FCSB 2 și-a asigurat prezența la primul baraj de promovare în Liga 2, însă rămâne cu șanse mici să-i ia locul 1 Stelei. Cele două echipe se pot întâlni din nou, la al doilea baraj, cel decisiv

Marius ANGHEL 20 Apr. 2021, 12:55 Liga 3
FCSB 2 și-a asigurat prezența la primul baraj de promovare în Liga 2, însă rămâne cu șanse mici să-i ia locul 1 Stelei. Cele două echipe se pot întâlni din nou, la al doilea baraj, cel decisiv

Rezultatele înregistrate în campionatul Ligii 3, în etapa desfășurată în weekendul trecut, a 16-a a sezonului, a dus la obținerea calificării matematice la cel puțin primul baraj de promovare în Liga 2 pentru încă cinci echipe, după ce, anterior, reușiseră același lucru alte șapte formații.

CS Afumați (Seria 3), Corona Brașov (Seria 5) și Viitorul Șelimbăr (Seria 7) au fost primele cluburi care au obținut această performanță în urma rezultatelor din etapa a 14-a, iar după runda a 15-a au fost urmate de Mostiștea Ulmu (Seria 3), Steaua București (Seria 4), Unirea Dej și CSO Cugir (ambele din Seria 9). După meciurile din runda a 16-a, antepenultima a sezonului, calificarea la baraj au obținut-o și FCSB 2 (Seria 4), Măgura Cisnădie (Seria 7), Crişul Chişineu Criş, Şoimii Lipova (ambele din Seria 8) și Minaur Baia Mare (Seria 10).

  • Dintre acestea 12, Corona Brașov și Viitorul Șelimbăr sunt deja campioane în Liga 3, după ce și-au asigurat matematic locul 1 în seria din care fac parte, tot la finalul etapei a 14-a.

FCSB 2 și-a asigurat matematic locul 2 în Seria a 4-a a Ligii 3, însă are șanse mici la locul 1

Acest articol îl dedicăm celor de la FCSB 2.

Echipa secundă a clubului patronat de Gigi Becali era sigură de accederea la barajul de promovare de o bună perioadă de timp, însă acest lucru a devenit matematic abia după desfășurarea etapei a 16-a. În urma victoriei cu 2-0 de pe teren propriu cu CS Balotești, ultima clasată, trupa pregătită de Bogdan Argeș Vintilă (49 de ani – foto) a rămas la șapte puncte distanță de a treia clasată Progresul Spartac (învingătoare cu 3-0 cu Metalul Buzău), astfel că nu mai poate fi prinsă din urmă în ultimele două etape ale sezonului regular.

Andreas Chirițoiu (20) și Gabriel Fulga (82) au înscris golurile celor de la FCSB 2 împotriva Baloteștiului și au asigurat cel puțin locul 2 în serie, cu 38 de puncte. Pe primul loc se află Steaua, cu 42 de puncte, astfel că șansele de a mai prinde această poziție sunt mici în acest moment, cu două meciuri rămase de disputat de fiecare.

În weekendul următor sunt șanse mari să se decidă clasarea finală în vârful Seriei a 4-a. Dacă Steaua câștigă meciul din deplasare de la CS Tunari (24 aprilie, ora 17:00), atunci FCSB 2 nu o mai poate prinde din urmă indiferent de ce va face cu FC Voluntari 2 (23 aprilie, ora 17:00). Dacă nu se va întâmpla asta, atunci se vor aștepta meciurile din ultima etapă. Steaua o va întâlni acasă pe Metalul Buzău, iar FCSB 2 joacă la Progresul Spartac.

Rezultatele etapei a 16-a a Ligii 3

CLASAMENTUL SERIEI 4 a Ligii 3

FCSB 2, șanse mici să mai prindă locul 1 în Seria a 4-a. Patru puncte are avans Steaua

FCSB 2 suflă în ceafa Stelei începând după etapa a 6-a, atunci când s-a urcat pe locul 2 în Seria a 4-a și acolo a rămas până în prezent. Steaua a ocupat primul loc în 15 dintre cele 16 etape disputate până acum, doar în runda a doua fiind pe locul 2, în spatele celor de la Progresul Spartac, care la acel moment avea un golaveraj mai bun: 8-2 față de 7-2.

Cel mai probabil, aceasta va fi și clasarea finală în Seria a 4-a după desfășurarea etapei a 18-a, ultima în această ediție a Ligii 3, cu Steaua pe locul 1 și FCSB 2 pe locul 2.

Locul ocupat contează pentru desemnarea primului adversar de la barajele pentru promovarea în Liga 2. Locul 1 din Seria 4 va întâlni locul 2 din Seria 3, iar locul 2 din Seria 4 va întâlni locul 1 din Seria 3.

FCSB 2 va întâlnit CS Afumați sau Mostiștea Ulmu la primul baraj de promovare în Liga 2

În Seria a 3-a, lupta pentru primele două locuri încă este deschisă între CS Afumați și Mostiștea Ulmu. Ambele echipe și-au asigurat prezența matematică la baraj, însă nu și locul pe care îl vor ocupa. Cu două etape înainte de final, ilfovenii au două puncte în fața călărășenilor.

Dacă totul s-ar opri acum, atunci FCSB 2 ar întâlni-o pe CS Afumați, iar Steaua pe Mostiștea Ulmu.

Ulterior, câștigătoarele acestui prim baraj vor juca între ele pentru promovarea în Liga 2. Barajele vor avea loc în sistem tur/retur.

Cum se promovează în Liga 2 la finalul sezonului 2020/2021 de Liga 3

La finalul sezonului regular al Ligii 3, primele două clasate din fiecare serie, zece la număr, vor merge la barajele de promovare.

În funcție de locurile ocupate, cele 20 de echipe clasate pe locurile 1 sau 2 vor fi împerecheate între serii și vor juca în dublă manșă pentru rămânerea în lupta pentru Liga 2.

Cele zece învingătoare vor juca din nou între ele, iar ultimele cinci câștigătoare vor promovova.

Modul în care se va retrograda a fost modificat de curând, după ce FRF a decis schimbarea sistemului competițional al Ligii 3 cu patru etape înainte de finalul sezonului regular.

Împerecherea la primul baraj în dublă manșă pentru promovarea în Liga 2 se va face astfel:

B1: Locul 1, Seria 1 v Locul 2, Seria 2
B2: Locul 1, Seria 2 v Locul 2, Seria 1
B3: Locul 1, Seria 3 (CS Afumați sau Mostiștea Ulmu) v Locul 2, Seria 4 (FCSB 2 sau Steaua)
B4: Locul 1, Seria 4 (Steaua sau FCSB 2) v Locul 2, Seria 3 (Mostiștea Ulmu sau CS Afumați)
B5: Locul 1, Seria 5 (Corona Brașov) v Locul 2, Seria 6
B6: Locul 1, Seria 6 v Locul 2, Seria 5
B7: Locul 1, Seria 7 (Viitorul Șelimbăr) v Locul 2, Seria 8 (Şoimii Lipova sau Crişul Chişineu Criş)
B8: Locul 1, Seria 8 (Crişul Chişineu Criş sau Şoimii Lipova) v Locul 2, Seria 7 (Măgura Cisnădie)
B9: Locul 1, Seria 9 (Unirea Dej sau CSO Cugir) v Locul 2, Seria 10 (Minaur Baia Mare sau altă echipă din Seria 10)
B10: Locul 1, Seria 10 (Minaur Baia Mare sau altă echipă din Seria 10) v Locul 2, Seria 9 (CSO Cugir sau Unirea Dej)

  • Datele de disputare ale primului baraj: 8 mai 2021 – tur, 15 mai 2021 – retur

Învingătoarele din primul baraj se vor duela între ele, tur-retur, în al doilea baraj, decisiv pentru promovarea în Liga 2, de această dată, pe baza următoarei împerecheri:

Învingătoarea B1 v Învingătoarea B2
Învingătoarea B3 v Învingătoarea B4
Învingătoarea B5 v Învingătoarea B6
Învingătoarea B7 v Învingătoarea B8
Învingătoarea B9 v Învingătoarea B10

  • Datele de disputate ale celui de-al doilea baraj: 22 mai 2021 – tur, 29 mai 2021 – retur

Foto: George Ilinca / Sport Pictures

Marius ANGHEL 20 Apr. 2021, 12:55 Liga 3
Pe aceeași temă