CSC Șelimbăr a plecat în cantonament în Turcia. Primele două amicale stabilite și ultimele noutăți din lotul lui Constantin Schumacher

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 08 Jul. 2024, 18:20 Liga 2
CSC Șelimbăr a plecat în cantonament în Turcia. Primele două amicale stabilite și ultimele noutăți din lotul lui Constantin Schumacher

CSC Șelimbăr este de azi, 8 iulie 2024, în cantonament de pregătire în Turcia, la Bolu, acolo unde va sta până în data de 19 iulie.

Numit antrenor principal în această vară, Constantin Schumacher are la dispoziție în stagiul din Antalya 23 de jucători, dintre care zece sunt veniți în această pauză competițională.

Amicale cu Kocaelipsor și Gaziantep pentru CSC Șelimbăr

Echipa sibiană are programate două amicale tari la Bolu, în data de 12 iulie cu Kocaelispor (locul 6 din 18 în liga a doua din Turcia) și în data de 14 iulie cu Gaziantep (locul 11 din 20 în prima ligă din Turcia), fosta echipă a lui Marius Șumudică, la care încă este Alexandru Maxim.

Se mai caută încă un adversar pentru data de 17 iulie.

În perioada de pregătire efectuată pe plan local, trupa antrenată de Schumacher a disputat un test contra prim-divizionara FC Hermannstadt, cedat la Sibiu cu scorul de 1-4.

Benjamin Hanzu a semnat și el cu șelimbărenii. Monea, Natea și Ayine continuă cu echipa sibiană

CSC Șelimbăr și-a prezentat până acum opt achiziții: portarul Rareș Măluțan (ex U Craiova, dar venit de la Viitorul Cluj), fundașul dreapta Benjamin Hanzu (ex ACS Mediaș, dar împrumutat de la FC Hermannstadt), fundașii centrali Cătălin Gogor (ex CS Mioveni) și Luca Popa (ex Gloria Bistrița Năsăud), fundașul stânga Sorin Șerban (ex ACS Mediaș), mijlocașul dreapta Lucian Buzan (ex CSM Deva), mijlocașul ofensiv basarabean Tudor Butucel (ex Petrocub) și atacantul ucrainean Vitaliy Nerukh (ex Star Starachowice – liga a patra din Polonia).

Pe Benjamin Hanzu l-a anunțat chiar astăzi, 8 iulie.

”Bine ai venit, Benjamin Hanzu !
Beni este originar din Cisnădie și are 21 de ani ! Este fundaș dreapta și se alătură echipei noastre pentru următorul an, cu opțiunea de prelungire pentru încă unul.
A început fotbalul la clubul de juniori Interstar Sibiu, după care s-a alăturat vecinilor de la FC Hermannstadt. A evoluat pentru echipa secundă a acestora, după care a făcut pasul către lotul echipei ce astăzi evoluează în SuperLiga Romania. A promovat în Liga 2 alături de CS Tunari, iar sezonul trecut a evoluat la ACS Mediaș !
Succes, Beni !”, sună anunțul șelimbărenilor.

Tot astăzi au fost anunțase și prelungirile contractelor cu mijlocașul George Monea, pe trei ani, fundașul Ciprian Natea, pe doi ani, și mijlocașul Emmanuel Baba Ayine, împrumutat încă un an de la FC Hermannstadt.

Matko Babic, Salvatore Marrone și Cosmin Bucuroiu sunt și ei cu CSC Șelimbăr în cantonament

Alți trei jucători noi au făcut deplasarea în Turcia cu CSC Șelibmăr și probabil vor fi prezentați zilele viitoare de către club.

Aceștia sunt atacantul Cosmin Bucuroiu (împrumutat de la FC Hermannstadt), atacantul croat Matko Babic (NK Rudes) și fundașul central Salvatore Marrone (fost la FK Miercurea Ciuc).

Babic a fost în urmă cu un an și în lotul FC Hermannstadt, pentru care a jucat în 23 de meciuri din prima ligă și a înscris un gol.

Marrone are triplă cetățenie, germană, română și italiană. S-a născut la Pforzheim (Germania), mama lui fiind româncă, iar tatăl italian. a mai jucat pentru Academica Clinceni, Dunărea Călărași, FK Miercurea Ciuc, FC Voluntari și UTA Arad. În sezonul 2023-2024 a prins 32 de minute într-un meci din Liga 2 pentru ciucani, mult timp fiind accidentat.

Bucuroiu are apariții sezonul trecut de SuperLigă pentru FC Hermannstadt, 373 de minute în 14 meciuri, și ajunge la CSC Șelimbăr sub formă de împrumut.

Antrenorul Constantin Schumacher a anunțat că lotul nu este încă finalizat și mai așteaptă întăriri. ”După cantonament, mai căutăm două-trei soluții, mai lăsăm posturi libere, mai pot veni jucători de la SuperLigă”, a spus Schumacher.

Din lotul cu care s-a încheiat sezonul trecut de Liga 2 au rămas: Ciprian Natea, Emanuel Baba Ayine, Casian Soare, Paul Moussinga, Rodrigo Hernando, George Monea, Darius Cosma, Raul Gherman și Valentin Drăghescu.

Bogdan Rotar, Răzvan Mihăilă, Emanuel Bîrza și Marian Brașoveanu sunt alte noutăți care completează lotul.

  • 55 este locul ocupat de CSC Șelimbăr, cu 45.92, în clasamentul certificării academiilor de fotbal din România în 2024. 10 cluburi din noul sezon de Liga 2 se situează mai bine decât sibienii.
Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 08 Jul. 2024, 18:20 Liga 2
Pe aceeași temă