Steaua București, matematic campioana Seriei a 4-a a Ligii 3! ”Militarii” au profitat de pasul greșit al FCSB 2 și și-au asigurat locul 1. Echipa lui Oprița va fi oaspete în manșa tur a primului baraj de promovare în Liga 2

Marius ANGHEL 23 Apr. 2021, 21:44 Liga 3
Steaua București, matematic campioana Seriei a 4-a a Ligii 3! ”Militarii” au profitat de pasul greșit al FCSB 2 și și-au asigurat locul 1. Echipa lui Oprița va fi oaspete în manșa tur a primului baraj de promovare în Liga 2

Steaua București a devenit, matematic, campioana Seriei a 4-a a Ligii 3, fără să apuce să joace în etapa a 17-a, penultima a sezonului regular.

Echipa antrenată de Daniel Oprița are locul 1 asigurat în grupa sa, astfel că devine a treia campioană în cele zece serii, după Corona Brașov (Seria 5) și Viitorul Șelimbăr (Seria 7), care reușiseră această performanță în urma rezultatelor din etapa a 14-a.

Steaua e campioana Seriei a 4-a a Ligii 3, cu două meciuri rămase de disputat

Steaua avea un avans de patru puncte față de FCSB 2, a doua clasată, înainte de etapa a 17-a, iar meciul cu CS Tunari, din deplasare, îl avea programat sâmbătă, de la ora 17:00.

Echipa secundă a clubului patronat de Gigi Becali a avut meciul cu FC Voluntari programat astăzi, vineri, și a obținut doar o remiză pe teren propriu, scor 1-1. Adrian Țangulea (44) a înscris pentru Voluntari înainte de pauză, iar Cătălin Gogor (90+4) a egalat în prelungiri pentru FCSB 2.

Astfel, FCSB 2 a rămas la trei puncte în spatele celor de la Steaua, 42 față de 39, transformând echipa Clubului Sportiv al Armatei în campioană a Seriei a 4-a, fără să mai conteze rezultatele din meciurile rămase de disputat.

FCSB 2 termină pe 2 și merge la baraj, Progresul Spartac ocupă ultima treaptă a podiumului

La meciuri directe, Steaua îi este superioară FCSB-ului 2. Cu 2-1 s-a impus în tur, în deplasare, iar în retur, acasă, a fost 1-1.

Rezultatele meciurilor CS Tunari – Steaua (etapa 17), Steaua – Metalul Buzău și Progresul Spartac – FCSB 2 (ambele din etapa 18) nu vor mai conta pentru stabilirea primelor două clasate din Seria a 4-a. Nici pentru Progresul Spartac (34 de puncte), care a câștigat astăzi meciul cu ultima clasată CS Balotești (2-0) și și-a adjudecat locul 3 în serie.

Rezultatele etapei a 17-a a Ligii 3

CLASAMENTUL SERIEI 4 a Ligii 3

Steaua, șanse mari să întâlnească Mostiștea Ulmu la primul baraj de promovare

Pe lângă orgoliul de a câștiga campionatul în Liga 3, Steaua și-a aflat și traseul mai departe în lupta pentru promovarea în Liga 2.

La primul baraj de promovare, Steaua (locul 1 din Seria 4) va întâlni locul 2 din Seria 3, iar FCSB 2 (locul 2 din Seria 4) va întâlni locul 1 din Seria 3.

În Seria a 3-a calificate matematic la baraj sunt CS Afumați și Mostiștea Ulmu, însă clasarea lor finală încă nu este stabilită 100 la sută. Acest lucru se va întâmpla fie în această etapă, sâmbătă, fie în ultima rundă. Momentan, diferența dintre cele două echipe este de două puncte, în favoarea ilfovenilor, 39 față de 37.

Sâmbătă, 24 aprilie, de la ora 17:00, CS Afumaţi o va întâlni pe teren propriu pe CSM Olteniţa (ultimul loc), iar Mostiştea Ulmu joacă tot acasă, cu Gloria Albeşti (locul 8 din 10). Dacă amândouă vor câștiga, atunci clasarea finală va fi stabilită în urma rezultatelor din ultima etapă, de weekendul următor.

Sunt șanse mari însă ca CS Afumați să termine pe locul 1, iar Mostiștea Ulmu pe locul 2. Astfel, Steaua va întâlni la primul baraj echipa din Ulmu (Călărași), iar FCSB 2 pe cea din Afumați (Ilfov).

Steaua, oaspete în manșa tur a primului baraj de promovare în Liga 3

Un alt lucru important pentru Steaua și echipele care merg la baraj a fost aflat în această săptămână.

Federația Română de Fotbal a stabilit în data de 22 aprilie 2021, prin tragere la sorți, ordinea disputării meciurilor celor două manșe ale fiecărei etape de baraj pentru promovarea în Liga 2, ediția 2021-2021. Adică cine va fi gazdă, respectiv oaspete atât în prima etapă a barajului, cât și în cea de-a doua.

Steaua, care acum e sigură de locul 1 în Seria 4, va fi oaspete în manșa tur a primului baraj, în care e posibil să joace cu Mostiștea Ulmu. În retur va juca acasă, în Ghencea.

Ulterior, câștigătoarea din acest prim baraj va merge la un al doilea baraj, unde va întâlni câștigătoarea dintre FCSB 2 și probabil CS Afumați. În acesta, prima gazdă, a manșei tur, va fi învingătoarea dintre Steaua și posibil Mosiștea Ulmu.

  • Datele de disputare ale primului baraj: 8 mai 2021 – tur, 15 mai 2021 – retur.
  • Datele de disputate ale celui de-al doilea baraj: 22 mai 2021 – tur, 29 mai 2021 – retur

15 echipe sunt calificate deja în prima etapă a barajului de promovare în Liga 3. Trei dintre ele sunt campioane în seriile din care fac parte

Momentan, după desfășurarea a 16 etape din sezonul regular al Ligii 3, cât și a mai puțin de jumătate din meciurile din etapa a 17-a, 15 cluburi dintr-un total de 20 sunt deja calificate matematic în prima etapă a barajului de promovare în Liga 2.

CS Afumați (Seria 3), Corona Brașov (Seria 5) și Viitorul Șelimbăr (Seria 7) au fost primele cluburi care au obținut această performanță în urma rezultatelor din etapa a 14-a, iar după runda a 15-a au fost urmate de Mostiștea Ulmu (Seria 3), Steaua București (Seria 4), Unirea Dej și CSO Cugir (ambele din Seria 9). După meciurile din runda a 16-a, antepenultima a sezonului, calificarea la baraj au obținut-o și FCSB 2 (Seria 4), Măgura Cisnădie (Seria 7), Crişul Chişineu Criş, Şoimii Lipova (ambele din Seria 8) și Minaur Baia Mare (Seria 10).

După jocurile de vineri din etapa a 17-a, echipele Dacia Unirea Brăila (Seria 2), Vedița Colonești și ACSO Filiași (ambele din Seria 6) au obținut matematic calificarea la primul baraj de promovare în Liga 2.

  • Dintre acestea 15, Corona Brașov, Viitorul Șelimbăr și Steaua București sunt campioane în Liga 3, după ce și-au asigurat matematic locul 1 în seria din care fac parte. În schimb, Măgura Cisnădie și FCSB 2 merg la baraj de pe locul 2 din seriile lor.

Foto: George Ilinca / Sport Pictures

Marius ANGHEL 23 Apr. 2021, 21:44 Liga 3
Pe aceeași temă