Florin Spînu a revenit în Comitetul Executiv al FRF, ca reprezentant al cluburilor din Liga 3, în locul celui căruia îi lua locul atunci când decidea să iasă din fotbal!

Marius ANGHEL 12 Aug. 2023, 17:09 Liga 3
Florin Spînu a revenit în Comitetul Executiv al FRF, ca reprezentant al cluburilor din Liga 3, în locul celui căruia îi lua locul atunci când decidea să iasă din fotbal!

Revenit oficial în fotbal de la începutul anului 2023, Florin Spînu și-a recâștigat în această vară, înainte de începerea noului sezon de Liga 3, postul de membru reprezentant al cluburilor din acest eșalon în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.

A fost singurul candidat pentru ocuparea locului pe care în ultimul an și patru luni s-a aflat Lajos Rancz, președintele clubului KSE Târgu Secuiesc.

Cel mai probabil, Rancz a renunțat la poziția sa din CEx, fiindcă altfel trebuia să continue, având în vedere că echipa pe care o conducea, retrogradată din Liga 3, a fost reprimită în competiție de FRF și avea continuitate la acest nivel fotbalistic, deci și locul său în CEx rămânea valabil!

Florin Spînu l-a înlocuit pe Lajos Rancz în Comitetul Executiv al FRF, chiar cel care îl înlocuia în urmă cu circa un an și jumătate

Florin Spînu, ieșit din fotbal în urmă cu un an și trei luni, potrivit declarațiilor sale de la acea vreme, și revenit în fenomen după circa zece luni, tot în urma declarațiilor sale, se întoarce în forță și în scaunul de reprezentant al cluburilor din Liga 3 în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, poziție pe care o pierdea atunci când lua decizia de a se despărți în acte de ACSO Filiași și a urca în postura de administrator al Prefecturii Dolj.

Spînu revine în CEx FRF, alături de Mihai Dăscălescu, președinte la CSM Unirea Alba Iulia, luându-i locul chiar celui numit în locul său în aprilie 2022, Lajos Rancz, președintele la KSE Târgu Secuiesc, echipă retrogradată la finalul ediției 2022-2023, dar reprimită în competiție. În mod normal, Rancz avea continuitate în Liga 3 și trebuia să continue și în CEx.

FRF a anunțat vineri, 11 august 2023, reinstalarea lui Florin Spînu în CEx FRF ca reprezentant al cluburilor din Liga 3.

”Vineri, 11 august 2023, a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a cluburilor participante în Liga 3.

Pe ordinea de zi a întâlnirii s-a aflat alegerea unui reprezentant al cluburilor din Liga 3 în cadrul Comitetului Executiv FRF.

Ca urmare a votului exprimat de reprezentanții cluburilor din al treilea eșalon, Florea Spînu, președintele ACSO Filiași, îl va înlocui pe Lajos Rancz, KSE Târgu Secuiesc, în Comitetul Executiv.

Florea Spînu a mai fost membru în CEx FRF timp de 5 ani, în perioada 2017-2022. Acum i se alătură lui Mihai Dăscălescu (Unirea Alba Iulia) în rândul reprezentanților Ligii 3 în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal”, a comunicat FRF.

Spînu nu a avut contracandidat pentru a se întoarce în CEx FRF

În data de 8 august, FRF anunța, în urma unui Comitet de Urgență al federației, că pentru ocuparea celui de-al doilea loc din CEx, ca reprezentant al cluburilor din Liga 3, s-a înscris un singur candidat. Acesta a fost Florin Spînu.

Astfel, alegerea sa în data de 11 august a fost singura opțiune a reprezentanților cluburilor din Liga 3. El a revenit acum în funcția pe care a mai ocupat-o în perioada 2017-2022.

”Având în vedere că pentru funcția de reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a în Comitetul Executiv al FRF s-a înscris un singur candidat, ținând cont de solicitările reprezentanților cluburilor din Liga a 3-a, în temeiul art. 35 alin. 2 coroborat cu art. 21 alin. 5 teza a 2-a din OG 26/2000, aprobă ca ședința Adunării Generale Extraordinare a Cluburilor participante la competiția Liga a 3-a să se desfășoare la data și ora stabilite inițial, respectiv 11 august 2023, ora 11:00, dar desfășurarea acesteia să aibă loc prin mijloace electronice de comunicare la distanță”, sună decizia Comitetului de Urgență al FRF din 8 august.

Florin Spînu a ieșit din fotbal când a câștigat un post la Prefectura Dolj, dar a revenit după circa un an

În aprilie 2022, Florin Spînu, la acel moment președinte la ACSO Filiași, își anunța ieșirea din fotbal, deci își pierdea inclusiv poziția din CEx FRF.

”Decizia a fost luată pentru că îmi place ceea ce fac aici (n.r. la Prefectură), e ceea ce făceam și la club, este tot la fel, știu foarte bine ce am de făcut, cu ceea ce mă întâlnesc aici am avut și la club, aceleași sarcini, și acesta este și un motiv pentru care am devenit incompatibil, pentru că făceam cam aceleași lucruri și nu este corect. Acum sunt administratorul Prefecturii Dolj, administrez clărirea instituției prefectului, mai avem încă o clădire, mă ocup de tot ce înseamnă organizare.
Nu este vorba de partea financiară. Am exclus această variantă, nu am mers pe parte financiară, pentru că, cu siguranță, este mai mic câștigul. Dar mi-am dorit din suflet, pentru că cred că am avut foarte mulți ani în fotbal și am dorit să fac o schimbare, atât pentru mine, cât și pentru familia mea”
, spune, la acel moment, Spînu, care excludea o revenire în fotbal: ”Mă gândesc la fotbal, urmăresc, merg la meciuri, dar va fi foarte greu să revin, pentru că nici cu sănătatea nu sunt atât de bine. După părerea mea, ceea ce ar trebui să fie din sport, să-ți dea sănătate, liniște, e total invers. Agitație, stres și boală.”

La nici zece luni distanță, Florin Spînu revenea în fotbal, tot la ACSO Filiași. ”Mi-a ajuns cât am stat, un an de zile în afara fotbalului, mi-a lipsit foarte mult. Mă bucur din suflet că am luat decizia de a mă reîntoarce și cu siguranță ne vom lupta pentru promovare. Așa cum și primarul nostru de la Filiași împreună cu conducerea Primăriei și cu Consiliul Local au hotărât ca obiectiv să avem promovarea în liga a doua, cu siguranță vom fi mult mai puternici și doamne ajută să ne realizăm obiectivul”, spunea Spînu. Promovarea nu a fost realizată, chiar dacă echipa a reușit, CSM Deva și celelalte echipe din grupă știu foarte bine cum, să prindă locul 2 în seria sa. În baraj s-a oprit în semifinală, în fața CSM Reșița, după 2-2 acasă și 0-5 în Valea Domanului.

Acum, Mihai Dăscălescu, președinte la CSM Unirea Alba Iulia, și Florin Spînu, președinte la ACSO Filiași, fac din nou echipă în CEx FRF, iar toată Liga 3 așteaptă de la aceștia proiecte care să ajute cluburile din acest eșalon!

https://liga2.prosport.ro/liga-3/programul-noului-sezon-de-liga-3-sezon-2023-2024-19279863

 

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florin-spinu-sa-intors-la-acso-filiasi-19260368

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florin-spinu-fost-presedinte-la-acso-filiasi-si-membru-in-comitetul-executiv-al-frf-isi-explica-iesirea-din-fotbal-devenisem-incompatibil-in-a-detine-o-functie-de-conducere-ceea-ce-ar-tre-19227202

https://liga2.prosport.ro/special/razvan-burleanu-reales-in-unanimitate-ca-presedinte-al-frf-dupa-ce-acum-nu-a-avut-adversar-e-la-al-treilea-mandat-19226966

Marius ANGHEL 12 Aug. 2023, 17:09 Liga 3
Pe aceeași temă