OFICIAL | Constantin Schumacher este noul antrenor al CSC Șelimbăr. Anunțul sibienilor

Marius ANGHEL 28 Jun. 2024, 17:13 Liga 2
OFICIAL | Constantin Schumacher este noul antrenor al CSC Șelimbăr. Anunțul sibienilor

CSC Șelimbăr și-a anunțat, în cele din urmă, noul antrenor principal.

Constantin Schumacher este alesul trupei sibiene, fostul antrenor al CS Mioveni semnând un contract valabil pe un sezon.

Constantin Schumacher, noul antrenor al CSC Șelimbăr

La circa o lună și jumătate de la încheierea sezonului de Liga 2 ediția 2023-2024, înainte de care se știa că nu se va mai continua cu Claudiu Niculescu, demisionar, CSC Șelimbăr și-a anunțat oficial noul antrenor principal. Au fost multe discuții în această perioadă, iar, în cele din urmă, alesul conducerii clubului sibian a fost Constantin Schumacher, așa cum Liga2.ro a dezvăluit în urmă cu o săptămână.

Numirea sa a întârziat, fiindcă fostul rapidist, în vârstă de 48 de ani, a trebuit să se despartă de CS Mioveni, unde i se prelungise automat contractul după ce a ajuns în play-off-ul Ligii 2 și în barajul de promovare și unde, totodată, își dăduse, inițial, acordul să continue, fiindcă înainte de a primi oferta de la Șelimbăr se luase în calcul și o despărțire, din informațiile Liga2.ro. Conducerea CS Mioveni s-a opus apoi plecării în condițiile dorite de antrenor, până ieri, când s-a ajuns la un acord privind despărțirea.

”Bine ai venit, Constantin Schumacher !
Noul antrenor principal al echipei noastre este fostul internațional, Constantin Schumacher!
“Mister” a semnat un contract valabil pe un an de zile cu posibilitatea de prelungire pentru încă un an.
Ca jucător, acesta a început fotbalul la Foresta Fălticeni și a îmbrăcat tricoul mai multor formații importante din România precum FC Argeș, Rapid București, Universitatea Craiova, Gloria Bistrița sau Ceahlăul Piatra Neamț. În străinătate a activat în cadrul a trei echipe, Chongqing Lifan (China), Volyn Lutsk ( Ucraina) și Anagennisi Giannitsa (Grecia).
Constantin Schumacher a reușit să câștige 4 trofee la nivel național: un titlu de campion, o Cupă a României și două Supercupe.
Prima aventură a sa ca antrenor a fost la Juventus București, urmând apoi cluburi precum CSM Râmnicu Vâlcea, Oțelul Galați, FC Argeș, Petrolul Ploiești, Rapid București, Vedița Colonești și CS Mioveni.
Succes, Mister !”, sună anunțul celor de la CSC Șelimbăr, redat întocmai!

A avut un sezon cu rezultate peste așteptări la CS Mioveni

Pentru o mai bună informare, Schumacher a condus, ca antrenor principal, echipele: Juventus București, CSM Râmnicu Vâlcea, Oțelul Galați 2, Oțelul Galați, SCM Pitești (actuala Campionii FC Argeș), Petrolul Ploiești, Academia Rapid (actualul Rapid), Atletic Bradu și CS Mioveni.

A fost și antrenor secund la Oțelul (al lui Ewald Lienen), Viitorul Constanța (al lui Bogdan Stelea), U Craiova (al lui Corneliu Papură) sau Campionii FC Argeș (al lui Andrei Prepeliță, deși în acte el era antrenorul principal!).

Ultima experiență a avut-o la CS Mioveni, pe care a condus-o în sezonul recent al Ligii 2. A preluat echipa în vara trecută, într-un moment greu pentru argeșeni, după retrogradarea din prima ligă, a avut ca prim obiectiv menținerea în eșalon, însă rezultatele au fost peste așteptări și s-a reușit o accedere în play-off, unde, datorită conjuncturii de a avea ca adversare două echipe fără drept de promovare (Corvinul și CSC Șelimbăr), s-a obținut automat cel puțin participarea în barajul de promovare în prima ligă. În acest baraj, CS Mioveni a pierdut cu scorul de 0-1 ambele jocuri contra prim-divizionara FC Botoșani.

Sezonul 2023-2024 de Liga 2 a fost, foarte probabil, cel mai bun din cariera de antrenor a lui Constantin Schumacher. Din acest motiv a și atras atenția altor cluburi, printre care și a conducătorilor de la CSC Șelimbăr.

Acum, CS Mioveni va trebui să-și caute un nou antrenor principal.

Componența staffului lui Schumacher, momentan un mister!

Despre componența staffului lui Schumacher, CSC Șelimbăr nu comunică nimic, însă e ceva normal pentru echipa sibiană și nivelul său de comunicare!

Din sursele Liga2.ro, Schumacher a fost prezent la antrenamentele echipei chiar când încă nu ajunsese la un acord de despărțire cu CS Mioveni. Reunirea a avut loc luni, 24 iunie, acesta fiind un alt subiect despre care clubul preferă în continuare să nu ofere informații.

Momentan, CSC Șelimbăr a anunțat un singur transfer, al portarului de 18 ani Rareș Măluțan, ultima dată la echipa din Liga de Tineret a Universității Craiova.

La capitolul despărțiri, clubul a comunicat că nu mai continuă cu portarii Marius Aldescu, Simion Bumbar și Alexandru Roșca, fundașii laterali, Florinel Mitrea, Cătălin Alexe și Alexandru Gîț, mijlocașii centrali, Gabriel Deac, Tudor Călin și Mickael Panos, mijlocașul lateral Marvin Schieb și atacanții Raul Rotund și Alexandru Darius Pop.

La CSC Șelimbăr s-a întors și Ioan Luca, de această dată ca team-manager.

Foto: Mihai Nițoiu / Sport Pictures

Marius ANGHEL 28 Jun. 2024, 17:13 Liga 2
Pe aceeași temă