Unirea Slobozia a trecut la limită de Metaloglobus, într-un amical jucat la București. Ianis Zicu a testat un mijlocaș nigerian care aparține de UTA

Marius ANGHEL 05 Feb. 2024, 17:37 Liga 2
Unirea Slobozia a trecut la limită de Metaloglobus, într-un amical jucat la București. Ianis Zicu a testat un mijlocaș nigerian care aparține de UTA

Metaloglobus București și Unirea Slobozia, colege și în acest sezon de Liga 2, s-au întâlnit sâmbătă, la București, într-un meci amical.

Ialomițenii, mai bine situați în clasament după cele 15 etape ale sezonului regular parcurse până acum, s-au impus cu scorul de 1-0 în acest test.

Unirea Slobozia a câștigat amicalul de la București cu Metaloglobus

Partida amicală dintre formația bucureșteană situată pe locul 16 în Liga 2, cu 18 puncte, cu cea slobozeană clasată pe locul 3, cu 31 de puncte, a avut loc sâmbătă, 3 februarie 2024, la ora prânzului, pe terenul natural Premium Wellness din Capitală, în cartierul sudic Apărătorii Patriei. Ambele formații se află în perioada de cantonament.

Jucătorii lui Adrian Mihalcea s-au impus la limită, cu scorul de 1-0, prin golul marcat de mijlocașul camerunez Serges Ekollo în minutul 35. Scorul ar fi putut fi deschis în minutul 25, de Vlad Bogdan, la o degajare greșită a portarului Unirii direct la mijlocașul lui Ianis Zicu, poziționat la 16 metri, însă acesta l-a luat la țintă pe Denis Rusu.

În partea secundă, Metaloglobus a avut două mari șanse de a egala. În jurul minutului 70, o minge trimisă de Zukanovic, revenit la bucureșteni chiar de la Unirea Slobozia, a fost scoasă de pe linia porții de un fundaș, iar câteva minute mai târziu Huiban a nimerit bara.

  • În campionat, meciul din sezonul regular dintre cele două echipe a avut loc în etapa a 6-a, la data de 16 septembrie, la Slobozia, când Unirea a câștigat cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Ionuț Dinu (25) și Laurențiu Vlăsceanu (66).

Zicu l-a testat pe mijlocașul nigerian David Shiaondo Avalumun, care aparține de UTA și în prima parte a sezonului a fost împrumutat la Progresul Pecica (Liga 3), însă antrenorul a decis să nu-l păstreze în lot. Altfel, olandezul Yassine Zakir s-a accidentat în acest meci.

Metaloglobus: Gavrilaș – Kouadio, Diallo, Caramalău, Andr. Sava – Shiaondo – Vl. Bogdan, Honciu, Huiban – Vl. Marica, Zukanovic
Au mai jucat: Nedelcovici – Rz. Milea, Cazan, Issah, Rob. Neacșu, Al. Gheorghe, Zakir, Liș, Mihăilă, Ad. Sîrbu
.

Unirea Slobozia, prima repriză: D. Rusu – Ibrian, Pospelov, Gab. Lazăr, C-tin. Toma – Ekollo, Șt. Pacionel – Dorobanțu, Purece, Vlăsceanu – Afalna.
Unirea Slobozia, a doua repriză: D. Rusu (Șt. Georgescu 70′) – Aioanei, Pospelov (R. Iancu 60′), Andreș, Mih. Șandru – Coadă, Șt. Pacionel (Mih. Lemnaru 60′) – Dr. Lazăr, Atanase, Cojocari – Dimitrov

A fost al treilea amical atât pentru Metaloglobus, cât și pentru Unirea Slobozia

Pentru Metaloglobus, aflată până în data de 9 februarie într-un cantonament la Snagov, a fost al trei amical din această iarnă, după cele cu CS Mioveni (scor 0-0) și Progresul Spartac (scor 6-1).

Urmează jocuri amicale Campionii FC Argeș (7 februarie, la Pitești), Agricola Borcea (9 februarie) și SC Popești Leordeni (17 februarie).

De partea cealaltă, Unirea Slobozia stă până în data de 9 februarie în cantonament la București, la Complexul Sportiv Național ”Arcul de Triumf”, iar până acum a mai disputat două amicale pe plan local, pentru promovarea echipei în județ. A întâlnit Abatorul Slobozia (scor 7-1) și FC Rovine (scor 8-2), din Liga a 4-a Ialomița.

Va mai avea jocuri test cu CS Tunari (7 februarie), LPS HD Clinceni (Liga 3, 9 februarie) și Dunărea Călărași (Liga 3, 17 februarie).

Foto: Unirea Slobozia

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-castigat-la-scor-amicalul-cu-progresul-spartac-19298660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eduard-lambrinoc-a-ajuns-la-unirea-slobozia-19298572

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-din-2025-trebuie-sa-aiba-director-sportiv-calificat-de-frf-nu-se-risca-neacordarea-licentei-dar-amenda-este-una-usturatoare-19298459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-noua-victorie-pentru-unirea-slobozia-8-2-cu-fc-rovine-19298260

Marius ANGHEL 05 Feb. 2024, 17:37 Liga 2
Pe aceeași temă