Vlad Boția n-a mai primit o șansă la ”FC U” Craiova. Atacantul a semnat deja cu altă echipă: ”Nu m-am putut bucura de promovarea în Liga 2”

Adi MARICA 18 Aug. 2020, 14:04 Liga 2
Vlad Boția n-a mai primit o șansă la ”FC U” Craiova. Atacantul a semnat deja cu altă echipă: ”Nu m-am putut bucura de promovarea în Liga 2”

CSM Corona Brașov, nou-promovată în Liga 3, a reușit o primă lovitură importantă pe piața transferurilor. Dorit insistent în acestă vară de către oficialii Coronei, Vlad Boția (24 de ani) fost împrumutat un an de la ”FC U” Craiova, fotbalistul semnând un contract valabil pentru un sezon cu echipa antrenată de Călin Moldovan.

Boția a promovat în această vară cu U Craiova 1948 SA în Liga 2, însă mijlocașul brașovean nu a intrat în planurile antrenorului oltenilor, Eugen Trică, pentru noul sezon. Deși a avut mai multe oferte, printre care de la SC Oțelul Galați, Pandurii, AFC Odorheiu Secuiesc sau Olimpic Cetate Râșnov, Boția a ales să joace la CSM Corona.

Vlad Boția: ”Trică s-a înșelat“

Un aspect important a fost și partea financiară, iar o parte din salariul fotbalistului va fi suportat de către Adrian Mititelu, patronul celor de la ”FC U” Craiova.

„Din păcate, nu m-am putut bucura de promovarea în Liga a 2-a cu «Știința», pentru că am fost anunțat că voi fi împrumutat la o altă echipă. Normal că nu mi-a picat bine, dar trebuie să merg mai departe și chiar vreau să-i demonstrez antrenorului Eugen Trică de faptul că s-a înșelat în privința mea. Am avut mai multe oferte, am ales Corona, pentru că vroiam să vin acasă. Din zona Brașovului am mai fost dorit de Cetate Râșnov, de la ACS SR Brașov nu am fost contactat de nimeni. Vreau să joc cât mai mult în noul campionat, cu antrenorul Călin Moldovan am mai lucrat în trecut la Zagon, iar pe majoritatea băieților îi cunosc foarte bine”, a spus Vlad Boția pentru Monitorul Expres.

Boția nu a plecat de la ”FC U” Craiova imediat după ce a fost anunțat că nu va fi păstrat în lot și la Liga 2, ci a mai fost utilizat în câteva meciuri amicale, în care a și marcat. Trică nu s-a răzgândit însă în privința despărțirii de atacant.

”Se poate construi la Corona o echipă bună pentru Liga a 3-a”

Fotbalistul brașovean spune că promovarea în Liga a 2-a nu este ușor de obținut. „Eu spun că se poate construi la Corona o echipă bună pentru Liga a 3-a, sunt câțiva jucători cu experiență. Eu spun că ar mai fi nevoie de câțiva juniori buni mai ales că regulamentul FRF te obligă să joci cu trei jucători sub 20 de ani. Știu bine ce înseamnă să te bați la promovare în Liga a 2-a și pot spune că nu va fi deloc o misiune lejeră”, a mai declarat Vlad Boția.

În cariera sa, Vlad Boția a mai jucat pentru AFC Hărman, Olimpic Cetate Râșnov și SR Brașov.

Cu nou-promovata în Liga 3 Corona nu mai continuă, în schimb, experimentatul atacant Marian Constantinescu, care s-a decis să își încheie cariera de fotbalist și că o înceapă pe cea de antrenor. Rămâne tot la echipa brașoveană, unde pregătește o grupă de juniori.

11 transferuri făcute de echipa lui Eugen Trică

După ce a promovat în Liga 2, cu ”FC U” Craiova au mai semnat următorii jucători: Robert Popa (17 ani, portar, ex Flacăra Horezu), Alexandru Gîț (22 de ani, fundaș, ex SCM Gloria Buzău), Călin Cristea (32 de ani, mijlocaș, ex CSM Reșița), Jeremy Huyghebaert (31 de ani, fundaș belgian, ex Royal Excel Mouscron), Andrea Compagno (24 de ani, atacant italian, ex Tre Fiori), Constantin Dragoș Albu (19 ani, mijlocaș, ex Utrecht), Andrei Ciolacu (28 de ani, atacant, ex Tskhinvali), Marian Anghelina (29 de ani, mijlocaș, ex CS Mioveni), Valentin Munteanu (30 de ani, mijlocaș, ex SCM Gloria Buzău), Bradley Diallo (30 de ani, fundaș, ex Chindia Târgoviște) și Abdelaye Diakite (30 de ani, fundaș, ex Menemenspor).

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-etapei-a-doua-a-barajului-pentru-promovarea-in-liga-3-steaua-face-pasul-astazi-in-liga-superioara-19142602

https://liga2.prosport.ro/liga-4/marian-constantinescu-a-renuntat-la-cariera-de-fotbalist-la-39-de-ani-si-s-a-apucat-de-antrenorat-e-mai-dificil-trebuie-sa-fiu-tot-timpul-in-priza-exclusiv-19144011

Adi MARICA 18 Aug. 2020, 14:04 Liga 2
Pe aceeași temă