Ceahlăul a remizat în Antalya cu deținătoarea Cupei Kazahstanului. Sergio Cortelezzi a marcat din nou

Narcis POHOAȚĂ 04 Feb. 2024, 18:17 Liga 2
Ceahlăul a remizat în Antalya cu deținătoarea Cupei Kazahstanului. Sergio Cortelezzi a marcat din nou

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a disputat, duminică, al treilea meci amical în cantonamentul din Antalya, în compania formația FK Tobol Kostanay, din Kazahstan, locul 8 din 14 în sezonul trecut al primei ligi și câștigătoarea Cupei.

Partida s-a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), ambele goluri fiind marcate din faze fixe.

Tobol a condus la pauză, prin golul marcat de Albert Gabarayev (18), iar Ceahlăul a restabilit egalitatea pe final prin Sergio Cortelezzi (83).

Tobol a deschis scorul dintr-o faxă fiză, Ceahlăul a avut o bară în prima parte a amicalului

Ceahlăul a avut prima mare ocazie a partidei, mingea centrată de pe flancul drept de Pedro Albino lovind bara transversală a porții adverse.

În minutul 16, Azdren Lullaku a avut și el șansa deschiderii scorului, însă a șutat din 11 metri, poziție centrală, într-un apărător al formației kazace aflat la trei metri de linia porții.

Două minute mai târziu, Tobol a deschis scorul, în urma unei faze fixe, balonul centrat din corner, de pe partea dreaptă, la bara a doua, fiind reluat cu capul în plasă de Albert Gabarayev, de lângă Marius Constantin. Tobol putea majora diferența în minutul 40, dar Chesnokov a șutat peste poartă, din poziție bună.

Sergio Cortelezzi, la al treilea gol pentru Ceahlăul în amicale

Echipa kazahă a fost aproape de golul doi în minutul 63, dar portarul Wynney a avut un reflex bun la șutul din careu, la colțul scurt, al lui Valiulin.

Finalul a aparținut Ceahlăului, care în minutul 80 a avut o bună oportunitate prin Larrauri (șut din careu, lateral sânga, respins de portar), iar trei minute mai târziu a restabilit egalitatea.

Moraru a executat un corner de pe partea stângă la prima bară, Core a deviat cu capul până la Cortelezzi, care a înscris cu capul de la bara a doua. A fost al treilea gol marcat de atacantul uruguayan în amicale, după reușitele cu FC Bacău și Homburg Saar.

S-a terminat 1-1 și Ceahlăul bifează a doua remiză în Antalya, după acel 2-2 din primul meci cu germanii de la Homburg Saar.

Antrenorul Cristian Pustai a folosit următorii jucători:

  • prima repriză: Barna – Pedro Albino, M. Constantin, Taraduda, Bacalu – Akwasi – M. Savu, P. Petre, Neicuțescu, Llullaku – Cortelezzi.
  • a doua repriză: Wynney – Pedro Albino (Petkov 58), Core, Taraduda (Jalbă 58), Bacalu (Tud. Oltean 63) – Akwasi (Onișa 70), Joao Jaquite – Neicuțescu (Cortelezzi 58), Llullaku (Larrauri 70), Mir. Moraru – Buziuc.

O victorie și două remize pentru Ceahlăul în Antalya

În primele două meciuri disputate în Antalya, Ceahlăul a remizat cu FC Homburg Saar (liga a patra Germania, scor 2-2 – goluri Core și Cortelezzi) și a învins Rapid Viena II (liga a treia Austria, scor 2-0 – Llullaku, Petre). Înainte de plecarea în Turcia, Ceahlăul a mai disputat un meci test cu echipa din Liga 3 FC Bacău, trupa lui Cristian Pustai învingând cu 4-0 (goluri Cortelezzi, Savu, Pedro Albino și Buziuc).

Până la revenirea acasă, prevăzută pe 10 februarie, Ceahlăul va mai disputa două partide amicale în Antalya, cu Gremio Esportivo Mauense (Brazilia), pe 6 februarie, și cu CSM Reșița, pe 9 februarie.

Amicalul Ceahlăului cu FK Tobol:

https://www.youtube.com/watch?v=FK8l9mi5G38

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-invins-rapid-viena-ii-19298764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-remizat-in-amicalul-cu-fc-homburg-saar-19298621

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-din-2025-trebuie-sa-aiba-director-sportiv-calificat-de-frf-nu-se-risca-neacordarea-licentei-dar-amenda-este-una-usturatoare-19298459

Narcis POHOAȚĂ 04 Feb. 2024, 18:17 Liga 2
Pe aceeași temă