Episodul 3. Apare fotbalul la Corona Brașov, din nou! AJF a aprobat afilierea sa

Adi MARICA 06 Aug. 2024, 15:54 Liga 4
Episodul 3. Apare fotbalul la Corona Brașov, din nou! AJF a aprobat afilierea sa

UPDATE: Primii pași au fost făcuți, iar clubul Corona Brașov a obținut afilierea provizorie la AJF Brașov.

Comitetul Executiv al AJF Brașov a aprobat marți, 6 august 2024, afilierea provizorie a clubului Corona Brașov pentru competițiile aferente sezonului 2024-2025.

Tot marți, CEx al AJF Brașov a votat dezafilerea echipei FC Brașov Steagul Renaște. FRF a dezafiliat oficial FC Brașov Steagul Renaște încă din luna martie 2024.

Cele două decizii vor fi supuse la vot în cadrul Adunării Generale a AJF Brașov care va avea loc în data de 19 august.

S-a decis și ca sezonul 2024-2025 al Ligii a 4-a Brașov să înceapă în data de 31 august.


Textul inițial:

Chiar dacă este greu de înțeles, George Scripcaru, primarul ales al Brașovului, care își va intra în atribuții din toamnă, dorește să revitalizeze fotbalul brașovean având că fundație CSM Corona Brașov!

Concret, în aceste zile se încearcă reînființarea secției de fotbal de la Corona Brașov, iar pe masa AJF Brașov de află aceasta solicitare.

Cel mai probabil, Corona Brașov se va afilia din nou la AJF Brașov și echipa va fi înscrisă în Liga 4 Brașov. Un prim pas, după care, în vara viitoare, Scripcaru va putea demara proiectul FC Metropolitan Brașov, ”un proiect pentru fotbalul brașovean cu implicarea Consiliului Județean Brașov, dar și a Primăriei Municipiului Brașov prin care pot pune fotbalul brașovean pe picioare”, după cum transmiteau Adrian Veștea și George Scripcaru în campania electorală, susținuți, la un eveniment organizat în aprilie, de mai multe nume importante din fotbalul brașovean și național.

Corona Brașov a eșuat de două ori! Acum se dorește înființarea secției de fotbal pentru a treia oară!

Fotbalul la Corona Brașov a avut două etape până acum.

Primul episod s-a încheiat cu un scandal uriaș. Corona ajungea în Liga 1 în 2013, după promovări consecutive, dar mirajul banilor din prima ligă a dus la un adevărat dezastru. Echipa a retrogradat din elită după doar un sezon, iar găurile la bugetul local au fost uriașe. S-a tot vorbit despre un audit, însă, în cele din urmă, s-a pus bătista pe țambal, așa cum se întâmplă frecvent în politică.

Episodul 2 cu fotbal la Corona Brașov s-a încheiat cu cesionarea locului în Liga 2 către FC Brașov SR

Al doilea episod cu fotbal la Corona a demarat în vara anului 2016. La început se dorea un proiect pentru o Academie de fotbal cu Adrian Szabo la conducere, după care proiectul a început și la seniori, iar în vara lui 2021 echipa ajungea în Liga 2 (foto, de la premiere câștigării barajului de promovare). Tot atunci, politicienii din Consiliul Local Brașov avizau cesionarea de către nou-promovata CSM Corona Brașov a locului în Liga 2 către Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte, asociație nou-înființată apărută pe temelia ACS Scotch Club.

ACS FC Brașov Steagul Renaște primea de la Primăria Brașov brandul FC Brașov, iar clubul era acceptat de FRF să joace în Liga 2.

În doi de activitate în Liga 2, clubul care a activat sub numele de FC Brașov s-a zbătut în mediocritate și a fost implicat în numeroase litigii cauzate de un management dezastruos, în urma cesionării.

În vara anului 2023 s-a pus lacătul, după ce clubul nu a îndeplinit condițiile minime de continuare în Liga 2, din cauza unor datorii, locul său în campionat fiind luat de retrogradata Progresul Spartac.

Multe voci susțin că a fost o decizie voită, pentru a se acoperi datoriile uriașe acumulate în cei doi ani de activitate. De datoriile uriașe, nimeni nu mai spune nimic acum.

  • Mai trebuie spus că suporterii ultrași din Brașov nu suportă Corona Brașov, motiv pentru care au înființat SR Brașov, echipă care activează de câțiva ani buni în Liga 3 și care va continua și în noul sezon, cu toate că a retrogradat sportiv în Liga 4. Din acest motiv, acești suporteri nu au susținut nici noul FC Brașov.
Adi MARICA 06 Aug. 2024, 15:54 Liga 4
Pe aceeași temă