Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș și-au împărțit punctele în derby-ul Seriei a 8-a a Ligii 3 și merg braț la braț la barajele de promovare în Liga 2. Reacțiile celor doi antrenori ai echipelor arădene

Călin MNERIE 17 Apr. 2021, 15:35 Liga 3

La finalul etapei cu numărul 16, lucrurile s-au limpezit și în Seria a 8-a a Ligii a 3-a cu privire la formațiile ce vor lupta pentru promovarea în Liga a 2-a.

Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș și-au împărțit punctele în meciul direct de vineri și merg braț la braț la barajele împotriva primelor clasate din Seria a 7-a. Va fi un duel Arad – Sibiu, căci după campioana Viitorul Șelimbăr, a doua poziție a ocupat-o matematic Măgura Cisnădie, în urma victoriei din etapa a 16-a, 4-2 acasă cu Viitorul Dăești.

Singura necunoscută rămâne ordinea în care Lipova și Crișul vor termina în fruntea Seriei a 8-a a Ligii 3 după rezultatul de 1-1, indentic cu cel din turul campionatului, din orașul de pe Crișul Alb.

Şoimii Lipova a alergat după egalare în derby-ul arădean cu Crişul Chişineu Criş

Derby-ul de ieri s-a jucat pe terenul din cartierul arădean Sânnicolau Mic, casa Lipovei până în vară, când „șoimii” sunt așteptați, în sfârșit, acasă, pe noua arenă de 1.500 de locuri a cărei construcție a început în urmă cu aproape 5 ani de zile.

Fiecare dintre combatante au avut absențe importante, gazdele în Prună, Paulevici sau Simion, iar Crișul în căpitanul Pavel, Teședan și Budur.

După două situații semnate Fabio Trip, junior împrumutat de la ASU Poli, Crișul a deschis tabela la prima sa ocazie de poartă. Era minutul 18, când Sebastian Susan a trimis puternic în plasă un balon lucrat de Haloș și Modan. Gazdele au replicat doar printr-o posesie prelungită, așa că scorul pauzei a fost 0-1.

Repriza a doua fost mult mai spectaculoasă, cu ocazii de-o parte și de alta, dar mai ales cu o egalare rapidă a „șoimilor”. În minutul 56, fundașul Popa a trimis un balon lung pentru Kevin Trabalka, acesta a pivotat pe lângă un adversar și a trimis pe jos, în plasă, din 8 metri ușor lateral stânga.

A urmat o jumătate de oră de fotbal spectacol, cu acțiuni în viteză de-o parte și de cealaltă, însă a lipsit precizia la finalizare. Filimon, Ardelean (bară), respectiv Sabău, Modan și Busuioc au irosit șanse bune să-și ducă echipa în avantaj, mici regrete având în special echipa vizitatoare care a evoluat în superioritate numerică în ultimele 20 de minute. Mijlocașul marocan văzuse al doilea avertisment și a plecat la baie mai repede.

Șoimii Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, A. Popa, Stoin – Trip (Pop 72), Salhi, Filimon (Vlad 85), Gherasim – Trabalka (Bercu 87), Ardelean (D. Ciubăncan 85) Rezerve neutilizate: Buta – Simedru, Gavrilă, Andrei Rusu, Hațegan
Antrenor: Flavius Sabau

Crișul Chișineu Criș: Zamfir – Haloș, Sabău, Nistor, Siminic – Ciubotariu (Velici 75), Suslak (Mihuța 79) – Clej (Pătlăgică 87), Susan, Ciornei (Busuioc 79) – Modan
Rezerve neutilizate: Pășcălău – Budur, Cocriș
Antrenor: Adrian Abrudean
Eliminat: Salhi 70

Arbitri: Alexandru Dan Gornic – Lucian Mihai Berariu, Andrei Pantea (toți din Arad).
Observatori FRF: Zaharia Ciev, Florin Mierea (ambii din Timişoara).

Rezultatele etapei a 16-a a Ligii 3

CLASAMENTUL SERIEI 8 a Ligii 3

Flavius Sabău: ”Vom termina în fața celor de la Crișul, au meciuri mai grele”

Șoimii Lipova s-a oprit la patru victorii consecutive și pentru a doua oară în acest retur pierde puncte acasă. Nu pe toate, cum s-a întâmplat cu Periamul în urmă cu o lună de zile, ci două în derby-ul Seriei a 8-a a Ligii a 3-a cu Crișul Chișineu Criș.

”A fost un joc cu miză mare, ambele echipe au încercat să arate că una e mai bună decât cealaltă. Îmi pare rău că am ratat mult, am avut situații mari și puteam întoarce meciul. Am stat mai bine ca posesie, mult mai bine cred, la ocazii la fel. Pentru mine, ca antrenor, contează jocul și sunt mulțumit. Am reușit să finalizăm, am dat și o bară, eu cred că am arătat bine ca și joc”, a menționat Flavius Sabău la finele duelului cu Crișul.

Chiar ultimele clasate, Becicherecu Mic (afară) și Ezeriș (acasă) sunt ultimele partenere de întrecere ale lipovanilor înainte de baraj. ”Eu cred că cei de Crișul mai au două meciuri mai grele decât noi și că noi vom putea termina în fața lor, la diferență de puncte și nu va conta golaverajul”, a concluzionat Sabău.

Adrian Abrudean: ”Fotbalul a avut de câștigat, iar rezultatul e echitabil”

Până la urmă, Crișul și-a respectat statutul de lider pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic și, lăsând la o parte „episodul ambulanța” cu Ezerișul, care – de altfel – încă nu are rezolvare la Comisia de Etică și Disciplină, rămâne neînvinsă pe primul loc în clasament, la golaveraj.

”A fost o partidă cu ritm și intensitate, felicit ambele echipe pentru munca depusă, am făcut un joc bun, pe un teren foarte bun. Băieții s-au achitat de sarcinile de joc, au muncit, au fost momente și de angajament, dar și de posesie bună de ambele părți. Fotbalul a avut de câștigat, e bine că cele două echipe se află acolo sus, își merită cu prisosință locurile deocamdată. Fundașii au avut de muncă, asta este datoria lor, ambele echipe au stat bine defensiv. Totuși, la golul încasat cred că Sabău trebuia să rezolve situația, dar se întâmplă să greșească în asemenea momente. Concluzionând, meciul a fost foarte disputat, un derby onorat pe deplin între locurile 1 și 2. Cred că jocul ne mulțumește pe noi, ca antrenori, înseamnă că munca noastră se vede. Cred că rezultatul cred că este echitabil, am avut ocazii și noi și ei. Una pesta alta, m-aș bucura ca noi și Lipova să jucăm finala barajului”, a spus Adrian Abrudean la finele jocului de vienri după-amiază, ce a consființit calificarea la primul baraj de promovare a ameblor combatante.

Progresul Pecica (acasă) și CSC Dumbrăvița (deplasare) sunt ultimii adversari ai celor de la Crișul în campionat. Ambele formații sunt încă în luptă pentru un onorific loc 3.

Crișul și Lipova au scăpat deja în câștigătoare ale seriei cu câte 35 de puncte acumulate, cu 7 mai multe decât Dumbrăvița, teamul ce completează podiumul.

Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș vor juca la primul baraj cu Viitorul Șelimbăr sau Măgura Cisnădie

La primul baraj de promovare, locul 1 din Seria 8 va întâlni locul 2 din Seria 7, iar locul 2 din Seria 8 va întâlni locul 1 din Seria 7.

În Seria a 8-a, lupta pentru primele două locuri încă este deschisă în ultimele două etape între Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș, aflat acum la egalitate de puncte, cu câte 35. În Seria a 7-a, ordinea primelor două clasate este deja cunoscută. Viitorul Șelimbăr este deja campioană după etapa a 14-a, iar Măgura Cisnădie și-a adjudecat matematic locul 2 în urma rezultatelor din etapa a 16-a.

Ulterior, câștigătoarele acestui prim baraj vor juca între ele pentru promovarea în Liga 2. Barajele vor avea loc în sistem tur/retur.

Cum se promovează în Liga 2 la finalul sezonului 2020/2021 de Liga 3

La finalul sezonului regular al Ligii 3, primele două clasate din fiecare serie, zece la număr, vor merge la barajele de promovare.

În funcție de locurile ocupate, cele 20 de echipe clasate pe locurile 1 sau 2 vor fi împerecheate între serii și vor juca în dublă manșă pentru rămânerea în lupta pentru Liga 2.

Cele zece învingătoare vor juca din nou între ele, iar ultimele cinci câștigătoare vor promovova.

Modul în care se va retrograda a fost modificat de curând, după ce FRF a decis schimbarea sistemului competițional al Ligii 3 cu patru etape înainte de finalul sezonului regular.

Împerecherea la primul baraj în dublă manșă pentru promovarea în Liga 2 se va face astfel:

B1: Locul 1, Seria 1 v Locul 2, Seria 2
B2: Locul 1, Seria 2 v Locul 2, Seria 1
B3: Locul 1, Seria 3 v Locul 2, Seria 4
B4: Locul 1, Seria 4 v Locul 2, Seria 3
B5: Locul 1, Seria 5 (Corona Brașov) v Locul 2, Seria 6
B6: Locul 1, Seria 6 v Locul 2, Seria 5
B7: Locul 1, Seria 7 (Viitorul Șelimbăr) v Locul 2, Seria 8
B8: Locul 1, Seria 8 v Locul 2, Seria 7 (Măgura Cisnădie)
B9: Locul 1, Seria 9 v Locul 2, Seria 10
B10: Locul 1, Seria 10 v Locul 2, Seria 9

  • Datele de disputare ale primului baraj: 8 mai 2021 – tur, 15 mai 2021 – retur

Învingătoarele din primul baraj se vor duela între ele, tur-retur, în al doilea baraj, decisiv pentru promovarea în Liga 2, de această dată, pe baza următoarei împerecheri:

Învingătoarea B1 v Învingătoarea B2
Învingătoarea B3 v Învingătoarea B4
Învingătoarea B5 v Învingătoarea B6
Învingătoarea B7 v Învingătoarea B8
Învingătoarea B9 v Învingătoarea B10

  • Datele de disputate ale celui de-al doilea baraj: 22 mai 2021 – tur, 29 mai 2021 – retur

Foto: Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-16-fcsb-2-magura-cisnadie-soimii-lipova-si-crisul-chisineu-cris-pot-obtine-calificarea-matematica-la-barajul-de-promovare-in-urma-meciurilor-de-astazi-19179767

 

Călin MNERIE 17 Apr. 2021, 15:35 Liga 3
Pe aceeași temă