Sibiu contra Arad, în două dintre barajele de promovare în Liga 2! Măgura Cisnădie și-a asigurat matematic locul 2 în Seria a 7-a a Ligii 3, dar încă nu-și cunoaște adversarul de la baraj

Marius ANGHEL 21 Apr. 2021, 16:10 Liga 3

Seria a 7-a a Ligii 3 și-a rezolvat necunoscutele privind lupta la promovarea în Liga 2 cu două etape înainte de finalul sezonului regular. În urma rezultatelor din etapa a 16-a, desfășurată weekendul trecut, Măgura Cisnădie și-a adjudecat matematic locul 2, urmând a participa cel puțin la primul baraj de accedere în eșalonul superior.

Formația sibiană se alătură unei alte echipe din județul Sibiu care speră la promovare. După meciurile din runda a 14-a, Viitorul Șelimbăr își asigura matematic locul 1 în Seria a 7-a a Ligii 3, lăsând bătălia pentru locul 2 în seama echipelor Măgura Cisnădie, Gaz Metan Mediaș 2 și Gilortul Târgu Cărbunești.

Măgura Cisnădie și-a asigurat matematic locul 2 în Seria a 7-a a Ligii 3 cu două etape înainte de finalul sezonului

În etapa a 16-a, Măgura Cisnădie, antrenată de Ioan Luca, a învins pe teren propriu, vineri, 16 aprilie, Viitorul Dăeşti, cu scorul de 4-2, s-a distanțat la șapte puncte de a treia clasată Gaz Metan Mediaș 2 (32 de puncte față de 25), care în aceeași zi remizase pe teren propriu, scor 1-1, cu ultima clasată Minerul Costești, astfel că bătălia pentru locul 2 în Seria a 7-a s-a încheiat.

Diferența de puncte nu mai poate fi recuperată în ultimele două etape, astfel că formația din Cisnădie și-a asigurat matematic poziția a doua în serie și va merge cel puțin la primul baraj de promovare în Liga 2.

În meciul de la Cisnădie, dintre Măgura și Viitorul Dăești, au înscris Andrei Stoia (31), Ionuț Bărculeț (39), Florin Stelea (74 – penalty) și Alexandru Luca (90+1), acesta din urmă chiar fiul antrenorului, pentru gazde, respectiv Georgescu Radu (28) și George Neacșu (84), pentru oaspeți.

Ioan Luca, antrenor Măgura Cisnădie: ”Trebuie să ne pregătim pentru barajul care ne așteaptă”

În ultimele două etape din sezonul regular, Măgura Cisnădie (32 puncte) are meciuri cu Viitorul Șelimbăr (locul 1, 46 de puncte), în deplasare, și Gilortul Târgu Cărbunești (locul 4, 24 de puncte), acasă, însă aceste întâlniri au devenit acum doar partide de pregătire pentru barajul de promovare.

  • Măgura Cisnădie în meciul cu Viitorul Dăești (4-2): Băilă – Stanciu, Macrea, Condrea, Cornea, Ban, Al. Luca, Bratima, Stoia, Bărculeț, Kenneth Obananaya. Au mai intrat: Stelea, Cosovan și Tomuță.

”Ne-am asigurat locul secund, acum trebuie să ne pregătim pentru barajul care ne așteaptă. Vom întâlni, la baraj, fie pe Crișul Chișineu Criș, fie pe Șoimii Lipova. Legat de meciul cu formația din Dăești, la 0-0 am irosit două ocazii clare de gol, apoi am fost condusși, dar am înscris repede, după care ne-am desprins. Noroc că am reușit să întoarcem rezultatul. Îi felicit pe băieți, am reușit multe împreună până acum”, a declarat, citat de Tribuna, antrenorul Ioan Luca.

Rezultatele etapei a 16-a a Ligii 3

CLASAMENTUL SERIEI 7 a Ligii 3

Publicată de Academia Magura pe Vineri, 16 aprilie 2021

Echipa din Cisnădie va întâlni la primul baraj de promovare în Liga 3 una dintre arădene Crişul Chişineu Criş sau Şoimii Lipova

Echipa din Cisnădie va juca în B8, barajul cu numărul 8, așa cum l-a numit FRF și va întâlni în dublă manșă ocupanta locului 1 din Seria a 8-a.

Momentan, din această serie sunt calificate matematic la primul baraj cele două echipe, tot după desfășurarea etapei a 16-a, Crişul Chişineu Criş și Şoimii Lipova, însă acestea sunt la egalitate de puncte, astfel că adversarul clubului Măgura încă nu este sigur.

În aceeași situație ca Măgura Cisnădie este și Viitorul Șelimbăr, care va întâlni ocupanta locul 2 din Seria 8, deci nu-și cunoaște încă adversarul de la baraj.

Atât Crişul Chişineu Criş, cât și Şoimii Lipova sunt din județul Arad.

Ulterior, câștigătoarele acestui prim baraj dintre echipele din Sibiu și Arad vor juca între ele pentru promovarea în Liga 2. Barajele vor avea loc în sistem tur/retur.

12 echipe dintr-un maxim de 20 sunt calificate deja la primul baraj de promovare în Liga 3

Rezultatele înregistrate în campionatul Ligii 3, în etapa desfășurată în weekendul trecut, a 16-a a sezonului, a dus la obținerea calificării matematice la cel puțin primul baraj de promovare în Liga 2 pentru încă cinci echipe, după ce, anterior, reușiseră același lucru alte șapte formații.

CS Afumați (Seria 3), Corona Brașov (Seria 5) și Viitorul Șelimbăr (Seria 7) au fost primele cluburi care au obținut această performanță în urma rezultatelor din etapa a 14-a, iar după runda a 15-a au fost urmate de Mostiștea Ulmu (Seria 3), Steaua București (Seria 4), Unirea Dej și CSO Cugir (ambele din Seria 9).

După meciurile din runda a 16-a, antepenultima a sezonului, calificarea la baraj au obținut-o și FCSB 2 (Seria 4), Măgura Cisnădie (Seria 7), Crişul Chişineu Criş, Şoimii Lipova (ambele din Seria 8) și Minaur Baia Mare (Seria 10).

  • Dintre acestea 12, Corona Brașov și Viitorul Șelimbăr sunt deja campioane în Liga 3, după ce și-au asigurat matematic locul 1 în seria din care fac parte, tot la finalul etapei a 14-a.

Cum se promovează în Liga 2 la finalul sezonului 2020/2021 de Liga 3

La finalul sezonului regular al Ligii 3, primele două clasate din fiecare serie, zece la număr, vor merge la barajele de promovare.

În funcție de locurile ocupate, cele 20 de echipe clasate pe locurile 1 sau 2 vor fi împerecheate între serii și vor juca în dublă manșă pentru rămânerea în lupta pentru Liga 2.

Cele zece învingătoare vor juca din nou între ele, iar ultimele cinci câștigătoare vor promovova.

Modul în care se va retrograda a fost modificat de curând, după ce FRF a decis schimbarea sistemului competițional al Ligii 3 cu patru etape înainte de finalul sezonului regular.

Împerecherea la primul baraj în dublă manșă pentru promovarea în Liga 2 se va face astfel:

B1: Locul 1, Seria 1 v Locul 2, Seria 2
B2: Locul 1, Seria 2 v Locul 2, Seria 1
B3: Locul 1, Seria 3 (CS Afumați sau Mostiștea Ulmu) v Locul 2, Seria 4 (FCSB 2 sau Steaua)
B4: Locul 1, Seria 4 (Steaua sau FCSB 2) v Locul 2, Seria 3 (Mostiștea Ulmu sau CS Afumați)
B5: Locul 1, Seria 5 (Corona Brașov) v Locul 2, Seria 6
B6: Locul 1, Seria 6 v Locul 2, Seria 5
B7: Locul 1, Seria 7 (Viitorul Șelimbăr) v Locul 2, Seria 8 (Şoimii Lipova sau Crişul Chişineu Criş)
B8: Locul 1, Seria 8 (Crişul Chişineu Criş sau Şoimii Lipova) v Locul 2, Seria 7 (Măgura Cisnădie)
B9: Locul 1, Seria 9 (Unirea Dej sau CSO Cugir) v Locul 2, Seria 10 (Minaur Baia Mare sau altă echipă din Seria 10)
B10: Locul 1, Seria 10 (Minaur Baia Mare sau altă echipă din Seria 10) v Locul 2, Seria 9 (CSO Cugir sau Unirea Dej)

  • Datele de disputare ale primului baraj: 8 mai 2021 – tur, 15 mai 2021 – retur

Învingătoarele din primul baraj se vor duela între ele, tur-retur, în al doilea baraj, decisiv pentru promovarea în Liga 2, de această dată, pe baza următoarei împerecheri:

Învingătoarea B1 v Învingătoarea B2
Învingătoarea B3 v Învingătoarea B4
Învingătoarea B5 v Învingătoarea B6
Învingătoarea B7 v Învingătoarea B8
Învingătoarea B9 v Învingătoarea B10

  • Datele de disputate ale celui de-al doilea baraj: 22 mai 2021 – tur, 29 mai 2021 – retur

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

 

Marius ANGHEL 21 Apr. 2021, 16:10 Liga 3
Pe aceeași temă