Fapte, nu vorbe! O echipă din Liga a 6-a Timiș a recurs la un gest superb de Mica Unire. ”Suntem mândri că jucăm pentru acest club, că facem parte din aceasta comunitate”

Anda DELIU 25 Jan. 2023, 13:40 Liga 3
Fapte, nu vorbe! O echipă din Liga a 6-a Timiș a recurs la un gest superb de Mica Unire. ”Suntem mândri că jucăm pentru acest club, că facem parte din aceasta comunitate”

Avântul Periam 2, ”satelitul” formație timișene care evoluează în Liga 3, a sărbătorit într-un mod un pic altfel Unirea Principatelor Române, la 24 ianuarie 2023.

Jucătorii echipei care activează în Liga a 6-a Timiș au făcut curățenie în comună, în timp ce alte cluburi mai importante în fotbalul românesc au ales să-și facă poze cu tricolorul pus invers și să simuleze hore.

Jucătorii echipei Avântul Periam 2 au făcut curat în comună de ziua Unirii Principatelor Române

După ce au petrecut ziua nelucrătoare de 24 ianuarie curățând comuna de gunoaiele aruncate de necivilizați, cei de la Periam s-au decis să facă asemenea activități și în viitor.

”Cu ocazia zilei de 24.01 echipa CS Avântul Periam 2 a realizat o «mică unire» în scopul binelui. Suntem mândri că jucăm pentru acest club, că facem parte din aceasta comunitate si că locuim in această comună. Din aceste motive, de astăzi începând, vom desfășura tot mai multe activități de voluntariat în care sunt bine veniți să ni se alăture cât mai mulți cetățeni ai acestei localități. Antrenăm echipa atât fizic, cât si psihic, nu doar pentru a demonstra respect si atitudine pe teren, dar si in afara lui. Dorim să lăsăm in urma noastră mândrie, adrenalină, speranță, voie bună si multe fapte bune! Mulțumim conducerii Primăriei Periam pentru sprijinul material si pentru susținerea acordată!Către tot mai bine! Hai Avântul! Hai Periam!”, a transmis clubul, pe pagina de Facebook separată a echipei-satelit.

O comună cu mai mulți utiști decât poliști!

Periamul este una dntre cele mai mari comune din Timiș. Situată în nord-vestul județului, la limita cu Aradul, s-a dezvoltat pe malurile Mureșului. În zonă s-a dezvoltat și un festival de muzică, Rock la Mureș, chiar la portul de pe Mureș din sat.

În dreptul comunei Periam se află în prezent ultimul pod pe Mureș, întrucât cel de la Cenad a fost dinamitat pe timp de război, astfel că legăturile cu Aradul au fost mereu prezente.

De altfel, în sat, mai mulți localnici sunt fani ai echipei UTA și nu neapărat poliști, din același motiv!

Cât despre Avântul Periam, echipa ”mamă”, formația antrenată de Răzvan Leuca, vrea să se salveze de la retrogradarea din Liga 3 și în acest sezon. Echipa e pe locul 9 în Seria 8 din Liga 3, cu 12 puncte. Are șanse de salvare însă, deoarece vecina din vestul județului Timiș, Pobeda Star Bisnov (locul 5, 20 puncte), are mari probleme financiare și va juca, cel mai probabil, cu o formație foarte tânără, și nu cu lotul cu experiență cu care a abordat partidele din toamna anului 2022.

 

 

Anda DELIU 25 Jan. 2023, 13:40 Liga 3
Pe aceeași temă