Gloria Buzău a câștigat la limită amicalul din Crâng cu FC Bacău. Toate golurile au fost marcate din faze fixe

Marius ANGHEL 28 Jul. 2023, 13:50 Liga 2
Gloria Buzău a câștigat la limită amicalul din Crâng cu FC Bacău. Toate golurile au fost marcate din faze fixe

Cu circa o săptămână și jumătate înainte de debutul în noul sezon de Liga 2, Gloria Buzău arată că suferă la capitolul omogenitate și joc, după ce în această vară și-a schimbat lotul aproape în întregime, inclusiv stafful tehnic. Joi seară, trupa din Crâng a disputat pe teren propriu primul amical din această perioadă de pregătire, iar băieții lui Andrei Prepeliță s-au impus destul de greu, cu scorul de 2-1, în fața echipei din Liga 3 FC Bacău, fostă Dinamo Bacău până de curând.

Amical de la Buzău a început de la ora 19:00, aproape de ora la care va juca și în prima etapă a noului sezon, iar pe final a fost aprinsă și nocturna.

2-1 pentru Gloria Buzău în amicalul cu FC Bacău

Cu un prim ”11” în care s-au regăsit doar doi jucători din vechiul lot, fundașul central Kamil Wiktorski și mijlocașul defensiv Dinko Trebotic, acesta din urmă accidentându-se pe parcursul primei reprize și fiind înlocuit cu Ionuț Șerban, Gloria a condus jocul în fața echipei din Liga 3 preluată în această vară de Costel Enache, dar a înscris o singură dată până în pauză.

În urma unei lovituri libere din stânga, croatul Pervan a centrat peste apărare, spre colțul lung, grecul Dimitrios Patapis (25) a urmărit, a plonjat și a deviat cu vârful piciorului drept pe lângă portar și a înscris după ce mingea a șters rădăcina barei din fața sa.

La scurt timp după pauză, FC Bacău a reușit egalarea, la o fază la care mai mulți jucători ai Gloriei au ”dormit”. La un corner executat din dreapta, în minutul 48, Greab nu a ieșit din poartă, Chirilă a sărit pe sub minge, iar Wiktorski și Mugur Florescu s-au încurcat reciproc la 6 metri. Balonul a fost deviat în centru, la Robert Albu, care, lăsat singur de Ionuț Șerban, a înscris cu un șut sănătos din 11 metri ușor lateral stânga direct sub transversală, la colțul scurt.

Egalitatea a persistat doar zece minute, doarece Gloria a trecut din nou în avantaj în minutul 58. Atunci, Pervan a centrat din nou lung dintr-o lovitură liberă, de această dată din dreapta, aproape de pe linia de aut. Bulgarul Antonio Georgiev a urmărit în stânga, a câștigat duelul cu Mihai Olteanu și a înscris cu o lovitură de cap din 6 metri, trimisă cu pământul, la vinclul colțului lung.

După cum se poate vedea, toate cele trei goluri au fost marcate în urma unor faze fixe.

  • Partida a fost transmisă în direct de Gloria Buzău pe pagina sa de Faceebok, prin intermediul unui jurnalist local. O acțiune care arată profesionalism din partea echipei buzoiene, cel puțin la jocurile de acasă, neascunzându-se după deget în încercarea de a se feri de ochii viitorilor adversari din campionat, așa cum face, de exemplu, retrogradata din prima ligă Chindia, care a decis să nu primească spectatorii și jurnaliștii la ultimele două amicale, dar neasumându-și aceste decizii, ci dând vina, mincinos, pe antrenorii adversarelor!

Gloria Buzău: Greab – Ferraresso, Wiktorski, Patapis, Nadolu – Trebotic (I. Șerban), Georgiev – Mat. Tănasă, Cr. Dumitru, Pervan – Mihaiu
Rezerve: Haymamba – Diniz, M. Ivan, V. Angelov, R. Zamfir, Dr. Lazăr, Brîncoveanu, Sg. Pîrvulescu, Dobrosavlevici, Golan, Sălceanu, Radic
Antrenor: Andrei Prepeliță

FC Bacău: Cîmpeanu – Șt. Pavel, I. Chirilă, Mug. Florescu, D. Drugă, D. Burlacu, Rob. Albu, Lucaci, Oasenegre, Ciumașu, Andr. Pavel
Rezerve: L. Anton – Mih. Olteanu, Agapi, M. Ganea, Perniu, Mih. Ursu, Băncilă, Mat. Buga, Pantelei, Gherasim, Țăran, Bălășel
Antrenor: Constantin Enache

CSM Râmnicu Sărat, ultimul adversar al Gloriei Buzău înainte de debutul în noul sezon al Ligii 2

Altfel, Gloria Buzău a câștigat la limită un amical cu o echipă din Liga 3, într-un moment în care ar trebui să fie aproape pregătită de debutul oficial în campionat. De altfel, rezultatele înregistrate de trupa lui Andrei Prepeliță în această perioadă de vară au fost destul de modeste.

Până acum, Gloria a mai disputat amicale cu Abatorul Slobozia (15-0, Liga 4 Ialomița), Kids Tâmpa Brașov (9-0, Liga 3), CSM Slatina (1-1, Liga 2), CS Dinamo (3-1, L3) și CS Tunari (0-0, L2).

Ultimul test îl are sâmbătă, de la ora 10:30, în deplasare, la echipa din Liga 3 CSM Râmnicu Sărat, iar debutul în noulsezon de Liga 2 îl are în deplasare, contra retrogradatei din prima ligă CS Mioveni. Partida a fost programată pentru marți, 8 august, de la ora 18:30.

FC Bacău se pregătește de debutul în Cupa României, contra Aerostarului

De partea cealaltă, FC Bacău, transformată și ea mult în această vară, nu numai la lot, ci și la staff tehnic și administrativ, s-a aflat acum la al doilea joc amical disputat în această vară.

Noua echipă a lui Costel Enache se ține bine până acum, înainte de acest eșec la limită în fața unui adversar superior atât ca valoare, cât și ca ligă trecând cu 4-1 în deplasare de Aerostar Bacău, viitoare oponentă în campionat și echipă de unde a luat atât conducător, cât și jucători.

FC Bacău va fi gazdă miercuri, 2 august, de la ora 17:30, la baza sportivă din localitatea Ruși-Ciutea, în primul ei joc oficial din noul sezon, în fața aceleiași Aerostar Bacău, în Turul 1 al Cupei României.

Declarația lui Costel Enache după amicalul cu Gloria Buzău:

Amicalul dintre Gloria Buzău și FC Bacău, scor 2-1:

Video: FC Buzău și Academia FC Bacău ”Cristian Ciocoiu”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/matei-tanasa-a-ajuns-la-gloria-buzau-19278176

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ca-la-noi-la-nimeni-liga-2-din-romania-versus-structurile-esaloanelor-secunde-din-celelalte-tari-care-apartin-de-uefa-sub-lupa-lui-razvan-toma-19277899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-a-prefatat-tintarul-pe-care-il-are-gloria-buzau-19277900

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dinamo-bacau-dispare-din-liga-3-dupa-doua-sezoane-i-a-cesionat-locul-in-campionat-altui-club-si-l-a-numit-antrenor-pe-costel-enache-echipa-se-intareste-la-nivel-de-lot-si-conducere-de-la-aerostar-19277407

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-1-al-cupei-romaniei-sezon-2023-2024-partidele-au-loc-la-inceputul-lunii-august-19277922

Marius ANGHEL 28 Jul. 2023, 13:50 Liga 2
Pe aceeași temă