VIDEO | Al doilea amical, al doilea succes la scor! Steaua a obținut victoria categorică în duelul cu Viitorul Dăești, iar Chunchukov a făcut dubla în numai patru minute

Andrei PASCU 01 Feb. 2023, 17:33 Liga 2

Steaua a avut al doilea amical al iernii în chiar prima zi din februarie, miercuri. Pe unul dintre terenurile de antrenament ale complexului sportiv din Ghencea, Steaua a primit vizita unei alte formații din Liga 3, așa cum a fost și în primul test, și a câștigat, de asemenea, la o diferență clară.

Formația lui Daniel Oprița a trecut cu 5-0 de Viitorul Dăești, club clasat pe locul 5 în Seria 6 a Ligii 3. La pauză avea 2-0.

  • În primul amical al iernii, Steaua a trecut de CS Păulești, scor 7-2, tot în Ghencea.

Steaua, victorie categorică în al doilea amical, 5-0 cu Viitorul Dăești

Steaua a deschis repede scorul, prin Atanas Trică (foto principal), încă din minutul 5, care a șutat din întoarcere, din centrul careului, deși avea doi adversari care îl presau. A tras pe jos, fără șanse pentru portar, dar golul a venit și în urma unei pase foarte bune a lui Bogdan Chipirliu. ”Militarii” au continuat apoi atacurile și în marea majoritate a timpului au stat în jumătatea formației de divizie a treia.

Astfel, a venit destul de repede și golul al doilea, reușit de Darius Oroian, în minutul 35. Tot în urma unei pase a lui Chipirliu a marcat Steaua, atacantul făcând o cursă foarte bună în partea dreaptă. A pasat pe jos, la fel ca la golul lui Trică, pentru Oroian, dar la marginea careului de 16 metri. Acesta din urmă a depășit ușor un adversar, prin dreapta, iar apoi a șutat cu dreptul la colțul lung, pe jos.

Au fost câteva momente în prima repriză în care jucătorii Stelei au avut nevoie de intervenție medicală, în urma contactelor cu jucătorii de la Viitorul Dăești, dar și alte câteva șanse notabile pentru formația lui Daniel Oprița, pe care fotbaliștii nu le-au concretizat.

Tsvetelin Chunchukov, două goluri cu capul în Steaua – Viitorul Dăești, în patru minute

Echipa din Liga 3 a avut și ea câteva incursiuni bune la scorul de 2-0 pentru Steaua, dar momentele în care a ajuns în apropierea careului de 16 metri, nu au fost interpretate foarte bine și nu a putut marca, lucru care s-a întâmplat și în partea a doua.

Chiar dacă Daniel Oprița a schimbat mulți jucători în repriza secundă, Steaua a mai marcat de trei ori, pentru o victorie categorică. Însă, prima reușită a venit abia în minutul 72, când a punctat și tânărul Răzvan Florea, în vârstă de 16 ani, obișnuit ca  meciurile oficiale să le dispute pentru formația sub 19 ani a Stelei.

Steaua a arătat că stă bine și la fazele fixe și a marcat pentru 4-0 în urma unui corner concretizat de Tsvetelin Chunchukov, în minutul 72, cu o lovitură de cap din careul mic, după o deviere a unui coleg. Scorul final, 5-0 pentru Steaua, a fost stabilit de același Chunchukov, care a punctat patru minute mai târziu, tot după un corner din dreapta, executat scurt, din pasa lui Bustea.

Steaua a contat și pe Fortune Katalay în testul cu Viitorul Dăești

A fost primul meci în care Daniel Oprița a mizat pe cea mai recentă venire în lotul său, Fortune Katalay, care va fi testat în perioada următoare. Katalay a fost trimis la joc de antrenorul Stelei în repriza a doua.

  • Steaua, în prima repriză: Iancu – Corbu, Calestru, Beța, Oroian – Em. Pacionel, Mihăescu, Matei, Popa – Chipirliu, Trică.
  • Steaua, în repria a doua: Dincă – Bustea, Ciocoteala, Sabău, Sima – Șt. Pacionel, Balgiu, Florea – Katalay, Chunchukov, Mahrez.

Steaua, amical cu Metaloglobus peste trei zile

Steaua va avea următorul amical în compania unei echipe din Liga 2, Metaloglobus, pe 4 februarie. Ulterior, le va mai întâlni pe Progresul Spartac (8 februarie), Viitorul Șimian (11 februarie), CSM Slatina (15 februarie) și Concordia Chiajna (18 februarie).

Partida integrală dintre Steaua și Viitorul Dăești, scor 5-0

https://www.youtube.com/watch?v=zFWSx9ka_H8

Foto: Steaua
Video: Steaua TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-are-in-probe-un-mijlocas-congolezo-belgian-a-jucat-la-echipa-u19-a-celor-de-la-charleroi-si-ultima-data-a-activat-in-luxemburg-19259219

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u18-actiune-cu-doua-meciuri-amicale-19258840

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-interesata-de-achizitia-unui-fotbalist-din-superliga-19258632

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-inceput-cantonamentul-in-ghencea-nu-la-forban-ultimul-plecat-din-lot-si-singurul-jucator-dintre-cei-veniti-in-probe-si-care-inca-este-sub-observatia-lui-oprita-19257969

Andrei PASCU 01 Feb. 2023, 17:33 Liga 2
Pe aceeași temă