Andrei Prepeliță vrea să ducă Gloria Buzău în SuperLigă. A accentuat dorința promovării înainte de partida cu CS Mioveni: ”Începutul va fi greu, dar lucrurile vor fi bune”

Andrei PASCU 07 Aug. 2023, 21:25 Liga 2
Andrei Prepeliță vrea să ducă Gloria Buzău în SuperLigă. A accentuat dorința promovării înainte de partida cu CS Mioveni: ”Începutul va fi greu, dar lucrurile vor fi bune”

Gloria Buzău debutează în noul sezon de Liga 2 contra CS Mioveni, marți, în deplasare, de la ora 18:30. Andrei Prepeliță a analizat partida cu formația recent retrogradată din SuperLiga României și speră la un rezultat pozitiv în startul stagiunii 2023/2024.

Gloria Buzău țintește din nou promovarea, iar anul fotbalistic trecut a fost aproape să bifeze obiectivul. A jucat barajul cu UTA, dar l-a pierdut.

Andrei Prepeliță și Gloria Buzău debutează în noul sezon al Ligii 2 contra CS Mioveni

Gloria Buzău a schimbat mult la nivelul lotului de jucători în această vară, nu numai la nivelul staffului tehnic, după despărțirea de Adrian Mihalcea. Acum speră să ajungă la un nivel de omogenizare bun, mai ales că Andrei Prepeliță a adus mai mulți jucători cu care a mai lucrat sau pe care îi cunoștea.

Oricum, încă înainte de deplasarea la Mioveni a declarat antrenorul buzoienilor că vrea să ducă Gloria în SuperLiga României. Are încredere într-un rezultat pozitiv, fiind încântat de perioada de pregătire, cu două cantonamente.

Sperăm să începem bine Liga 2 și să creștem. Începutul va fi greu, dar lucrurile vor fi mai bune. Am văzut că toată lumea se plânge că mai avea nevoie de pregătire, chiar și la Liga 1, dar nu vreau să intru în corul acesta. Ne-am pregătit bine, am făcut pregătire la munte și Mogoșoaia, unde temperaturile au fost apropiate de cele de la începutul campionatului, nu mai avem nevoie de aclimatizare.

Am declarat că nu am venit la Buzău să ne plimbăm, am venit să facem treabă, să facem o echipă bună și, în urma unor jocuri bune, să câștigăm meciurile. Sper să fie cu noroc venirea mea, echipa a avut și sezonul trecut un parcurs bun. Acum ne dorim să promovăm direct!

A fost o perioadă foarte grea de pregătire, a trebuit să facem o selecție bună. Am mai găsit doar trei jucători când am venit la Buzău, a trebuit să construim lotul, să facem o pregătire bună, să facem relații de joc. Într-o lună sper că am putut face asta.

Am încercat să aduc jucători cu care am mai lucrat, tocmai pentru a fi mai ușor. Au venit și străini pe care îi cunoșteam, sperăm să fie bine, a declarat Andrei Prepeliță, conform Campus TV.

Gloria Buzău, activă la capitolul achiziții și a organizat două cantonamente

La capitolul achiziții, Gloria Buzău i-a prezentat în această vară pe Andreas Mihaiu (ex Chindia Târgoviște), Alexandru Greab (ex CS Mioveni), Ionuț Șerban (ex Campionii FC Argeș), brazilianul Marcus Diniz (ex Hapoel Umm al-Fahm FC – liga secundă din Israel), croatul Marko Pervan (ex Sloboda Tuzla – prima ligă din Bosnia și Herțegovina), Cristian Dumitru (ex FC Voluntari), croatul Dominik Radic (ex NK Siroki Brijeg – prima ligă din Bosnia și Herțegovina), braziliano-bulgarul Diego Ferraresso (ex Botev Vratsa – prima ligă din Bulgaria), grecul Dimitrios Patapis (ex Apollon Smyrnis – liga a doua din Grecia), bulgarul Antonio Georgiev (ex Botev Vratsa – prima ligă bulgară), israelianul Idan Golan (ex Ironi Tiberias – liga secundă din Israel), Alin Dobrosavlevici (ex Campionii FC Argeș), Ionuţ Nadolu (ex Cetatea Turnu Măgurele), Norbert Haymamba (ex Cetatea Turnu Măgurele) și Matei Tănasă (ex FCSB).

Înaintea startului de campionat, în perioada de pregătire, Gloria Buzău a disputat partide de verificare cu Abatorul Slobozia (15-0, Liga 4 Ialomița), Kids Tâmpa Brașov (9-0, Liga 3), CSM Slatina (1-1, Liga 2), CS Dinamo (3-1, Liga 3), CS Tunari (0-0, Liga 2), FC Bacău (2-1, Liga 3) și CSM Râmnicu Sărat (3-1, Liga 3).

Gruparea buzoiană va întâlni, așadar, în prima rundă, în deplasare, CS Mioveni, iar ulterior, până în runda a 5-a, va da peste CS Tunari (acasă), Chindia Târgovişte (deplasare), Metaloglobus (acasă) și Unirea Dej (deplasare).

Gloria Buzău și-a anunțat lotul de jucători înaintea partidei cu CS Mioveni, printr-o fotografie de grup:

Foto: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-comunicat-dupa-ce-a-aflat-ca-va-continua-in-liga-2-alegem-sa-privim-oportunitatea-de-a-ramane-in-acest-esalon-ca-un-omagiu-19279243

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-cu-echipament-nou-are-vesti-proaste-de-la-frf-19279231

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2023-2024-fc-brasov-out-progresul-spartac-in-19279233

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victoria-cu-metaloglobus-are-dubla-importanta-pentru-csc-selimbar-19279229

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-de-cine-te-ascunzi-conferinta-inchisa-presei-inaintea-meciului-cu-steaua-suporterii-care-vor-dori-sa-asiste-la-prezentarea-lotului-vor-fi-apoi-evacuati-din-stadion-19279224

Andrei PASCU 07 Aug. 2023, 21:25 Liga 2
Pe aceeași temă