Minaur Baia Mare, în barajul de promovare pentru Liga 2. Echipa lui Vasile Miriuță va lupta în primă fază cu Unirea Dej sau CSO Cugir, primele două clasate din Seria 9 a Ligii 3

Răzvan STÎNGĂ 21 Apr. 2021, 17:04 Liga 3
Minaur Baia Mare, în barajul de promovare pentru Liga 2. Echipa lui Vasile Miriuță va lupta în primă fază cu  Unirea Dej sau CSO Cugir, primele două clasate din Seria 9 a Ligii 3

Cu două etape înainte de finalul sezonului regular din Liga 3, în Seria 10 se cunoaște prima echipă care și-a asigurat prezența în primul baraj de promovare în Liga 2. Minaur Baia Mare e matematic acolo, în urma ultimului rezultat înregistrat, în etapa a 16-a, 0-0 cu Unu Fotbal Club Gloria.

Minaur Baia Mare e sigură de locul de baraj, dar nu știe poziția finală în Seria 10, 1 sau 2 

Formația preluată în iarnă de Vasile Miriuță nu este însă sigură de locul pe care îl va ocupa în final, 1 sau 2. Asta pentru că a doua clasată, SCM Zalău, mult timp liderul seriei, e la numai trei puncte în spatele.

SCM Zalău se va lupta, în principal, cu poziția a 3-a, CA Oradea, pentru al doilea loc pentru baraj. SCM Zalău are 30 de puncte acum, în timp ce formația din Bihor are 27 de puncte. Locurile 4 și 5, Unu Fotbal Club Gloria și Sportul Șimleu Silvaniei, au câte 25 de puncte.

În ultimele două etape ale sezonului regular al Ligii 3, SCM Zalău mai are de jucat acasă cu CSM Satu Mare (locul 8) și în deplasare cu Progresul Şomcuta Mare (locul 9). CA Oradea mai evoluează pe teren advers cu Someşul Dej (locul 7) și acasă cu Luceafărul Oradea (locul 10).

În schimb, Minaur Baia Mare mai are meciuri cu Sportul Șimleu Silvaniei (locul 5), acasă, și CSM Satu Mare (locul 8), în deplasare.

Minaur Baia Mare va da peste Unirea Dej sau CSO Cugir în primul baraj 

Revenind la Minaur Baia Mare, adversara ei din primul baraj va fi o echipă dintre primele două clasate din Seria 9, unde lucrurile sunt clare. Este vorba de Unirea Dej și CSO Cugir, care au 40, respectiv 35 de puncte în acest moment.

Venit în pauza de iarnă la Minaur Baia Mare, Vasile Miriuță a reușit să îndeplinească obiectivul intermediar al clubului, dorința supremă fiind accederea în Liga 2, la finalul turneului de tip baraj.

În acest moment, după 16 meciuri, Minaur Baia Mare are 10 victorii, trei egaluri și trei înfrângeri și un golaveraj de 36 de goluri marcate și 19 primite, cel mai bun al seriei.

Rezultatele etapei a 16-a a Ligii 3

CLASAMENTUL SERIEI 7 a Ligii 3

12 echipe dintr-un maxim de 20 sunt calificate deja la primul baraj de promovare în Liga 3

Rezultatele înregistrate în campionatul Ligii 3, în etapa desfășurată în weekendul trecut, a 16-a a sezonului, a dus la obținerea calificării matematice la cel puțin primul baraj de promovare în Liga 2 pentru încă cinci echipe, după ce, anterior, reușiseră același lucru alte șapte formații.

CS Afumați (Seria 3), Corona Brașov (Seria 5) și Viitorul Șelimbăr (Seria 7) au fost primele cluburi care au obținut această performanță în urma rezultatelor din etapa a 14-a, iar după runda a 15-a au fost urmate de Mostiștea Ulmu (Seria 3), Steaua București (Seria 4), Unirea Dej și CSO Cugir (ambele din Seria 9).

După meciurile din runda a 16-a, antepenultima a sezonului, calificarea la baraj au obținut-o și FCSB 2 (Seria 4), Măgura Cisnădie (Seria 7), Crişul Chişineu Criş, Şoimii Lipova (ambele din Seria 8) și Minaur Baia Mare (Seria 10).

  • Dintre acestea 12, Corona Brașov și Viitorul Șelimbăr sunt deja campioane în Liga 3, după ce și-au asigurat matematic locul 1 în seria din care fac parte, tot la finalul etapei a 14-a.

Cum se promovează în Liga 2 la finalul sezonului 2020/2021 de Liga 3

La finalul sezonului regular al Ligii 3, primele două clasate din fiecare serie, zece la număr, vor merge la barajele de promovare.

În funcție de locurile ocupate, cele 20 de echipe clasate pe locurile 1 sau 2 vor fi împerecheate între serii și vor juca în dublă manșă pentru rămânerea în lupta pentru Liga 2.

Cele zece învingătoare vor juca din nou între ele, iar ultimele cinci câștigătoare vor promovova.

Modul în care se va retrograda a fost modificat de curând, după ce FRF a decis schimbarea sistemului competițional al Ligii 3 cu patru etape înainte de finalul sezonului regular.

Împerecherea la primul baraj în dublă manșă pentru promovarea în Liga 2 se va face astfel:

B1: Locul 1, Seria 1 v Locul 2, Seria 2
B2: Locul 1, Seria 2 v Locul 2, Seria 1
B3: Locul 1, Seria 3 (CS Afumați sau Mostiștea Ulmu) v Locul 2, Seria 4 (FCSB 2 sau Steaua)
B4: Locul 1, Seria 4 (Steaua sau FCSB 2) v Locul 2, Seria 3 (Mostiștea Ulmu sau CS Afumați)
B5: Locul 1, Seria 5 (Corona Brașov) v Locul 2, Seria 6
B6: Locul 1, Seria 6 v Locul 2, Seria 5
B7: Locul 1, Seria 7 (Viitorul Șelimbăr) v Locul 2, Seria 8 (Şoimii Lipova sau Crişul Chişineu Criş)
B8: Locul 1, Seria 8 (Crişul Chişineu Criş sau Şoimii Lipova) v Locul 2, Seria 7 (Măgura Cisnădie)
B9: Locul 1, Seria 9 (Unirea Dej sau CSO Cugir) v Locul 2, Seria 10 (Minaur Baia Mare sau altă echipă din Seria 10)
B10: Locul 1, Seria 10 (Minaur Baia Mare sau altă echipă din Seria 10) v Locul 2, Seria 9 (CSO Cugir sau Unirea Dej)

  • Datele de disputare ale primului baraj: 8 mai 2021 – tur, 15 mai 2021 – retur

Învingătoarele din primul baraj se vor duela între ele, tur-retur, în al doilea baraj, decisiv pentru promovarea în Liga 2, de această dată, pe baza următoarei împerecheri:

Învingătoarea B1 v Învingătoarea B2
Învingătoarea B3 v Învingătoarea B4
Învingătoarea B5 v Învingătoarea B6
Învingătoarea B7 v Învingătoarea B8
Învingătoarea B9 v Învingătoarea B10

  • Datele de disputate ale celui de-al doilea baraj: 22 mai 2021 – tur, 29 mai 2021 – retur

Foto: CS Minaur fotbal

Răzvan STÎNGĂ 21 Apr. 2021, 17:04 Liga 3
Pe aceeași temă