Metaloglobus s-a descătușat în amicalul cu Progresul Spartac, în ziua în care a început cantonamentul de la Snagov. Doi jucători ai lui Zicu au reușit ”duble”

Marius ANGHEL 02 Feb. 2024, 12:38 Liga 2
Metaloglobus s-a descătușat în amicalul cu Progresul Spartac, în ziua în care a început cantonamentul de la Snagov. Doi jucători ai lui Zicu au reușit ”duble”

Metaloglobus București și Progresul Spartac, două dintre componentele Ligii 2 și în acest sezon, s-au întâlnit joi, 1 februarie 2024, într-un amical disputat pe terenul sintetic din cartierul Pantelimon deținut de prima. Partida test a avut nu mai puțin de șapte goluri, dintre care cinci au fost marcate în partea secundă a întâlnirii.

Ultima clasată din Liga 2, Progresul Spartac, a condus și a fost egalată până la pauză, iar Metaloglobus a înscris în repriza a doua a jocului de alte cinci ori. Cu 6-1 s-a impus ocupanta locului 16 în clasament.

Metaloglobus, victorie la scor în amicalul cu Progresul Spartac. Desprinderea, în partea secundă a întâlnirii

Metaloglobus și-a început cantonamentul de la Snagov cu un amical, contra Progresului Spartac. Jocul a avut loc pe terenul sintetic pe care actuala echipă condusă de Ianis Zicu și-a disputat meciurile de acasă din Liga 2 până în vară.

Oaspeții au deschis scorul prin Bogdan Fîrțînescu, în minutul 19, iar Metaloglobus a alergat ceva după egalare și a reușit-o cu emoții dintr-un penalty, în minutul 37, prin Laurențiu Liș. Portarul David Dumitrescu, aflat în teste, a fost aproape să pareze execuția mijlocașului.

Partea a doua a meciului a adus goluri doar în poarta ultimei clasate din Liga 2, aflată în această perioadă într-o continuă căutare de noi jucători. În partea cealaltă, Zicu a efectuat puține schimbări, preferând să-i vadă la treabă pe jucătorii care nu au jucat sau au făcut-o mai puțin în precedentul amical, 0-0 cu CS Mioveni, sâmbătă. Au marcat Milos Zukanovic (62′), întors de la Unirea Slobozia, Vlad Marica (77′), fost jucător al Progresului Spartac în sezonul trecut, din nou Zukanovic (79′) și tot de două ori a înscris și Vlad Bogdan (81′, 88′).

Marcatorul Progresului Spartac a ieșit accidentat

Marcatorul Progresului Spartac, Bogdan Fîrțănescu, un mijlocaș de 17 ani care a primit 30 de minute în meciul cu FK Miercurea Ciuc (scor 3-0) din Liga 2, a ieșit accidentat în partea secundă a întâlnirii. Clubul susține că accidentarea sa ”nu pare foarte serioasă”.

Iată ce a scris Progresul Spartac despre acest amical cu Metaloglobus:

”Performanță încrezătoare în 11 oameni pentru progresiști
Bleu-albaștrii au avut parte de un început bun de meci astăzi pe terenul din Pantelimon al celor de la Metaloglobus, având mai multe șanse de a marca în prima repriză, și chiar intrând în avantaj după douăzeci de minute, la finalul unei faze frumoase de pase succesive care au ajuns la tânărul atacant de la grupa 2006 Bogdan Fîrțînescu, el intrând în careu cu dreptul, și trimițând mingea în poartă cu stângul.
Până și cu mai puține incursiuni în ultima noastră treime, cei de la Metaloglobus au obținut un penalty spre finalul reprizei, care avea să fie apărat de către tânărul portar David Dumitrescu (2006), aflat la noi în probe. Chiar și așa, arbitrul a considerat că e nevoie de repetarea fazei, Laurențiu Lis reușind la a doua încercare să restabilească egalitatea de la punctul cu var.
La câteva minute după începutul reprizei secunde, clubul nostru a efectuat clasica introducere a întregii bănci bleu-albastre în teren, în mare jucători aflați în probe, și juniori născuți până și în 2008. Deși Miloš Zukanović urma, la scurt timp, să-și aducă formația în avantaj, adevărata rupere a avut loc după accidentarea marcatorului nostru, Fîrțînescu, moment în care am fost nevoiți să încheiem meciul în doar 10 oameni, toate schimbările fiind deja efectuate. Profitând de vârsta fragedă a progresiștilor aflați pe teren, și de avantajul numeric, adversarii au mai înscris de patru ori în ultimul sfert de oră al meciului.
Din fericire, accidentarea lui Bogdan Fîrțînescu nu pare foarte serioasă, deci cel mai probabil vom continua să-l vedem în continuare în această iarnă.
Tot înainte!”

Metaloglobus: Nedelcovici – Rz. Milea, Cazan, Issah, Rob. Neacșu – Al. Gheorghe – Kouadio, Vl. Bogdan, Liș, Gab. Pătrașcu – Ad. Sîrbu
Au mai jucat: Șt. Florică – Zukanovic, Vl. Marica, Mihăilă, Pancișin.
Ianis Zicu nu i-a utilizat pe: Gavrilaș, Andr. Sava, Diallo, Caramalău, Zakir, Honciu, Huiban, Al. Iacob.

Progresul Spartac: Dav. Dumitrescu – Paliu, Parfeon, Ed. Radu, Seb. Radu, Crivac, I. Costea, Andr. Florescu, Fîrțînescu, A. Chirițoiu, Al. Despa.
Echipa antrenată de Andrei Erimia nu a dezvăluit ce alți jucători a mai utilizat.

Echipa lui Ianis Zicu a intrat în cantonament la Snagov

Pentru Metaloglobus, care anterior și-a testat jucătorii într-un meci-școală cu echipa U19 a clubului și contra CS Mioveni (scor 0-0), urmează jocuri amicale cu Unirea Slobozia (3 februarie, teren Wellness București, ora 11:30), Campionii FC Argeș (7 februarie), Agricola Borcea (9 februarie) și SC Popești Leordeni (17 februarie).

Echipa antrenată de Ianis Zicu a intrat de ieri într-un cantonament la Snagov, în care va rămâne până în data de 9 februarie, perioadă în care va disputa trei jocuri test. Prima parte a pregătirii a fost făcută la stadionul Metaloglobus, iar după încheierea stagiului antrenamentele vor continua la Clinceni, acolo unde echipa își dispută meciurile oficiale începând din vară.

În acest cantonament nu a intrat mijlocașul Antonio Cruceru, accidentat.

În afară de portarul Raul Avram și de fundașii Okan Chatziterzoglu și Alexandru Pătlăgică, de care s-a despărțit în prima parte a lunii decembrie, după încheierea meciurilor oficiale din 2023, Metaloglobus și-a încheiat colaborarea și cu atacantul Adrian Ionuț Voicu (31 ani), utilizat în 10 meciuri (443 minute) în prima parte a sezonului, în care a dat un gol, în 1-1 cu CSC Dumbrăvița.

În plus, un alt atacant avut în lot, David Nemțanu (18 ani), utilizat în 2 jocuri (51 minute) în acest sezon, a primit acordul să se antreneze cu altă echipă. În acest moment se află în pregătiri cu SC Popești Leordeni, în Liga 3.

Clubul are două achiziții în această iarnă, ambii reveniți după o jumătate de sezon. Este vorba despre portarul George Gavrilaș, ultima dată la Petrolul, și despre atacantul Milos Zukanovic, ultima dată la Unirea Slobozia. Metaloglobus nu a încheiat campania de achiziții, dorindu-și, cel puțin, doi jucători ”under”, unul născut în 2005 și altul în 2003, dar și un mijlocaș central.

Trei amicale și trei eșecuri pentru Progresul Spartac

De partea cealaltă, Progresul Spartac s-a aflat la al treilea amical, după ce a mai jucat cu Dunărea Giurgiu (0-1) și Steaua (0-4).

Până la reluarea Ligii 2, în ultimul weekend al acestei luni, trupa lui Andrei Erimia mai are programate cinci amicale, cu Rapid U19 (3 februarie), ARO Câmpulung Muscel (7 februarie), SC Popești Leordeni (10 februarie), Concordia Chiajna (14 februarie) și Unirea Bascov (17 februarie).

”Vom continua să promovăm tineri. Facem un mediu potrivit pentru tineri, pentru a vedea cum e la nivel profesionist. Am văzut mulți juniori, unii au profitat de șansa lor, alții mai puțin, poate au irosit timpul avut la dispoziție. Sper ca cei care vor fi promovați la seniori să înțeleagă și să profite de șansa pe care o au”, spunea Andrei Erimia într-un interviu acordat recent despre planurile sale pentru Progresul Spartac.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/nationale/sase-jucatori-din-liga-2-si-sase-din-liga-3-convocati-pentru-actiunea-nationalei-u19-19298588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-din-2025-trebuie-sa-aiba-director-sportiv-calificat-de-frf-nu-se-risca-neacordarea-licentei-dar-amenda-este-una-usturatoare-19298459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/regula-56-impusa-de-frf-pentru-cluburile-de-fotbal-din-romania-19298434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-si-cs-mioveni-egale-intr-un-amical-19298356

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-invins-progresul-spartac-intr-un-amical-scor-4-0-19298232

Marius ANGHEL 02 Feb. 2024, 12:38 Liga 2
Pe aceeași temă