”FC U” Craiova se desparte și de Vlad Boția: ”Am discutat și cu Adrian Mititelu și am convenit varianta cea mai bună.” Oltenii au ratat încă un amical, iar Trică își atenționează jucătorii

Marius ANGHEL 16 Jul. 2020, 15:44 Liga 2
”FC U” Craiova se desparte și de Vlad Boția: ”Am discutat și cu Adrian Mititelu și am convenit varianta cea mai bună.” Oltenii au ratat încă un amical, iar Trică își atenționează jucătorii

”FC U” Craiova e foarte activă în această perioadă, după promovarea în Liga 2, în privința mutărilor pe care le face în lot pentru pregătirea noului sezon competițional. După ce a perfectat șapte achiziții până în acest moment, grupa din Bănie mai punctează o dată și la capitolul plecări. Vlad Boția nu se află în grațiile antrenorului Eugen Trică, astfel că va fi împrumutat la altă echipă, așa cum a stabilit cu Adrian Mititelu.

Achiziționat în urmă cu doi ani de U Craiova 1948 SA, Vlad Boția (24 de ani) nu a avut tocmai evoluțiile pe care și le dorea, fiindcă o bună perioadă de timp a fost accidentat. Mijlocașul ofensiv format de FC Brașov, la care a și debutat în Liga 1 în 2013, a ieșit din grațiile antrenorului Eugen Trică, așa că va părăsi echipa nou-promovată în Liga 2.

Vlad Boția, ca și plecat de la ”FC U” Craiova: ”Am fost anunțat că antrenorul Eugen Trică nu se bazează pe mine în noul sezon al Ligii a 2-a”

Boția ar putea pleca sub formă de împrumut de la ”FC U”, variantă agreată de Adrian Mititelu, finanțatorul clubului oltean. ”Am fost anunțat că antrenorul Eugen Trică nu se bazează pe mine în noul sezon al Ligii a 2-a. Am discutat și cu Adrian Mititelu și am convenit că varianta cea mai bună este împrumutul la o altă echipă. În zilele următoare voi decide care este cea mai bună variantă, pentru că vreau să demonstrez că pot juca la un nivel înalt”, a spus, pentru Monitorul Expres, Boția, care în iarnă a fost dorit insistent de Corona Brașov (Liga 4 Brașov), iar acum poartă negocieri și cu câteva echipe din Liga 2. În cariera sa a mai jucat pentru AFC Hărman, Olimpic Cetate Râșnov și SR Brașov.

Craiova s-a despărțit de șase jucători și are șapte achiziții perfectate până acum

”FC U” Craiova s-a despărțit în această vară de Claudiu Dragu (atacant), Constantin Grecu (fundaș stânga), Claudiu Chindriș (portar), Cornel Suciu (fundaș), Kevin Trabalka (atacant) și Ovidiu Dănănae (fundaș). Dănănae s-a retras din cariera de fotbalist și va continua la echipa din Bănie ca antrenor secund în stafful lui Eugen Trică.

Nici Samuel Luică (fundaș stânga), revenit la U Craiova 1948 SA după ce a fost împrumutat la ACSO Filiași, nu mai e dorit de Eugen Trică, însă jucătorul și clubul nu au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului care mai e valabil însă două sezoane, astfel că Luică se antrenează separat de restul echipei.

La capitolul achiziții, ”FC U” îi are pe portarul Robert Popa (17 ani, ex Flacăra Horezu), fundașul dreapta Alexandru Gîț (22 de ani, ex SCM Gloria Buzău), mijlocașul central Călin Cristea (32 de ani, ex CSM Reșița), fundașul belgian Jeremy Huyghebaert (31 de ani, ex Royal Excel Mouscron), atacantul italian Andrea Compagno (24 de ani, ex Tre Fiori) și frații mijlocași Constantin Dragoș Albu (19 ani, ex Utrecht) și Andrei Cătălin Albu (16 ani, ex Academia Gheorghe Hagi).

Eugen Trică: ”Din acest moment nimeni nu este la echipă titular cert. Vor mai pleca încă vreo doi-trei jucători”

Antrenorul Eugen Trică spune că din actualul lot pe care îl are la dispoziție vor mai pleca încă doi sau trei jucători, dar vor mai veni și alți cinci-șase nume noi.

”Sunt mulțumit de campania de achiziții pe care am dus-o până acum. Am avut în probe și câțiva jucători, iar împreună cu patronul am hotărât pe cine să oprim. Eu, unul, sunt mulțumit de cei pe care i-am oprit.

Eu știu că suporterii cer transferuri cu nume, dar vă spun sincer că prefer jucătorii care să vină la Universitatea și să bage capul în contră, așa cum îmi place mie să spun. Prefer fotbaliști cu mare caracter și pe cei care vor da totul pentru echipa noastră. Suntem în discuții și cu alți cinci-șase jucători, de Liga 1 și Liga 2, dar trebuie să așteptăm finalul campionatelor.

Vreau să vă mai spun că ce a fost a trecut. Am terminat cu Liga a 3-a, iar din acest moment nimeni nu este la echipă titular cert. Toți pleacă cu șanse egale și trebuie să muncească foarte mult. Vor mai pleca, din păcate, încă vreo doi-trei jucători. Vom încerca să le găsim echipe, deoarece este păcat să rămână la noi și să facă doar antrenamente. Prefer ca acești jucători să meargă și să joace, nu să stea în afara lotului”, a spus Trică, citat de Ediție.ro.

A picat și amicalul cu CSM Alexandria. Trică: ”Nu prea îmi convine să nu jucăm. Am jucător în probe”

După ce a ratat amicalul cu CSM Slatina, echipă care va participa la barajul de promovare în Liga 3, ”FC U” Craiova nu va juca nici cu CSM Alexandria din același motiv. Trupa teleormăneană, la fel ca cea din Olt, nu a efectuat testele COVID-19, astfel că nu are voie să dispute jocuri de pregătire.

Echipa din Bănie rămâne, astfel, fără amical și în data de 17 iulie, cum își stabilise inițial, iar Eugen Trică e total nemulțumit că adversarii care își dăduseră acordul pentru aceste jocuri i-au dat planurile peste cap.

”Ne aflăm în a patra săptămână de pregătire, dar, din păcate, nu putem încă să jucăm în meciuri amicale. Nu prea îmi convine să nu jucăm, deoarece am și alți jucători în probe, iar eu vreau să îi văd la lucru și în meciuri amicale, nu doar la antrenament. A venit și un fundaș central lituanian de 22 de ani. S-a muncit bine în aceste săptămâni, fizic și tactic”, a spus Eugen Trică la Radio Sport 1.

Următorul amical programat al Craiovei ar trebui să aibă loc la 22 iulie, cu CSM Reșița, viitoare adversară în Liga 2. Bănățenii au efectuat până acum o testare împotriva coronovarisului.

Foto: Ediție.ro

Marius ANGHEL 16 Jul. 2020, 15:44 Liga 2
Pe aceeași temă