Stagiu solicitant pentru CSM Reșița în Turcia. Flavius Stoican a tras concluziile, dar lotul nu a fost ferit de accidentări

Andrei PASCU 18 Feb. 2024, 15:40 Liga 2
Stagiu solicitant pentru CSM Reșița în Turcia. Flavius Stoican a tras concluziile, dar lotul nu a fost ferit de accidentări

CSM Reșița a revenit în localitate după cantonamentul solicitant din Turcia, în care Flavius Stoican a programat multe meciuri amicale, dar și antrenamente cu un ritm ridicat, și două ședințe pe zi pentru jucătorii săi.

Acum, formația din Valea Domanului va face strategia pentru prima partidă din Liga 2 din 2024, cu Steaua, de pe teren propriu. Confruntarea face parte din etapa a 16-a a sezonului regular și figurează în program pentru sâmbătă, 24 februarie, cu începere de la ora 11:00.

Stagiu solicitant în Turcia pentru CSM Reșița

Antrenorul Flavius Stoican a tras concluziile pentru ceea ce s-a întâmplat în Turcia și a fost, în mare măsură, mulțumit. De acum va începe pregătirea ultimelor patru etape din sezonul regular, prima partidă fiind una dificilă, cu o echipă care va trage tare pentru calificarea în play-off, Steaua, antrenată de Daniel Oprița.

Chiar dacă Reșița nu a avut doar rezultate pozitive în Turcia, Stoican a punctat că și-ar fi dorit, pentru moral și statistică, rezultate ceva mai bune. În săptămâna care urmează, până la disputa cu Steaua, va pune lucrurile tactice la punct și va încerca să producă surpriza, să răpună formația din Ghencea și să mai urce câteva poziții în clasamentul Ligii 2.

A fost un cantonament benefic pentru fiecare dintre jucători, indiferent că unii au o vârstă fragedă sau alții au experiență. Au fost zile și cu câte două antrenamente destul de încărcate și am avut și meciuri unul după altul. Am vrut ca fiecare fotbalist să aibă minute jucate.

Nu ne-au interesat în special rezultatele, dar mi-aș fi dorit să câștigăm toate meciurile. N-a fost să fie așa, dar cel mai important lucru este că fiecare jucător, indiferent de vârstă lui, a avut un număr aproximativ egal de minute. A fost important ca fiecare să aibă multe jocuri și cred că fost un cantonament reușit.

Mai avem o săptămână până la primul meci oficial din 2024 și vreau să le dau jucătorilor plăcerea de a juca fotbal. Până acum au fost mai multe antrenamente de încărcătură ridicată din punct de vedere fizic, tactic și mental. În săptămâna de dinaintea jocului cu CSA Steaua vreau ca jucătorii să fie proaspeți și să simtă plăcerea de a juca fotbal”, a spus Flavius Stoican, citat de Caraș Online.

Trei jucători, cu semnul întrebării

Din păcate pentru reșițeni, nu toți jucătorii sunt apți din punct de vedere fizic. Potrivit ”principalului”, trei fotbaliști au probleme medicale și în zilele următoare se va decide dacă pot fi pe teren sau în lot pentru partida cu Steaua.

În acest moment, CSM Reșița nu îi are la capacitate maximă pe Sergiu Rimovecz, Erico da Silva și Mediop Ndiaye.

Mă bucur că Rimovecz a venit în cantonamentul din Turcia, chiar dacă a suferit o accidentare la ultimul amical din țară, cel cu Jiul Petroșani. Chiar l-am și folosit în ultimele două partide din Antalya și i-am cerut să nu aibă dueluri, tocmai pentru a se putea proteja. M-a interesat doar să simtă ritmul jocului și cred că revenirea lui Rimovecz este un plus pentru noi.

El încă mai are probleme la nas și la ochi, nu este refăcut total, dar este bine că a intrat în partidele amicale. De asemenea, în ultimele jocuri am avut ceva probleme cu Erico da Silva, a simțit o durere la un tendon, dar sper să nu fie nimic grav.

Pe Mediop nu l-am folosit în ultima zi, atunci când am jucat două meciuri, deoarece și el a simțit o durere la genunchi și nu am vrut să riscăm!”, a mai declarat Flavius Stoican.

O victorie și patru eșecuri în Turcia pentru CSM Reșița

În privința bilanțului meciurilor amicale disputate în Turcia de CSM Reșița, cinci la număr, au fost înregistrate următoarele rezultate: 2-3 cu Ceahlăul Piatra Neamț, 4-2 cu KS Wieczysta Krakow (liderul grupei 4 din liga a patra a Austriei), 0-3 cu SGV Freiberg (locul 4 din 18 în seria sud-vest a ligii a patra din Germania), 1-2 cu FC Kolkheti Poti (ex lider în liga secundă din Georgia, nou-promovată) și 0-1 cu FC Kisvarda Master Good II (locul 2 în seria nord-est a ligii a treia din Ungaria).

În România, în prima parte a pregătirii de iarnă, efectuată pe plan local, CSM Reșița a disputat trei meciuri amicale, înregistrând următoarele rezultate: 4-0 cu CSM Deva (locul 1 Seria 7 Liga 3), 4-0 cu CS Timișul Șag (locul 2 Liga 4 Timiș) și 3-1 cu CSM Jiul Petroșani (locul 6 Seria 7 Liga 3).

Steaua, primul adversar din Liga 2 în 2024 pentru echipa din Valea Domanului

CSM Reșița reia Liga 2 cu 20 de puncte acumulate în 15 meciuri și iernează pe locul 12 în Liga 2, la egalitate cu CSM Slatina (locul 13). Ultima poziție calificabilă în play-off, 6, ocupată de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, nu este deloc departe de echipa lui Flavius Stoican, cu 23 de puncte.

Din sezonul regular au mai rămas de disputat patru etape, prima fiind în weekendul următor. CSM Reșița va mai avea meciuri cu Steaua (acasă), CSM Slatina (deplasare), Gloria Buzău (acasă) și Campionii FC Argeș (deplasare).

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-castigat-amicalul-cu-rezervele-petrolului-19299978

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-succes-in-ultimul-amical-19300041

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-a-invins-la-scor-lps-hd-clinceni-19300044

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-singura-victorie-in-amicale-pentru-progresul-spartac-19300032

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-de-meciuri-amicale-si-pentru-fk-miercurea-ciuc-19299979

Andrei PASCU 18 Feb. 2024, 15:40 Liga 2
Pe aceeași temă