Situația s-a stabilit și în Seria 6 a Ligii 3. Vediţa Coloneşti și ACSO Filiaşi merg la braț în barajul de promovare. Coloneştiul și-a ”calificat” rivala înainte ca aceasta să joace în etapa a 17-a

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 24 Apr. 2021, 10:33 Actualizat: 24 Apr. 2021, 10:35 Liga 3

În urma meciurilor jucate vineri, 23 aprilie, în etapa a 17-a din Liga 3, s-a aflat și numele echipelor din Seria 6 care vor participa în barajul pentru promovarea în Liga 2. Acestea sunt Vediţa Coloneşti și ACSO Filiaşi. Echipa din Filiași nu a jucat în această rundă la ora publicării materialului.

Vediţa Coloneşti a calificat-o și pe ACSO Filiaşi în baraj, după ce a învins locul 3, Sporting Roşiori

Ea evoluează sâmbătă în etapa a 17-a, dar și-a asigurat matematic participarea în baraj, culmea, în urma succesului obținut de Vediţa Coloneşti. Aceasta a învins Sporting Roşiori, ocupanta locului 3, cu 2-0, prin golurile lui Robert Dalu (24), Nicolae Ruţă (39 – penalty), astfel că lucrurile sunt clare în Seria 6, iar echipele care termină pe primele două locuri sunt deja stabilite.

Vediţa Coloneşti și ACSO Filiaşi nu știu însă de pe ce poziții vor intra în barajul pentru Liga 2. Dacă formația din Filiaşi va câștiga meciul de sâmbătă, de la ora 17:00, cu Academica Clinceni 2 (locul 10), atunci va trece pe primul loc, cu 35 de puncte, devansând Vediţa Coloneşti cu un punct. Astfel, ecartul dintre ele va fi de o singură lungime, când va mai rămâne o singură etapă din sezonul regular.

În respectiva rundă, Vediţa Coloneşti va evolua pe terenul Academicii Clinceni 2, în timp ce ACSO Filiaşi va întâlni tot pe teren străin Petrolul Potcoava (locul 8).

Vediţa Coloneşti sau ACSO Filiaşi, duel cu Corona Braşov în primul baraj de promovare 

Seria 6 este împerecheată cu Seria 5, acolo unde se cunoaște una dintre echipele care și-au asigurat accederea în play-off-ul de promovare. Corona Braşov și-a câștigat sportiv acest drept în urmă cu câteva etape, fiind, în același timp, sigură și de prima poziție. Pentru al doilea loc se vor lupta până în ultima etapă, două echipe, CS Blejoi și SR Municipal Braşov.

Rezultatele etapei a 17-a a Ligii 3

CLASAMENTUL SERIEI 6 a Ligii 3

15 echipe dintr-un maxim de 20 sunt calificate deja la primul baraj de promovare în Liga 3

Momentan, după desfășurarea a 16 etape din sezonul regular al Ligii 3, cât și a mai puțin de jumătate din meciurile din etapa a 17-a, 15 cluburi dintr-un total de 20 sunt deja calificate matematic în prima etapă a barajului de promovare în Liga 2.

CS Afumați (Seria 3), Corona Brașov (Seria 5) și Viitorul Șelimbăr (Seria 7) au fost primele cluburi care au obținut această performanță în urma rezultatelor din etapa a 14-a, iar după runda a 15-a au fost urmate de Mostiștea Ulmu (Seria 3), Steaua București (Seria 4), Unirea Dej și CSO Cugir (ambele din Seria 9). După meciurile din runda a 16-a, antepenultima a sezonului, calificarea la baraj au obținut-o și FCSB 2 (Seria 4), Măgura Cisnădie (Seria 7), Crişul Chişineu Criş, Şoimii Lipova (ambele din Seria 8) și Minaur Baia Mare (Seria 10).

După jocurile de vineri din etapa a 17-a, echipele Dacia Unirea Brăila (Seria 2), Vedița Colonești și ACSO Filiași (ambele din Seria 6) au obținut matematic calificarea la primul baraj de promovare în Liga 2.

  • Dintre acestea 15, Corona Brașov, Viitorul Șelimbăr și Steaua București sunt campioane în Liga 3, după ce și-au asigurat matematic locul 1 în seria din care fac parte. În schimb, Măgura Cisnădie și FCSB 2 merg la baraj de pe locul 2 din seriile lor.

Cum se promovează în Liga 2 la finalul sezonului 2020/2021 de Liga 3

La finalul sezonului regular al Ligii 3, primele două clasate din fiecare serie, zece la număr, vor merge la barajele de promovare.

În funcție de locurile ocupate, cele 20 de echipe clasate pe locurile 1 sau 2 vor fi împerecheate între serii și vor juca în dublă manșă pentru rămânerea în lupta pentru Liga 2.

Cele zece învingătoare vor juca din nou între ele, iar ultimele cinci câștigătoare vor promovova.

Modul în care se va retrograda a fost modificat de curând, după ce FRF a decis schimbarea sistemului competițional al Ligii 3 cu patru etape înainte de finalul sezonului regular.

Meciurile din prima etapă a barajului de promovare în Liga 2:

B1: Locul 1, Seria 1 – Locul 2, Seria 2
B2: Locul 1, Seria 2 – Locul 2, Seria 1
B3: Locul 1, Seria 3 (CS Afumați sau Mostiștea Ulmu) – Locul 2, Seria 4 (FCSB 2)
B4: Locul 2, Seria 3 (Mostiștea Ulmu sau CS Afumați) – Locul 1, Seria 4 (Steaua)
B5: Locul 1, Seria 5 (Corona Brașov) – Locul 2, Seria 6 (Vedița Colonești sau ACSO Filiaşi)
B6: Locul 2, Seria 5 – Locul 1, Seria 6 (ACSO Filiaşi sau Vedița Colonești)
B7: Locul 2, Seria 8 (Şoimii Lipova sau Crişul Chişineu Criş) – Locul 1, Seria 7 (Viitorul Șelimbăr)
B8: Locul 2, Seria 7 (Măgura Cisnădie) – Locul 1, Seria 8 (Crişul Chişineu Criş sau Şoimii Lipova)
B9: Locul 2, Seria 10 (Minaur Baia Mare sau altă echipă din Seria 10) – Locul 1, Seria 9 (Unirea Dej sau CSO Cugir)
B10: Locul 1, Seria 10 (Minaur Baia Mare sau altă echipă din Seria 10) – Locul 2, Seria 9 (CSO Cugir sau Unirea Dej)

Meciurile din etapa a doua a barajului de promovare în Liga 2:

Învingătoarea B2 – Învingătoarea B1
Învingătoarea B4 – Învingătoarea B3
Învingătoarea B6 – Învingătoarea B5
Învingătoarea B8 – Învingătoarea B7
Învingătoarea B10 – Învingătoarea B9

Foto: Vediţa Coloneşti

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 24 Apr. 2021, 10:33 Actualizat: 24 Apr. 2021, 10:35 Liga 3
Pe aceeași temă