Ceahlăul a câștigat fără probleme amicalul cu FC Bacău, marcând goluri mai multe în prima parte a întâlnirii. Unul dintre nou-veniți a înscris la debut

Narcis POHOAȚĂ 25 Jan. 2024, 17:53 Liga 2
Ceahlăul a câștigat fără probleme amicalul cu FC Bacău, marcând goluri mai multe în prima parte a întâlnirii. Unul dintre nou-veniți a înscris la debut

La două zile după încheierea primului stagiu de pregătire al iernii, efectuat pe plan local, ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a disputat, joi, 25 ianuarie 2024, un prim meci amical în noul an, în compania formației din Liga 3 FC Bacău.

Partida s-a disputat pe terenul sintetic din cadrul Complexului Ceahlăul, iar victoria a revenit echipei din Liga 2, antrenată de Cristian Pustai, cu scorul de 4-0 (3-0), prin golurile marcate de Sergio Cortelezzi (minutul 5), Marius Savu (22), Pedro Albino (33) și Alexandru Buziuc (85).

Victorie la scor pentru Ceahlăul în primul amical al iernii

Ceahlăul a deschis scorul rapid, încă din minutul 5, prin Sergio Cortelezzi, atacantul uruguayan reluând cu capul în plasă un balon centrat de Bacalu, din partea stângă.

Marius Savu a făcut 2-0 în minutul 22, cu un șut de de la marginea careului, ușor lateral dreapta, iar Pedro Albino a stabilit scorul pauzei (33) după ce a înscris singur cu portarul.

Cristian Pustai a schimbat aproape toată echipa la pauză, când au intrat în teren și noile achiziții Alexandru Core și Alexandru Buziuc. Acesta din urmă a și marcat la debut, în minutul 85, punctând pentru 4-0 cu o reluare simplă din careul mic, după o centrare din stânga a lui Oltean.

Antrenorul Cristian Pustai a folosit următorii jucători:

  • Barna – Pedro Albino, Jalbă, Petkov, Bacalu – M. Savu, Joao Jaquite – Neicuțescu, Llullaku, P. Petre – Cortelezzi, în prima repriză,
  • Wynney – Coroi, Core, Jalbă (Petkov 75), Tud. Oltean – Al. Anton, Joao Jaquite (M. Savu 75) – Neicuțescu, Copoț-Barb, Mat. Moraru – Buziuc, în a doua repriză.

Nu au jucat în acest meci portarul Krell și jucătorii de câmp Larrauri, Akwasi, Onișa, Forizs, Canea și M. Constantin.

De cealaltă parte, Costel Enache a început meciul în formula Chisăreanu – Șt. Pavel, D. Ganea, I. Chirilă, D. Drugă, M. Ursu, Rob. Albu, Oasenegre, D. Burlacu, Andr. Pavel, Ciumașu, iar după pauză au mai jucat: Câmpeanu, Gumenco, Bordea, Dunăre, Agapi, Coajă, Ct. Vraciu, Gherasim, Perniu, Popescu, Sava, Luncașu, Cârstean și Grosu.

Ceahlăul se mută în Antalya de săptămâna următoare

Nemțenii vor continua pregătirile acasă în acest sfârșit de săptămână, iar luni vor pleca spre București, de unde vor zbura mai departe spre Antalya, pentru al doilea stagiu al iernii.

Ceahlăul se va pregăti în cantonamentul de la Belek în perioada 30 ianuarie – 10 februarie, iar în acest interval va disputa și cinci meciuri amicale, doar trei adversare fiind cunoscute deocamdată.

Echipa lui Cristian Pustai va juca pe 1 februarie cu formația de liga a 4-a germană FC Homburg, o zi mai târziu va întâlni Rapid Viena II, iar pe 9 februarie, cu o zi înainte de revenirea acasă, moldovenii vor da piept cu colega de serie CSM Reșița. Pentru zilele de 4 și 6 februarie încă au fost desemnate adversarele din amicale.

Foto: FC Bacău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/buziuc-spera-sa-promoveze-cu-ceahlaul-19298107

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-imprumuta-la-ceahlaul-si-unirea-slobozia-19298042

https://liga2.prosport.ro/seria-1/azdren-llullaku-e-noul-capitan-de-la-ceahlaul-19297846

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-stejarel-visinar-la-o-luna-dupa-accidentarea-horror-19297672

Narcis POHOAȚĂ 25 Jan. 2024, 17:53 Liga 2
Pe aceeași temă