CSM Reșița s-a impus la scor în primul său amical din 2024, contra CSM Deva, iar Elton da Silva a debutat cu gol. Bănățenii și-au prezentat încă o achiziție

Marius ANGHEL 28 Jan. 2024, 00:15 Liga 2

CSM Reșița s-a impus cu scorul de 4-0 în primul amical desfășurat în această perioadă de pregătire de iarnă. A întâlnit, sâmbătă, CSM Deva, liderul Seriei a 7-a a Ligii 3.

Elton da Silva, una dintre achizițiile echipei lui Flavius Stoican a marcat la debut, iar printre cei care au înscris s-a aflat și juniorul Ianis Doană.

CSM Reșița s-a impus la scor în amicalul cu CSM Deva. Flavius Stoican: ”Mă bucur că s-a terminat cu bine”

Partida test dintre CSM Reșița și CSM Deva s-a desfășurat sâmbătă, pe terenul sintetic al Complexului Sportiv ”Mircea Chivu” din Reșița. La pauză a fost 1-0, după reușita lui Medion Ndiaye, iar în partea secundă trupa din Liga 2 s-a descătușat, înscriind de alte trei ori, prin Gabriel Gomboș, Elton da Silva, una dintre achizițiile iernii, și Ianis Doană, promovat de la juniori.

”Mă bucură faptul că am ieșit sănătoși după acest amical, pentru că băieţii sunt la primul meci. Au fost antrenamente, două săptămâni destul de încărcate, și am avut un pic de teamă în ceea ce privește starea lor de sănătate, dar mă bucur că s-a terminat cu bine. În ceea ce privește jocul, neașteptat de bine, vreau să îi felicit pe toți cei care au intrat astăzi pe teren. Au tratat meciul corect, nu l-au abordat superficial. Mă bucur și pentru copiii noștri din propria academie, Gomboş, care a marcat, la fel şi Ianis Doană. Plus toți ceilalți, bravo lor, și vreau să continue aşa, pentru că suntem doar la început de drum, să continue să creadă în calitățile lor. Ca joc, un joc destul de bun, de consistent. Sigur au fost și momente foarte bune și momente mai puțin bune.

Trebuie să muncim pentru a remedia erorile, mai ales că astăzi nouă jucători importanţi au făcut antrenament separat și am fost lipsiți de aportul lor. Dar mai avem încă două meciuri și fiecare o să aibă minute de joc. Avem trei meciuri în opt zile și jucăm pe teren sintetic, sunt atent la fiecare în parte pentru că vreau să fim sănătoși, dar în același timp nici să nu ne pierdem pregătirea fizică. Cei nouă despre care vorbeam sunt jucători importanți, începând cu Dudea, Drăghiceanu, Burlacu, Ciprian Rus, Bărboianu – fotbalişti care nu au fost nici măcar pe bancă. Următorul test va fi pe 31 ianuarie cu cei de la Timişul Şag, o echipă care are în componență jucători buni. După aceea avem încă un amical, cu Jiul Petroşani, și plecarea în cantonament. Adversarii din Turcia încă nu s-au bătut în cuie – am avut discuții cu ei, avem cinci jocuri acolo. Cu patru echipe deja am discutat, rămâne să semnăm contractele. Printre altele, o să avem și un meci contra unei echipe din liga noastră, Ceahlăul Piatra Neamț, sper să fie un meci spectaculos. În privinţa celorlalte echipe, avem în plan să jucăm cu o formaţie din Ungaria şi una din spațiul ex-sovietic, să vedem dacă și ei acceptă aceste amicale”, a spus antrenorul Flavius Stoican, citat de Radio Reșița.

CSM Reșița, prima repriză: Mereu – Lobonț, Erico da Silva, Al. Sabău, Chera, Lascu, Napoleone, Dolghi, Al. Negru, D. Fărăgău, Ndiaye
CSM Reșița, a doua repriză: M. Contra (Ct. Căpățână), Ghinea, Elton da Silva, Cega, Rob. Burlacu, Domil, Fr. Cristea, Tarna (Mensah), Gomboș, Doană, Pop.

Luca Rocco Napoleone, prezentat oficial în această săptămână

Până să plece în cantonamentul din Turcia, CSM Reșița va mai disputa două jocuri test în țară. CS Timișul Șag, în data de 31 ianuarie, este următorul adversar, dar și Jiul Petroșani, la 2 februarie.

Altfel, vineri, clubul bănățean și-a prezentat a doua achiziție oficială din 2024. Este vorba despre Luca Rocco Napoleone, jucător care a fost alături de echipă începând de la reunire.

”Mai avem un mijlocaș central belgian, Luca Napoleone, și el a mai fost la noi, dacă vă mai amintiți, în perioada pregătirii de vară. A jucat foarte bine într-un amical cu UTA, dar a suferit o accidentare, a avut mare ghinion. Am rămas în legătură cu el, iar acum s-a prezentat la reunirea lotului. Urmează să semneze, am vorbit atunci cu el, i-am spus că trebuie să se refacă și îl vom primi cu ușa deschisă – pentru că până la urmă s-a accidentat aici, jucând pentru CSM Reşiţa, chiar dacă a fost într-un meci amical”, spunea președintele Cristian Bobar la prima ședință din 2024 a jucătorilor.

”O nouă achiziţie a echipei noastre: Luca-Rocco NAPOLEONE!
Mijlocaş central în vârstă de 30 ani
Ultimul club: FC Wiltz 71 (Luxemburg)
Bine ai venit şi mult succes!”, sună anunțul clubului din Reșița, care în această iarnă l-a mai achiziționat doar pe fundașul brazilian Elton da Silva, fost la Corvinul, care a și înscris în amicalul jucat sâmbătă, debutând, astfel, cu gol la echipa lui Flavius Stoican.

Alte noutăți în lot sunt olandezul Alfred Mensah, Andrei Lobonț, un fundaș dreapta de 20 de ani, de la CSO Plopeni (Liga 3), care se află în probe. În plus, portarul Cătălin Căpățînă, care în această iarnă a fost în probe la Poli Iași, nu a rămas la prim-divizionară.

Cu două dintre achizițiile iernii pe teren, CSM Deva nici măcar nu a înscris un gol de onoare

De partea cealaltă, CSM Deva s-a aflat acum la al doilea amical din această iarnă, după ce anterior a mai întâlnit Energia Săsciori, echipă din Liga a 4-a Alba, pe care a învins-o cu scorul de 4-0.

Printre titulari s-au aflat și noile achiziții Raul Avram, portar, și Sergiu Arnăutu, atacant. În partea secundă au intrat și Andrei Raț, portar, și Sebastian Velcotă, mijlocaș despărțit în această iarnă chiar de CSM Reșița.

”Prima repriză a fost una echilibrată. Am avut posesia, cu dinamică bună la mijloc, care a avut drept consecință crearea oportunităților de a finaliza. În a doua repriză am schimbat toți jucătorii, pentru a vedea potențialul fiecăruia contra unui adversar mai puternic, dintr-un eșalon superior. Au fost câteva greșeli individuale, care au dus la înscrierea golurilor echipei adverse. Suntem la începutul perioadei de pregătire, în care trebuie să corectăm deficiențele și să perfecționăm aspectele pozitive. Treptat , vom forma o echipă puternică, dar numai cu muncă și cu o analiză corectă a fiecărui moment de pregătire, precum și în jocuri”, a declarat Marius Sîrbu, antrenorul Devei.

CSM Deva: R. Avram – Buzan, Rus, Bărăitaru, Doboș – Stoi – Toma, Arnăutu, Bedea, Val. Munteanu – Tamaș.
În partea secundă au jucat: Frumuzache, Raț – Kelemen, Sabău, Creciunesc, Gavrilă, Velcotă, Popescu, Stoica, Modan, Chițimia și Abrudean.

Liderul Seriei a 7-a a Ligii 3 va mai jucat amicale cu Unirea Dej (3 februarie), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (17 februarie), SSU Poli Timișoara (21 februarie), ACS Târgu Mureș (24 februarie), Phoenix Buziaș (27 februarie) și ACS Mediaș (2 martie). În perioada 7 -14 februarie va efectua cantonamentul la Vatra Dornei.

Concluziile lui Flavius Stoican și golurile marcate de CSM Reșița în amicalul cu CSM Deva:

Foto și video: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-rauta-s-a-despartit-de-csm-resita-19298009

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-demersuri-pentru-obtinerea-dreptului-de-promovare-19297416

https://liga2.prosport.ro/seria-1/elton-da-silva-a-semnat-cu-csm-resita-19297336

Marius ANGHEL 28 Jan. 2024, 00:15 Liga 2
Pe aceeași temă