partida dintre Concordia Chiajna și CSM Ceahlăul Piatra Neamț va fi prima care se va disputa în Liga 2 în 2024. Așa au hotărât televiziunile care transmit jocurile din acest eșalon fotbalistic intern, astfel încât conducerea clubului nostru s-a decis și asupra datei de desfășurare a ultimului meci amical al galben-negrilor. De asemenea, se cunoaște și ziua și ora de start pentru meciul nostru de acasă cu CSC Dumbrăvița. CSM Ceahlăul va înfrunta pe CSM Focșani în ziua de vineri, 16 februarie 2024, de la ora 15:00, pe stadionul vrâncenilor.
Primul joc oficial al anului 2024 pentru nemțeni va fi joi, 22 februarie 2024, de la ora 19:30, în deplasare la Chiajna. Meciul va fi transmis în direct de Digi Sport și Prima Sport.
CSM Ceahlăul – CSC Dumbrăvița se va juca în ziua de sâmbătă, 2 martie 2024, de la ora 11:00, pe Stadionul Municipal ”Ceahlăul” din Piatra Neamț”, a comunicat Ceahlăul.

Până acum, în această perioadă de pregătire, Ceahlăul a disputat amicale cu: FC Bacău (Liga 3, 4-0), în România, FC Homburg (liga a patra Germania, 2-2), Rapid Viena II (liga a treia Austria, 2-0), Tobol Kostanay (prima ligă Kazahstan și deținătoarea Cupei, 1-1), Gremio Esportivo Mauaense (Brazilia, Divizia a 4-a Sao Paulo, 1-0) și CSM Reșița (Liga 2, 3-2), în cantonamentul din Turcia.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și FRF

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-duelul-romanesc-din-antalya-cu-csm-resita-19299266

https://liga2.prosport.ro/seria-1/denys-taraduda-va-semna-cu-ceahlaul-19299170

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-reclamata-la-frf-de-un-angajat-aflat-in-concediu-medical-19299117

Marius ANGHEL 12 Feb. 2024, 15:35 Liga 2
Pe aceeași temă