SCM Zalău și-a asigurat prezența la barajul de promovare în Liga 2, însă o face de pe locul 2, după ce Minaur Baia Mare a devenit campioana Seriei a 10-a a Ligii 3. Adversarii pe care îi pot întâlnii echipele antrenate de Vasile Jula și Vasile Miriuță

Marius ANGHEL 26 Apr. 2021, 13:59 Liga 3

Penultima etapă a sezonului regular al Ligii 3, ediția 2020/2021, a deslușit ultimele necunoscute privind lupta la promovare în Seria a 10-a. Dacă Minaur Baia Mare și-a asigurat prezența la prima etapă a barajului de promovare în Liga 2 în urma rezultatelor din runda trecută, a 15-a, SCM Zalău a reușit același lucru după etapa desfășurată weekendul care tocmai a trecut.

Mai mult, după jocurile din etapa a 17-a, Minaur Baia Mare și-a asigurat matematic locul 1 în Seria a 10-a, devenind, astfel, una dintre cele zece campioane ale acestui sezon de Liga 3, în timp ce SCM Zalău va ocupa locul 2.

  • În celelalte serii ale Ligii 3, doar Corona Brașov (Seria 5), Viitorul Șelimbăr (Seria 7) și Steaua București (Seria 4) au reușit până acum să devină campioane în seriile din care fac parte. Seria a 5-a este ultima din toată Liga 3 în care nu se cunoaște a doua echipă calificată la barajul de promovare, lupta fiind între SR Brașov și CS Blejoi.

SCM Zalău și-a asigurat locul 2 în Seria 10 și s-a calificat la primul baraj de promovare în Liga 2

Victoria obținută sâmbătă de SCM Zalău, pe teren propriu, cu CSM Satu Mare, scor 2-1, cu reușitele lui Sebastian Culda (28), Raul Stanciu (32), respectiv Florin Chitaş (30), a asigurat echipei din județul Sălaj participarea matematică la primul baraj de promovare în Liga 2.

Echipa antrenată de Vasile Jula va merge acolo de pe locul 2 din Seria a 10-a, asta după ce timp de opt etape din totalul de 17 s-a clasat pe locul 1 (în etapele 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13). În rest, CSM Satu Mare a ocupat o dată prima poziție, după chiar prima etapă, în timp ce Minaur Baia Mare s-a aflat pe locul 1 tot de opt ori, în etapele 2, 3, 4, 5, 14, 15, 16, 17, și o va face și în runda a 18-a.

Cu succesul contra celor de la CSM Satu Mare, SCM Zalău s-a distanța cu o etapă înainte de finalul sezonului regular la șase puncte de CA Oradea, pierzătoare cu 0-2 la Someșul Dej, și a rămas la cinci puncte în fața celor de la Unu Fotbal Club Gloria, învingătoare cu 2-0 cu CSC Sânmartin, asigurându-și, astfel locul 2 în Seria 10.

”Ne bucură foarte mult această calificare la barajul pentru Liga 2, mai ales că am obţinut-o după un joc foarte bun făcut cu CSM Satu Mare, un adversar incomod. Îi felicit pe băieţii, iar meritul este în totalitate al lor. Când jucătorii sunt motivaţi 100 la sută putem câştiga cu orice echipă din Liga 3. Avem un lot valoros şi vom dat totul la meciurile de baraj. Am ajuns la acest baraj după un retur greu, dar am demonstrat că avem valoare şi că merităm să fim aici”, a declarat, pentru Sportul Sălăjean, Vasile Jula, antrenor care conduce SCM Zalău de patru etape, după demisia lui Marius Pașca.

SCM Zalău cu CSM Satu Mare (scor 2-1): Bogdan Miron – Florin Pop, Alin Mutu (Logon Romaric 67), Cristian Jalbă, Mihai Cohan, Sebastian Culda (Denis Cubaş 77), Vadim Calugher, Mihai Onicaş, Mihai Forna, Raul Stanciu (cpt.)(Lorant Kis 67), Sergiu Pop (Dănuţ Cozma 89). Rezerve neutilizate: Andrei Pop – Bogdan Vişan, Mihai Petra, Iustin Ardelean. Antrenor: Vasile Jula.

Bucuria celor de la SCM Zalău după victoria cu CSM Satu Mare și calificarea la barajul de promovare:

https://www.youtube.com/watch?v=8FiEOYgFOb4

Minaur Baia Mare este campioana Seriei a 10-a a Ligii 3

Totodată, după rezultatele din etapa a 17-a, Minaur Baia Mare și-a asigurat locul 1 în Seria 10, devenind, astfel, campioană, performanță pe care în acest sezon au mai înregistrat-o până acum doar trei echipe: Corona Brașov (Seria 5), Viitorul Șelimbăr (Seria 7), ambele după etapa a 14-a, și Steaua București (Seria 4).

Minaur a trecut cu ceva emoții pe teren propriu de Sportul Şimleu Silvaniei, cu 4-2, după ce a avut 2-0 și echipa din Sălaj a egalat. Au marcat Alexandru Pop (5, 7), Andrei Hațiegan (80) și Vasile Pop (88), respectiv Mansour Gueye (40) și Adelin Neaga (70).

Trupa din Baia Mare antrenată de Vasile Miriuță și-a păstrat avansul de trei puncte față de SCM Zalău, echipă de care nu mai poate fi depășită în ultima rundă, fiindcă în caz de egalitate rezultatele directe îi sunt favorabile.

În tur, la Zalău, scorul a fost unul de egalitate, 3-3, iar în retur, la Baia Mare, Minaur s-a impus cu 2-1.

În ultima etapă a sezonului regular, programată la 30 aprilie, de la ora 15:00, Minaur Baia Mare joacă în deplasare la CSM Satu Mare (locul 9, penultimul, 18 puncte), iar SCM Zalău merge la Progresul Şomcuta Mare (locul 8, 19 puncte).

Minaur Baia Mare în meciul cu Sportul Şimleu Silvaniei (scor 4-2): Karoly Fila – Adrian Popa (Cristian Paul 83), Ciprian Duruș, Bogdan Matei, Krisztian Szekely, Paul Nistor, Mircea Donca (Valer Giurgiu 56), Claudiu Vereș, Șerban Tirla (Bogdan Minteuan 46), Adrian Zaluschi (Vasile Pop 56), Alexandru Pop (Andrei Hațiegan 69). Rezerve neutilizate: Alexandru Gudea – Răzvan Lupu, Denis Matei, Bogdan Melinte. Antrenor: Vasile Miriuță.

Minaur Baia Mare și SCM Zalău încă nu-și cunosc adversarul de la primul baraj. Unirea Dej și CSO Cugir pot face rocada în clasament după ultima etapă

Minaur Baia Mare și SCM Zalău sunt sigurele de pozițiile pe care le vor ocupa la finalul sezonului regular, locul 1, respectiv locul 2. Acestea nu-și cunosc însă, cu siguranță, adversarul de la primul baraj de promovare. Asta pentru că vor întâlni locul 2, respectiv locul 1 din Seria a 9-a, unde situația încă nu este stabilită.

Locul 1 din Seria 10, ocupat de Minaur Baia Mare, va întâlni în B10 (barajul 10) ocupanta locului 2 din Seria 9, pe care acum se află CSO Cugir.

Locul 2 din Seria 10, ocupat de SCM Zalău, va întâlni în B9 (barajul 9) formația situată pe locul 1 în Seria 9, pe care acum este Unirea Dej.

Unirea Dej și CSO Cugir sunt despărțite acum de două puncte, 40 față de 38, astfel că clasarea finală se va decide după desfășurarea etapei a 18-a, ultima. Unirea Dej va evolua acasă cu Avântul Reghin (locul 3), iar CSO Cugir merge la Sănătatea Cluj (locul 7).

Ulterior, câștigătoarele acestui prim baraj dintre echipele din Seriile 10 și 9 vor juca între ele pentru promovarea în Liga 2. Barajele vor avea loc în sistem tur/retur.

Rezultatele etapei a 17-a a Ligii 3

CLASAMENTUL SERIEI 10 a Ligii 3

19 echipe din 20 sunt calificate deja la primul baraj de promovare în Liga 3. Patru sunt campioane

După desfășurarea a 17 etape din sezonul regular al Ligii 3, cu o rundă înainte de final, 19 cluburi dintr-un total de 20 sunt deja calificate matematic în prima etapă a barajului de promovare în Liga 2.

CS Afumați (Seria 3), Corona Brașov (Seria 5) și Viitorul Șelimbăr (Seria 7) au fost primele cluburi care au obținut această performanță în urma rezultatelor din etapa a 14-a, iar după runda a 15-a au fost urmate de Mostiștea Ulmu (Seria 3), Steaua București (Seria 4), Unirea Dej și CSO Cugir (ambele din Seria 9). După meciurile din runda a 16-a, antepenultima a sezonului, calificarea la baraj au obținut-o și FCSB 2 (Seria 4), Măgura Cisnădie (Seria 7), Crişul Chişineu Criş, Şoimii Lipova (ambele din Seria 8) și Minaur Baia Mare (Seria 10).

După jocurile de vineri din etapa a 17-a, echipele Dacia Unirea Brăila (Seria 2), Vedița Colonești și ACSO Filiași (ambele din Seria 6) au obținut matematic calificarea la primul baraj de promovare în Liga 2. Ulterior, sâmbătă, au reușit același lucru și Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți (ambele din Seria 1), SC Oțelul Galați (Seria 2) și SCM Zalău (Seria 20).

Singura serie în care nu se cunoaște una dintre calificatele la barajul de promovare este a 5-a, unde pentru locul 2 se luptă SR Brașov și CS Blejoi, aflate la egalitate de puncte cu o etapă înainte de final. Campioană în această serie este Corona Brașov.

  • Dintre acestea 19, Corona Brașov, Viitorul Șelimbăr, Steaua București și Minaur Baia Mare sunt campioane în Liga 3, după ce și-au asigurat matematic locul 1 în seria din care fac parte.

Cum se promovează în Liga 2 la finalul sezonului 2020/2021 de Liga 3

La finalul sezonului regular al Ligii 3, primele două clasate din fiecare serie, zece la număr, vor merge la barajele de promovare.

În funcție de locurile ocupate, cele 20 de echipe clasate pe locurile 1 sau 2 vor fi împerecheate între serii și vor juca în dublă manșă pentru rămânerea în lupta pentru Liga 2.

Cele zece învingătoare vor juca din nou între ele, iar ultimele cinci câștigătoare vor promovova.

Modul în care se va retrograda a fost modificat de curând, după ce FRF a decis schimbarea sistemului competițional al Ligii 3 cu patru etape înainte de finalul sezonului regular.

Meciurile din prima etapă a barajului de promovare în Liga 2:

B1: Locul 1, Seria 1 (Foresta Suceava sau Bucovina Rădăuți) – Locul 2, Seria 2 (SC Oțelul Galați sau Dacia Unirea Brăila)
B2: Locul 1, Seria 2 (Dacia Unirea Brăila sau SC Oțelul Galați) – Locul 2, Seria 1 (Bucovina Rădăuți sau Foresta Suceava)
B3: Locul 1, Seria 3 (CS Afumați sau Mostiștea Ulmu) – Locul 2, Seria 4 (FCSB 2)
B4: Locul 2, Seria 3 (Mostiștea Ulmu sau CS Afumați) – Locul 1, Seria 4 (Steaua)
B5: Locul 1, Seria 5 (Corona Brașov) – Locul 2, Seria 6 (Vedița Colonești sau ACSO Filiași)
B6: Locul 2, Seria 5 – Locul 1, Seria 6 (ACSO Filiași sau Vedița Colonești)
B7: Locul 2, Seria 8 (Şoimii Lipova sau Crişul Chişineu Criş) – Locul 1, Seria 7 (Viitorul Șelimbăr)
B8: Locul 2, Seria 7 (Măgura Cisnădie) – Locul 1, Seria 8 (Crişul Chişineu Criş sau Şoimii Lipova)
B9: Locul 2, Seria 10 (SCM Zalău) – Locul 1, Seria 9 (Unirea Dej sau CSO Cugir)
B10: Locul 1, Seria 10 (Minaur Baia Mare) – Locul 2, Seria 9 (CSO Cugir sau Unirea Dej)

Meciurile din etapa a doua a barajului de promovare în Liga 2:

Învingătoarea B2 – Învingătoarea B1
Învingătoarea B4 – Învingătoarea B3
Învingătoarea B6 – Învingătoarea B5
Învingătoarea B8 – Învingătoarea B7
Învingătoarea B10 – Învingătoarea B9

Foto: Sportul Sălăjean și Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sc-otelul-vede-promovarea-georgian-paun-i-a-calificat-pe-galateni-in-barajul-pentru-liga-2-dar-lupta-pentru-locul-1-in-seria-2-a-ligii-3-e-mai-stransa-ca-niciodata-egalitate-de-puncte-si-de-golaver-19181557

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-si-bucovina-radauti-merg-la-brat-la-barajul-de-promovare-in-liga-2-cele-doua-echipe-sucevene-nu-sunt-inca-sigure-de-locul-final-deci-nici-de-adversarul-pe-care-il-vor-intalni-19181460

https://liga2.prosport.ro/liga-3/situatia-s-a-stabilit-si-in-seria-6-a-ligii-3-vedita-colonesti-si-acso-filiasi-merg-la-brat-in-barajul-de-promovare-colonestiul-si-a-calificat-rivala-inainte-sa-joace-in-etapa-a-17-19181134

https://liga2.prosport.ro/liga-3/steaua-bucuresti-matematic-campioana-seriei-a-4-a-a-ligii-3-militarii-au-profitat-de-pasul-gresit-al-fcsb-2-si-si-au-asigurat-locul-1-vor-fi-oaspeti-in-mansa-tur-a-primului-baraj-19181100

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florentin-petre-a-facut-o-si-pe-asta-a-calificat-dacia-unirea-braila-in-barajul-pentru-liga-2-dupa-ce-in-etapa-a-17-a-din-liga-3-a-zdrobit-pur-si-simplu-sportul-chiscani-19181097

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-17-in-urma-meciurilor-de-astazi-dacia-unirea-braila-si-vedita-colonesti-pot-obtine-calificarea-la-barajul-de-promovare-in-liga-2-19180991

Marius ANGHEL 26 Apr. 2021, 13:59 Liga 3
Pe aceeași temă