Poli Timișoara a câștigat la scor amicalul cu Avântul Periam. Octavian Benga testează un francez și a anunțat încă o achiziție

Anda DELIU 28 Jan. 2023, 16:28 Liga 2

Poli Timișoara s-a impus cu scorul de 5-1 în amicalul disputat sâmbătă, 28 ianuarie, pe terenul sintetic de la Baza 2, cu Avântul Periam, formație din Liga 3 aflată și ea la al doilea meci-test al iernii.

În mare parte, alb-violeții nu au avut probleme în a-și croi drumul spre poarta adversă în fața adversarului din Liga 3, iar lotul este aproape de cristalizare.

Avantaj bun luat de Poli Timișoara încă din prima repriză în amicalul cu Avântul Periam

Poli a deschis scorul rapid, prin Alin Ignea, încă din minutul 4.

Meciul s-a jucat pe o vreme foarte urâtă, cu lapoviță și frig, iar de la divizionara secundă a absentat portarul Rareș Murariu, lovit la pomete.

Periamul, care a reușit zilele trecute să se remarce prin echipa sa secundă, care activează în Liga a 6-a Timiș, a egalat în minutul 9, prin Alexandru Baranyi, care a arătat de ce a fost la un moment cel mai căutat atacant din Liga 4 Timiș.

Diferența a majorat-o rapid Cristian Gavra, în minutul 15, iar Luka Stojanovic a mărit avantajul la 3-1 în minutul 30.

În repriza secundă, după ce s-au schimbat în mare parte garniturile, pentru Poli a mai înscris și Marian Târșa, în minutul 69, dar și tânărul Fabian Marincu, chiar în minutul 89. Timișorenii au mai avut însă două ocazii mari, iar diferența putea fi și mai mare.

Poli Timișoara: Moldovan – D. Radu, Bocșan, Sekulic, Oanea – Ignea, Tiihonen – Gîdea, Bîrnoi, Stojanovic – Gavra
Au mai intrat: Urdeș, Mladin, Mada, Porumb, Taub, Gologan, Târșa, Marincu, Benzar, Adam, Boariu, Țurcaș, Tata

Avântul Periam: G. Gakos – Bilia, Cochințu, Mureșan, Bot – Sîntean, M. Călin, Oancia, Mitre, Gălățan – Baranyi
Au mai intrat: Rădulescu, Popescu, Kuhn, Gașpat, Spulber, Viașu, Tamaș, Prața, Mînecan

S-a ridicat interdicția, dar nu vor mai fi multe mutări la Poli. Porumb e ca și semnat, francezul Eniss Tata e în probe

Octavian Benga a mulțumit din nou celor care au venit la echipa sa, în condițiile unui buget de salarii micșorat.

”Un amical bun, pe o vreme foarte grea. Prima repriză am avut un joc foarte-foarte bune pe faza de atac. Sunt mulțumit de ceea ce realizăm pe faza de atac și pot spune că sunt nemulțumit în anumite momente pentru faza defensivă. E bine că știm ce avem de făcut. Am și întâlnit azi un adversar bun de Liga 3, cu niște jucători buni. În multe momente ne-au pus în dificultate. Un test foarte util, pentru că ne sugerează ce mai trebuie să lucrăm. Pentru că trebuie să recunoaștem, avem foarte foarte multe lucruri de făcut. Avem și mulți jucători noi. Încă o dată îi felicit pe jucătorii noi care au venit. Trebuie să remarc acest aspect, au avut încredere în mine, în club și în tot ceea ce înseamnă oamenii care lucrează aici. Au venit într-un moment în care transferurile erau blocate, pe niște salarii bune pentru nivelul nostru, salarii mici. Le mulțumesc că au acceptat, și-au asumat un risc și, drept dovadă, a meritat”, a declarat antrenorul principal al Politehnicii Timișoara.

Poli își poate legitima jucătorii noi aduși iarna aceasta, după ce interdicția i-a fost ridicată. Benga spune că nu vor mai fi multe mutări în lot, deoarece bugetul e în continuare subțire.

Poli l-a testat pe francezul de 20 de ani Eniss Tata, mijlocaș central venit din ligile inferioare din Hexagon, iar Bogdan Porumb, care e tot în probe, e ca și semnat.

Lotul de cantonament a fost completat cu juniorii Alexandru Urdeș, Mario Balica, Denis Boariu, și Eric Adam. ”Nu o să mai vină niciun jucător. Probabil vom semna cu un fundaș central. Atât ne putem permite și mergem cu ce avem. Porumb e ca și semnat. Este un jucător care a aceptat condițiile noastre, l-am avut și în probe. Este un jucător care cred că poate să ne ajute în acest moment”, a mai spus Octavian Benga.

Avântul Periamul, greșeli în fața porții

Răzvan Leuca a spus că elevii săi au facilitat proporțiile scorului, deoarece nu au fost atenți în apărare.

”Am pierdut destul de… S-au văzut destul de multe greșeli pe faza defensivă. Din păcate, nu ne permitem foarte mult terenurile să antrenăm acest lucru, dar până la începutul campionatului sigur trebuie să îmbunătățim, să nu mai facem atât de multe cadouri. Practic, astăzi am făcut minimum trei cadouri clare. Plus că Poli are câțiva jucători de valoare mai mare ca ai noștri și aici s-a făcut diferența. Vom vedea dacă până se termină perioada de transferuri mai găsim pe cineva. Momentan, aceștia suntem”, a spus antrenorul principal al echipei Avântul Periam, clasata pe locul 9 din 10 în Seria a 8-a a Ligii 3.

Poli Timișoara este în cantonament pe plan local în perioada aceasta. Miercuri la prânz va juca al treilea amical, cu cei de la Corvinul Hunedoara. În primul amical, timișorenii s-au impus cu 4-0 cu CS Timișul Șag (Liga 4 Timiș).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/politehnica-timisoara-a-scapat-de-interdictia-la-transferuri-conditia-acceptata-de-banateni-pentru-ca-clubul-din-brasov-cu-care-era-in-litigiu-sa-renunte-la-judecata-19258890

https://liga2.prosport.ro/seria-1/coincidenta-la-poli-timisoara-s-a-platit-un-nou-salariu-restant-dupa-ce-druckeria-a-virat-bani-catre-club-19258848

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-intrat-in-cantonament-low-cost-cu-un-lot-redus-numeric-echipa-are-un-nou-jucator-achizitionat-iar-ervin-bakos-a-fost-cedat-unui-alt-club-din-liga-2-19258768

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fapte-nu-vorbe-o-echipa-din-liga-a-6-a-timis-a-recurs-la-un-gest-superb-de-mica-unire-suntem-mandri-ca-jucam-pentru-acest-club-ca-facem-parte-din-aceasta-comunitate-19258689

Anda DELIU 28 Jan. 2023, 16:28 Liga 2
Pe aceeași temă