CSC Șelimbăr l-a vândut pe Tudor Călin în prima ligă, după ce inițial anunța prelungirea contractului. Sibienii l-au pus pe liber pe Gabriel Deac

Andrei PASCU 08 Jun. 2024, 16:45 Liga 2
CSC Șelimbăr l-a vândut pe Tudor Călin în prima ligă, după ce inițial anunța prelungirea contractului. Sibienii l-au pus pe liber pe Gabriel Deac

CSC Șelimbăr a vândut un fotbalist în prima divizie, la nou-promovata Gloria Buzău. Mijlocașul central Tudor Călin, în vârstă de 23 de ani, va putea bifa, astfel, primele meciuri în SuperLiga României, după ce în divizia a doua, de-a lungul carierei, a prins 100 de partide.

Sibienii se despart de Tudor Călin după ce, în urmă nu cu foarte mult timp, anunțau că mijlocașului i s-a activat opțiunea de prelungire contractuală, iar la acel moment se părea că va mai bifa cel puțin un sezon la echipă.

Tudor Călin face pasul în SuperLiga. CSC Șelimbăr l-a vândut Gloriei Buzău

Mijlocașul Tudor Călin, în vârstă de 23 ani, a semnat cu echipa sibiană vara trecută, în iunie 2023, și a fost utilizat în 24 din cele 29 de meciuri din campionat, în 22 de rânduri fiind titular. În acest timp a reușit să înscris și un gol.

Originar din Cluj-Napoca, Călin a evoluat, anterior experienței din Sibiu, pentru două formații din Timișoara, Ripensia mai întâi, apoi Politehnica, ambele aflate acum în Liga 3. Pentru Ripensia, mijlocașul a evoluat în 13 partide, iar la concitadina Politehnica mai jucat șase meciuri și a înscris un gol.

În cariera sa, Călin a mai trecut prin curtea prim-divizionarelor Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și UTA, însă nu a apucat să joace pentru acestea, având abia acum șansa să bifeze prima apariție la nivelul primei divizii. În Liga 2 a mai evoluat pentru Luceafărul Oradea, două jocuri în 2019, în timp ce pentru Ripensia a mai jucat în perioada 2019 – 2022, iar în acest interval având loc și o experiență la formația arădeană UTA.

Sâmbătă, 8 iunie, CSC Șelimbăr a anunțat cedarea lui Tudor Călin în prima divizie, dar nu a precizat și termenii în care s-a făcut mutarea, suma transferului și, eventual, dacă mai păstrează procente din drepturile jucătorului.

CSC 1599 Șelimbăr transferă în SuperLiga României !

Clubul nostru a ajuns la un acord cu formația Gloria Buzău pentru transferul definitiv al lui Tudor Călin !

Mijlocașul central a fost unul dintre jucătorii providențiali pentru echipa noastră sezonul acesta și a avut evoluții remarcabile care l-au propulsat în atenția cluburilor din Superliga României.

Tânărul de 23 de ani a devenit un călăreț roșu vara trecută și a purtat tricoul nostru în 24 de partide, având un gol înscris.

Mulțumim, Tudor pentru perioada petrecut la echipa noastră!

Once a red rider, always a red rider !”, a transmis CSC Șelimbăr pe pagina de Facebook.

Gloria Buzău a anunțat și ea transferul lui Tudor Călin, publicând o fotografie.

Gabriel Deac, anunțat și el oficial ca plecare de la CSC Șelimbăr

Tot mai multe plecări de la CSC Șelimbăr așadar, care în primă fază, la nivel oficial, a comunicat și despărțirile de doi portari, Marius Aldescu și Simion Bumbar, doi fundași laterali, Florinel Mitrea și Cătălin Alexe, și un atacant, Raul Rotund.

Înainte de cedarea lui Tudor Călin însă, sibienii au oficializat și rezilierea acordului cu Gabriel Deac, mijlocaș lateral în vârstă de 29 de ani, care venise în iarnă la echipă, de la Gloria Bistrița Năsăud (Liga 3). În scurta aventură de la Șelimbăr, Deac a bifat 10 meciuri în Liga 2, totalizând 410 minute, și a marcat un gol.

Mulțumim, Gabi Deac !

CSC 1599 Șelimbăr și Gabriel Deac au ajuns la un acord comun pentru rezilierea contractului acestuia, cu clubul.

Acesta a evoluat în tricoul călăreților roșii în 10 partide și a reușit să înscrie un gol.

Îi mulțumim lui Gabi pentru toată munca depusă la echipa noastră și îi dorim mult succes !”, a transmis CSC Șelimbăr, care în zilele următoare ar putea anunța și alte plecări.

CSC Șelimbăr are certificare pentru Liga 2 și Academie clasificată!

Altfel, clubul din Șelimbăr s-a aliniat echipelor CSM Slatina, CSM Reșița, CSC Dumbrăvița și Corvinul Hunedoara într-un proces de transparență, de a comunica public faptul că au primit certificarea pentru noul sezon de Liga 2, ediția 2024-2025. Până acum, doar acestea au transmis informația primită de la Comisia de certificare a FRF.

”Comisia de licențiere a Ligii a doua a constatat îndeplinirea criteriilor de participare în ediția viitoare a Ligii 2, sezonul 2024-2025.
Astfel, călăreții roșii se vor afla la “linia de start” a competiției ce este programată în acest moment pentru începere pe data de 3 august.
Responsabilul obținerii licențierii din partea clubului nostru a fost chiar vicepreședintele, Denisa Dogaru, care ne povestește despre ce înseamnă această reușită:
«Procesul de licențiere a fost unul complex, implicând evaluarea a patru criterii esențiale: sportiv, infrastructură, personal și financiar. Criteriul financiar este poate cel mai important dintre cele amintite, unde am implementat o gestionare riguroasă și responsabilă a resurselor, asigurând stabilitatea și sustenabilitatea clubului pe termen lung.
Această licență nu este doar o recunoaștere a eforturilor noastre, ci și un angajament față de suporterii noștri, de comunitatea locală și de toți cei care cred în proiectul nostru. Suntem motivați și entuziasmați să facem performanță în Liga a 2-a.
Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit și au contribuit la acest succes.»
Noi suntem Șelimbăr!”, sună comunicatul celor din Șelimbăr, care vor avea pentru al patrulea sezon la rând echipă în Liga 2.

Totodată, CSC Șelimbăr a transmis că a obținut ”Clasificarea Academiei pentru Copii și Juniori!” pentru al doilea an consecutiv.

Foto: CSC Șelimbăr, Gloria Buzău, George Ilinca (Sport Pictures)

Andrei PASCU 08 Jun. 2024, 16:45 Liga 2
Pe aceeași temă