Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți merg la braț la barajul de promovare în Liga 2. Cele două echipe sucevene nu sunt încă sigure de locul final, deci nici de adversarul pe care îl vor întâlni

Marius ANGHEL 25 Apr. 2021, 12:47 Liga 3

Județul Suceava este marele câștigător în Seria 1 a Ligii 3 în acest sezon, 2020/2021. Va avea două reprezentante, dintr-un total de trei, câte are în această serie, la prima etapă a barajului de promovare în Liga 2.

Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți au obținut matematic calificarea în faza următoare a campionatului în urma rezultatelor din etapa a 17-a, penultima a sezonului regular. Rămâne însă de aflat, după ultima etapă, programată în 30 aprilie, locurile exacte pe care le vor ocupa, 1 sau 2.

Foresta Suceava și-a asigurat matematic prezența la barajul de promovare în Liga 2, din Seria 1 a Ligii 3. E favorită să termine pe locul 1

În etapa a 17-a, Foresta Suceava a câștigat pe teren propriu cu 4-0 meciul cu CSM Pașcani, ultima clasată, prin golurile marcate de Eugen Celeadnic (24), David Knezevic (39, 53) și Andrei Cerlincă (64). Cu această victorie, trupa lui Ivan Gvozdenovic a rămas la patru puncte distanță de Știința Miroslava și nu mai poate pierde unul dintre primele două locuri din serie.

Momentan se află pe locul 1, cu 36 de puncte, datorită golaverajului mai bun pe care îl are față de a doua clasată, Bucovina Rădăuți: 31-8 (23) față de 33-15 (18).

La final, dacă cele două echipe vor fi la egalitate, Foresta este avantajată de rezultatele directe cu Bucovina: 3-0 la ”masa verde” în tur, când jocul de la Suceava nu s-a disputat pentru că formația din Rădăuți a avut multe cazuri de COVID-19, în timp ce la reprogramare Foresta a avut aceleași probleme, iar regulamentul făcut de FRF pedepsește în această situație doar prima echipă din cauza căreia nu s-a jucat, respectiv 1-1 în retur.

În ultima etapă, a 18-a, Foresta va juca la Dante Botoșani (locul 7).

Foresta Suceava în meciul cu CSM Pașcani: Zvoronciuc – Fărcășan, Celeadnic, Novacek, D. Drugă (cpt.), Postică, Vl. Stănescu, Vultur, Zouaoui, Cerlincă, Knezevic. Rezerve: R. Gal – Rob. Martin, Sîncelean, Mateciuc, Cimbru, Hostiuc, Konate, M. Filip. Antrenor: Ivan Gvozdenovic.

Bucovina Rădăuți merge la barajul de promovare în Liga 2, însă are nevoie de un pas greșit al Forestei pentru a mai spera la locul 1

Bucovina Rădăuţi a avut un meci mult mai greu în etapa a 17-a. A întâlnit pe teren propriu Huşana Huşi, ocupanta locului 5, de care a trecut cu 1-0. Unicul gol al partidei l-a reușit Ioan Străjeriu în minutul 51.

Cu acest succes, formația antrenată de Marius Lup a rămas și ea la patru puncte în fața celor de la Știința Miroslava, astfel că și-a asigurat, la rândul ei, ca Foresta Suceava, prezența în prima etapă a barajului de promovare în Liga 2.

Momentan este pe locul 2, la egalitate cu Foresta Suceava, unde ar putea să și termine sezonul regular, fiindcă e dezavantajată de jocurile directe, în cazul în care cele două echipe termină la egalitate de puncte.

În ultima rundă, Bucovina are, teoretic, un meci facil la Bradu Borca (locul 9), însă are nevoie de un pas greșit al Forestei, pentru a urca pe locul 1.

Bucovina Rădăuți în meciul cu Hușana Huși: Butnariu – Antonesei, Vitu, Chirilescu, A. Florescu, Coajă, Bejenar, I. Plămadă (cpt.), Rob. Ciobanu, Străjeriu, I. Stoian. Rezerve: Rotar – Irimescu, Nistor, Șpac, Vatamaniuc, Pitic, Ct. Coroamă, Iul. Coroamă, Stroe. Antrenor: Marius Lup.

Rezultatele etapei a 17-a a Ligii 3

CLASAMENTUL SERIEI 7 a Ligii 3

Foresta, posibil baraj cu SC Oțelul Galați. Bucovina, posibil baraj cu Dacia Unirea Brăila

Clasarea finală pe locul 1 sau 2 contează pentru aflarea adversarului din prima etapă a barajului de promovare în Liga 2.

Locul 1 din Seria 1, ocupat pentru moment de Foresta Suceava, va întâlni în B1 (barajul 1) ocupanta locului 2 din Seria 2, pe care acum se află SC Oțelul Galați.

Locul 2 din Seria 2, pe care acum se clasează Bucovina Rădăuți, va întâlni în B2 (barajul 2) formația situată pe locul 1 în Seria 2, pe care acum este Dacia Unirea Brăila.

La fel ca în Seria 1, unde Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți sunt la egalitate de puncte, cu câte 36 de puncte, și în Seria 2 primele două clasate, Dacia Unirea Brăila și SC Oțelul Galați, sunt la egalitate, 38 de puncte, cu o etapă înainte de final. Astfel că în ambele serii se poate face rocada în clasament.

La egalitate de puncte la finalul sezonului regular, Brăila este avantajată de jocurile directe cu SC Oțelul: 3-2 pe teren propriu, în tur, și 2-1 la Galați, în retur.

Ulterior, câștigătoarele acestui prim baraj dintre echipele din Seriile 1 și 2 vor juca între ele pentru promovarea în Liga 2. Barajele vor avea loc în sistem tur/retur.

Bucuria calificării la baraj a echipei Bucovina Rădăuți:

19 echipe din 20 sunt calificate deja la primul baraj de promovare în Liga 3. Patru sunt campioane

După desfășurarea a 17 etape din sezonul regular al Ligii 3, cu o rundă înainte de final, 19 cluburi dintr-un total de 20 sunt deja calificate matematic în prima etapă a barajului de promovare în Liga 2.

CS Afumați (Seria 3), Corona Brașov (Seria 5) și Viitorul Șelimbăr (Seria 7) au fost primele cluburi care au obținut această performanță în urma rezultatelor din etapa a 14-a, iar după runda a 15-a au fost urmate de Mostiștea Ulmu (Seria 3), Steaua București (Seria 4), Unirea Dej și CSO Cugir (ambele din Seria 9). După meciurile din runda a 16-a, antepenultima a sezonului, calificarea la baraj au obținut-o și FCSB 2 (Seria 4), Măgura Cisnădie (Seria 7), Crişul Chişineu Criş, Şoimii Lipova (ambele din Seria 8) și Minaur Baia Mare (Seria 10).

După jocurile de vineri din etapa a 17-a, echipele Dacia Unirea Brăila (Seria 2), Vedița Colonești și ACSO Filiași (ambele din Seria 6) au obținut matematic calificarea la primul baraj de promovare în Liga 2. Ulterior, sâmbătă, au reușit același lucru și Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți (ambele din Seria 1), SC Oțelul Galați (Seria 2) și SCM Zalău (Seria 20).

Singura serie în care nu se cunoaște una dintre calificatele la barajul de promovare este a 5-a, unde pentru locul 2 se luptă SR Brașov și CS Blejoi, aflate la egalitate de puncte cu o etapă înainte de final. Campioană în această serie este Corona Brașov.

  • Dintre acestea 19, Corona Brașov, Viitorul Șelimbăr, Steaua București și Minaur Baia Mare sunt campioane în Liga 3, după ce și-au asigurat matematic locul 1 în seria din care fac parte.

Cum se promovează în Liga 2 la finalul sezonului 2020/2021 de Liga 3

La finalul sezonului regular al Ligii 3, primele două clasate din fiecare serie, zece la număr, vor merge la barajele de promovare.

În funcție de locurile ocupate, cele 20 de echipe clasate pe locurile 1 sau 2 vor fi împerecheate între serii și vor juca în dublă manșă pentru rămânerea în lupta pentru Liga 2.

Cele zece învingătoare vor juca din nou între ele, iar ultimele cinci câștigătoare vor promovova.

Modul în care se va retrograda a fost modificat de curând, după ce FRF a decis schimbarea sistemului competițional al Ligii 3 cu patru etape înainte de finalul sezonului regular.

Meciurile din prima etapă a barajului de promovare în Liga 2:

B1: Locul 1, Seria 1 (Foresta Suceava sau Bucovina Rădăuți) – Locul 2, Seria 2 (SC Oțelul Galați sau Dacia Unirea Brăila)
B2: Locul 1, Seria 2 (Dacia Unirea Brăila sau SC Oțelul Galați) – Locul 2, Seria 1 (Bucovina Rădăuți sau Foresta Suceava)
B3: Locul 1, Seria 3 (CS Afumați sau Mostiștea Ulmu) – Locul 2, Seria 4 (FCSB 2)
B4: Locul 2, Seria 3 (Mostiștea Ulmu sau CS Afumați) – Locul 1, Seria 4 (Steaua)
B5: Locul 1, Seria 5 (Corona Brașov) – Locul 2, Seria 6 (Vedița Colonești sau ACSO Filiași)
B6: Locul 2, Seria 5 – Locul 1, Seria 6 (ACSO Filiași sau Vedița Colonești)
B7: Locul 2, Seria 8 (Şoimii Lipova sau Crişul Chişineu Criş) – Locul 1, Seria 7 (Viitorul Șelimbăr)
B8: Locul 2, Seria 7 (Măgura Cisnădie) – Locul 1, Seria 8 (Crişul Chişineu Criş sau Şoimii Lipova)
B9: Locul 2, Seria 10 (SCM Zalău) – Locul 1, Seria 9 (Unirea Dej sau CSO Cugir)
B10: Locul 1, Seria 10 (Minaur Baia Mare) – Locul 2, Seria 9 (CSO Cugir sau Unirea Dej)

Meciurile din etapa a doua a barajului de promovare în Liga 2:

Învingătoarea B2 – Învingătoarea B1
Învingătoarea B4 – Învingătoarea B3
Învingătoarea B6 – Învingătoarea B5
Învingătoarea B8 – Învingătoarea B7
Învingătoarea B10 – Învingătoarea B9

Foto: Codrin Anton (Foresta Suceava) și Cristian Plosceac (Bucovina Rădăuți)

 

Marius ANGHEL 25 Apr. 2021, 12:47 Liga 3
Pe aceeași temă