CSM Reșița a plecat în Turcia cu 28 de jucători! Lotul pe care îl are la dispoziție Flavius Stoican și fotbaliștii rămași acasă

Marius ANGHEL 06 Feb. 2024, 12:03 Liga 2
CSM Reșița a plecat în Turcia cu 28 de jucători! Lotul pe care îl are la dispoziție Flavius Stoican și fotbaliștii rămași acasă

CSM Reșița se numără printre echipele din Liga 2 care au optat în această iarnă pentru un cantonament în Turcia și este ultima care pleacă în acest stagiu din afara României.

Echipa bănățeană aflată pe locul 12 în clasament după 15 etape decolează astăzi, 6 februarie 2024, de la București și va sta până în data de 17 în cantonamentul în Antalya.

Flavius Stoican și stafful său tehnic au la dispoziție un lot format din 28 de jucători.

CSM Reșița are 28 de jucători în lot în stagiul din Turcia

În stagiul din Antalya (Lara), trupa din Valea Domanului va sta în perioada 6 – 17 februarie, iar printre cei cinci adversari din amicale unul va fi colega de campionat Ceahlăul, în data de 9 februarie. Restul vor fi aflați cu exactitate când se va ajunge în cantonament.

După amicalul jucat vineri, cu CSM Jiul Petroșani, antrenorul Flavius Stoican spunea că vor fi luați 29 de jucători în cantonament, dintre care șase vor fi juniori.

”În primele trei zile o să avem două antrenamente pe zi. Stăm 11 zile acolo. Voi avea în cantonament 29 de jucători, pentru că vreau să iau cât mai mulți fotbalişti tineri din centrul nostru. Îmi pun speranțe în ei, au potențial și trebuie să facă pasul la prima echipă. Chiar dacă unii dintre ei deja l-au făcut, au și debutat în Liga 2, dar vreau să-și consolideze poziția în lotul echipei. Doresc ca jucătorii de 2007 pe care îi voi lua în cantonament să facă tot ce le stă în putință pentru a fi parte din grupul nostru, pentru că au potențial. Eu o să am grijă de ei, o să încerc să le ridic moralul, să-i învăț lucruri pe care le-am învățat și eu de-a lungul timpului – iar atunci când intră pe teren să nu se vadă diferența dintre ei și seniori”, spunea Flavius Stoican, citat de Radio Reșița.

Mario Contra și Sergiu Rimovecz au rămas acasă

În stagiu ajung, însă, 28 de jucători, fiindcă Sergiu Rimovecz, ieșit accidentat din amicalul cu Jiul în urma unei lovituri primită în ochi, a rămas acasă.

Față de lotul cu care CSM Reșița s-a reunit în 2024 lipsesc și portarul Mario Contra, rămas acasă, fundașul Andrei Răuță, plecat la CSC Dumbrăvița, și mijlocașul David Pop, junior din cadrul clubului.

Noutățile echipei sunt Paul Mereu (revenit după împrumutul de la Voința Lupac), Elton Constantino da Silva (ex Corvinul), Alfred Mensah, Luca Napoleone, dar și tinerii Ianis Doană și Robert Burlacu, promovați de la juniorii clubului.

CSM Reșița s-a despărțit în această iarnă de fundașii Cornel Ardei și Andrei Răuță, mijlocașii Ionuț Popescu, Sebastian Velcotă și Laurențiu Maxim și atacanții Joseph Godwin și Tudor Cociș.

Lotul deplasat de CSM Reșița în cantonamentul din Turcia:

  • portari: Ionuț Rus, Cătălin Căpățînă, Paul Mereu,
  • fundași: Ștefan Bărboianu, Erico Constantino da Silva, Flavius Cega, Bogdan Szijj, Alexandru Sabău, Alin Dudea, Nicușor Fota, Elton Constantino da Silva, Alfred Mensah,
  • mijlocași: Marian Drăghiceanu, Mihai Dolghi, Gabriel Gomboș, Denis Fărăgău, Cristian Domil, Andrei Lascu, Damian Isac, Francisc Cristea, Alexandru Negru, Ianis Doană, Robert Burlacu, Luca Napoleone,
  • atacanți: Vlad Chera, Andrei Burlacu, Mediop Ndiaye, Ciprian Rus.

Trei amicale jucate în această iarnă de echipa lui Flavius Stoican, toate câștigate

În prima parte a pregătirii de iarnă, efectuată pe plan local, CSM Reșița a disputat trei meciuri amicale, înregistrând următoarele rezultate: 4-0 cu CSM Deva (locul 1 Seria 7 Liga 3), 4-0 cu CS Timișul Șag (locul 2 Liga 4 Timiș) și 3-1 cu CSM Jiul Petroșani (locul 6 Seria 7 Liga 3).

  • Gloria Buzău, FK Miercurea Ciuc, CSC Șelimbăr, Ceahlăul Piatra Neamț și Corvinul Hunedoara sunt celelalte echipe din Liga 2 care au mers în această iarnă în cantonament în Turcia. Toate însă sunt în acest stagiu. În rest, celelalte formații din campionat s-au pregătit în țară, majoritatea pe plan local, cu excepția Viitorul Pandurii Târgu Jiu, care a optat pentru un cantonament în Serbia.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-castigat-si-amicalul-cu-jiul-petrosani-19298768

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-invins-cs-timisul-sag-in-al-doilea-amical-din-2024-19298581

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-din-2025-trebuie-sa-aiba-director-sportiv-calificat-de-frf-nu-se-risca-neacordarea-licentei-dar-amenda-este-una-usturatoare-19298459

Marius ANGHEL 06 Feb. 2024, 12:03 Liga 2
Pe aceeași temă