Marian Constantinescu a renunțat la cariera de fotbalist, la 39 de ani, și s-a apucat de antrenorat: ”E mai dificil! Trebuie să fiu tot timpul în priză” | EXCLUSIV

Andreea VISU 13 Aug. 2020, 15:14 Liga 4

Marian Constantinescu a decis să pună ghetele în cui la vârsta de 39 de ani (împlinită recent, în ziua de 8 august), după ce a promovat cu Corona Brașov în Liga 3. Atacantul brașovean rămâne însă în fenomen și se apucă de antrenorat.

Corona Brașov a promovat în Liga 3 după ce a terminat pe primul loc în grupa cu CS Ocna Mureș (Alba) și CS Gheorgheni (Harghita), pe care le-a învins cu 5-0, respectiv 16-0. Contra echipei din Harghita, Constantinescu a înscris un gol, din penalty.

Marian Constantinescu s-a apucat de antrenorat

Deținător al Licenței UEFA A, Marian Constantinescu a preluat echipa U19 a clubului Corona Brașov și este încântat de noua sa postură.

În vara anului trecut, Marian Constantinescu revenea acasă, la Brașov, unde punea umărul la ajutarea echipei reînființate în Liga a 4-a, Corona Brașov, în drumul său către promovare. Și-a îndeplinit acest obiectiv și a primit, din partea conducerii, propunerea de a prelua echipa sub 19 ani, marcând astfel debutul său ca antrenor principal.

„E un moment dificil din viața mea, în momentul în care trebuie să agați ghetele în cui pur și simplu simți că moare ceva în tine, dar prin acest post la U19 renasc cumva și îmi încep cariera de antrenor. M-a bucurat că cei de la Corona îmi oferă această șansă, de a antrena o grupă de juniori. Sper împreună cu ei să reușim să facem o figură frumoasă, să ne clasăm pe un loc bun și, de ce nu, să reușesc să trimit 2-3 copii sau chiar mai mulți la echipa mare. Acesta este obiectivul meu și criteriile pentru care s-a creat această grupă. Categoric, îmi doresc ca juniorii pe care îi voi antrena anul acesta să facă cât mai repede pasul la echipa mare.

I-am monitorizat de o lună, două, iar astăzi am efectuat primul antrenament oficial. Am mai fost la ei, să iau pulsul, dar acum, terminându-se campionatul, deja intru în pâine la grupa asta”, a spus Marian Constantinescu pentru ProSport.

Se menține în formă la antrenamentele Coronei

Deși a ajuns la 39 de ani și a ales să meargă pe drumul antrenoratului, Marian Constantinescu se pregătește în continuare cu echipa de seniori și recunoaște că este mai dificilă noua sa postură.

„Îi antrenez pe cei de la U19, dar mai merg la antrenamente și la echipa mare, pentru a mă menține în formă și pentru a mă sfătui cu toată lumea de acolo să facem lucruri cât mai bune. Sunt lucruri diferite (n.r. fotbalist vs. antrenor), trebuie să fii tot timpul în priză, ca antrenor ai alte responsabilități, alte sarcini, e mai greu.

Cei de la echipa mare vor accederea în Liga 2, în următorul sezon. Cu siguranță, dacă mi se va cere opinia, cum m-am implicat în acest an, mă voi implica și în anii următori. Fac parte din proiectul Corona Brașov, a mai spus Marian Constantinescu.

Fost fotbalist în Liga 1 la echipe precum Poli Timișoara, Ceahlăul Piatra Neamț, FC Brașov, Concordia Chiajna și Juventus București, Marian Constantinescu și-a petrecut ultima parte a carierei în eșaloanele inferioare, la Academica Clinceni (Liga 2), Turris Oltul Turnu Măgurele (Liga 3), AFC Hărman (Liga 3) și Corona Brașov (Liga 4).

  • 208 de meciuri a jucat Marian Constantinescu în Liga 1, reușind 27 de goluri și 19 assist-uri.
  • 450 de mii de euro a fost cea mai înaltă cotă de piață pe care a atins-o Marian Constantinescu, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.com, pe vremea când juca la Ceahlăul Piatra Neamț.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-cele-21-de-echipe-care-promoveaza-in-liga-3-frf-a-anuntat-ocupantele-locurilor-2-care-primesc-invitatie-sa-urce-pe-pozitiile-vacante-19143689

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-etapei-a-doua-a-barajului-pentru-promovarea-in-liga-3-steaua-face-pasul-astazi-in-liga-superioara-19142602

Andreea VISU 13 Aug. 2020, 15:14 Liga 4
Pe aceeași temă