SC Oțelul începe să vadă promovarea! Georgian Păun i-a calificat pe gălățeni în barajul pentru Liga 2, dar lupta pentru locul 1 în Seria 2 a Ligii 3 e mai strânsă ca niciodată: egalitate de puncte și de golaveraj cu Dacia Unirea Brăila

Andrei PASCU 25 Apr. 2021, 18:39 Liga 3

SC Oţelul este sigură de barajul de promovare pentru Liga 2! În penultima etapă a sezonului regular din Liga 3, a 17-a, formația antrenată de Petre Grigoraș a învins la limită, cu greu, în ultimul sfert de oră, pe Sporting Lieşti. Cu toate acestea, cel puțin locul 2 după ultima rundă, de săptămâna următoare, este garantat.

Reușita lui Georgian Păun din minutul 78 a adus bucuria în tabăra gălățenilor, care se vor lupta pentru un loc în Liga 2, în urma play-off-ului care va începe după ultima etapă.

Tot în această rundă, din Seria 2 și-a mai asigurat locul pentru cursa la promovare și Dacia Unirea Brăila, în urma succesului cu 8-1 contra Sportul Chiscani.

SC Oțelul și Dacia Unirea Brăila au același punctaj și același golaveraj! 

Pozițiile de pe care cele două vor merge în baraj nu se va cunoaște decât după ultima etapă. Cele două sunt la egalitate de puncte, 38, dar interesant este faptul că au și același golaveraj, de +38. Brăilenii au 55 de goluri marcate și 17 primite, în timp ce SC Oțelul 51 marcate și 13 primite.

Echipele vor fi departajate după confruntările de peste o săptămână, de vineri 30 aprilie, când Dacia Unirea Brăila va evolua pe terenul celor de la CSM Râmnicu Sărat (locul 4), iar SC Oțelul cu Sportul Chiscani (locul 10), tot în deplasare.

La egalitate de puncte la finalul sezonului regular, Brăila este avantajată de jocurile directe cu SC Oțelul: 3-2 pe teren propriu, în tur, și 2-1 la Galați, în retur.

SC Oțelul a făcut transferuri cu nume pentru promovarea în Liga 2 

SC Oțelul a dus campanii destul de interesante de transferuri, aducând jucători cu nume, cu experiență și cu meciuri multe în Liga 1 și chiar în cupele europene. În lotul ei se regăsesc în acest moment fotbaliști precum Cristian Sîrghi, Ionuț Neagu, Stelian Cucu, Bogdan Gavrilă, Georgian Păun sau Dan Popescu.

Situația lui Dan Popescu este una interesantă, întrucât nu mai târziu de a doua parte a lunii februarie clubul emitea un comunicat de presă în urma căruia anunța despărțirea de el. În informațiile apărute la acea vreme, fundașul cerea plecarea de la echipă din cauza condițiilor, dar se pare că între timp s-a revenit asupra deciziei.

Popescu a rămas însă la echipă, iar în meciul cu Sporting Liești a intrat în repriza secundă.

SC Oțelul va juca în primul baraj cu Foresta Suceava sau Bucovina Rădăuți 

Primele două clasate din Seria 2 își cunosc posibilele adversare din primul baraj de promovare, din Seria 1. Coincidența face ca același lucru să se întâmple și acolo în privința numărului de puncte. Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți sunt pe locurile 1 și 2, cu câte 36 de puncte, cu un plus la golaveraj pentru prima, 23 vs. 18.

Acestea din urmă au obținut la rândul lor calificarea în baraj tot în urma victoriilor din etapa din acest weekend. Foresta Suceava a învins CSM Paşcani pe teren propriu cu 4-0, în timp ce Bucovina Rădăuţi a trecut, tot acasă, de Huşana Huşi, la limită, cu 1-0.

Așadar, și aici modul în care vor termina cele două în clasament depinde de ultima etapă. Conform regulamentului emis de Federația Română de Fotbal la începutul sezonului de Liga 3, locul 1 din Seria 1 va juca împotriva locului 2 din Seria 2, iar locul 1 din Seria 2 contra locului 2 din Seria 1.

Rezultatele etapei a 17-a a Ligii 3

CLASAMENTUL SERIEI 2 a Ligii 3

19 echipe din 20 sunt calificate deja la primul baraj de promovare în Liga 3. Patru sunt campioane

După desfășurarea a 17 etape din sezonul regular al Ligii 3, cu o rundă înainte de final, 19 cluburi dintr-un total de 20 sunt deja calificate matematic în prima etapă a barajului de promovare în Liga 2.

CS Afumați (Seria 3), Corona Brașov (Seria 5) și Viitorul Șelimbăr (Seria 7) au fost primele cluburi care au obținut această performanță în urma rezultatelor din etapa a 14-a, iar după runda a 15-a au fost urmate de Mostiștea Ulmu (Seria 3), Steaua București (Seria 4), Unirea Dej și CSO Cugir (ambele din Seria 9). După meciurile din runda a 16-a, antepenultima a sezonului, calificarea la baraj au obținut-o și FCSB 2 (Seria 4), Măgura Cisnădie (Seria 7), Crişul Chişineu Criş, Şoimii Lipova (ambele din Seria 8) și Minaur Baia Mare (Seria 10).

După jocurile de vineri din etapa a 17-a, echipele Dacia Unirea Brăila (Seria 2), Vedița Colonești și ACSO Filiași (ambele din Seria 6) au obținut matematic calificarea la primul baraj de promovare în Liga 2. Ulterior, sâmbătă, au reușit același lucru și Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți (ambele din Seria 1), SC Oțelul Galați (Seria 2) și SCM Zalău (Seria 20).

Singura serie în care nu se cunoaște una dintre calificatele la barajul de promovare este a 5-a, unde pentru locul 2 se luptă SR Brașov și CS Blejoi, aflate la egalitate de puncte cu o etapă înainte de final. Campioană în această serie este Corona Brașov.

  • Dintre acestea 19, Corona Brașov, Viitorul Șelimbăr, Steaua București și Minau Baia Mare sunt campioane în Liga 3, după ce și-au asigurat matematic locul 1 în seria din care fac parte.

Cum se promovează în Liga 2 la finalul sezonului 2020/2021 de Liga 3

La finalul sezonului regular al Ligii 3, primele două clasate din fiecare serie, zece la număr, vor merge la barajele de promovare.

În funcție de locurile ocupate, cele 20 de echipe clasate pe locurile 1 sau 2 vor fi împerecheate între serii și vor juca în dublă manșă pentru rămânerea în lupta pentru Liga 2.

Cele zece învingătoare vor juca din nou între ele, iar ultimele cinci câștigătoare vor promovova.

Modul în care se va retrograda a fost modificat de curând, după ce FRF a decis schimbarea sistemului competițional al Ligii 3 cu patru etape înainte de finalul sezonului regular.

Meciurile din prima etapă a barajului de promovare în Liga 2:

B1: Locul 1, Seria 1 (Foresta Suceava sau Bucovina Rădăuți) – Locul 2, Seria 2 (SC Oțelul Galați sau Dacia Unirea Brăila)
B2: Locul 1, Seria 2 (Dacia Unirea Brăila sau SC Oțelul Galați) – Locul 2, Seria 1 (Bucovina Rădăuți sau Foresta Suceava)
B3: Locul 1, Seria 3 (CS Afumați sau Mostiștea Ulmu) – Locul 2, Seria 4 (FCSB 2)
B4: Locul 2, Seria 3 (Mostiștea Ulmu sau CS Afumați) – Locul 1, Seria 4 (Steaua)
B5: Locul 1, Seria 5 (Corona Brașov) – Locul 2, Seria 6 (Vedița Colonești sau ACSO Filiași)
B6: Locul 2, Seria 5 – Locul 1, Seria 6 (ACSO Filiași sau Vedița Colonești)
B7: Locul 2, Seria 8 (Şoimii Lipova sau Crişul Chişineu Criş) – Locul 1, Seria 7 (Viitorul Șelimbăr)
B8: Locul 2, Seria 7 (Măgura Cisnădie) – Locul 1, Seria 8 (Crişul Chişineu Criş sau Şoimii Lipova)
B9: Locul 2, Seria 10 (SCM Zalău) – Locul 1, Seria 9 (Unirea Dej sau CSO Cugir)
B10: Locul 1, Seria 10 (Minaur Baia Mare) – Locul 2, Seria 9 (CSO Cugir sau Unirea Dej)

Meciurile din etapa a doua a barajului de promovare în Liga 2:

Învingătoarea B2 – Învingătoarea B1
Învingătoarea B4 – Învingătoarea B3
Învingătoarea B6 – Învingătoarea B5
Învingătoarea B8 – Învingătoarea B7
Învingătoarea B10 – Învingătoarea B9

Foto: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/liga-3/situatia-s-a-stabilit-si-in-seria-6-a-ligii-3-vedita-colonesti-si-acso-filiasi-merg-la-brat-in-barajul-de-promovare-colonestiul-si-a-calificat-rivala-inainte-sa-joace-in-etapa-a-17-19181134

https://liga2.prosport.ro/liga-3/steaua-bucuresti-matematic-campioana-seriei-a-4-a-a-ligii-3-militarii-au-profitat-de-pasul-gresit-al-fcsb-2-si-si-au-asigurat-locul-1-vor-fi-oaspeti-in-mansa-tur-a-primului-baraj-19181100

https://liga2.prosport.ro/liga-3/probleme-la-scm-zalau-desi-e-la-un-pas-de-barajul-de-promovare-pentru-liga-2-interimarul-a-dat-afara-decarul-echipei-dupa-ce-initial-nu-l-a-mai-primit-la-antrenamente-e-s-19180942

 

Andrei PASCU 25 Apr. 2021, 18:39 Liga 3
Pe aceeași temă